Menu van YouTube op Apple TV.

YouTube rolt nieuw design uit voor Apple TV-app (met grote advertenties)

De YouTube-app heeft een nieuw design op de Apple TV gekregen. Het ontwerp komt nu meer overeen met de YouTube-apps op andere systemen, zoals smart-tv's.

Google gebruikt voor de YouTube-apps voor smart-tv’s, spelcomputers, settopboxen en andere tv-apparaten nagenoeg hetzelfde design. Hierdoor zijn alle apps voor het grote scherm consistent qua ontwerp en bediening en is het makkelijker voor Google om wijzigingen door te voeren op alle apparaten. Het meest recente ontwerp van de YouTube-app voor tv’s bestaat al sinds november 2019 en is de afgelopen maanden al uitgerold op smart-tv’s en spelcomputers. Nu is ook de Apple TV aan de beurt voor het nieuwe YouTube-design.

Nieuw design YouTube op Apple TV

Het eerste dat opvalt aan het nieuwe design, is misschien wel de enorme advertentie bovenaan het video-overzicht. De app kan nu namelijk een enorm grote advertentie tonen. Dit zal niet altijd het geval zijn en als je YouTube Premium-gebruiker bent zie je helemaal geen reclame. De advertentie neemt bijna het volledige scherm in en je kunt hem wegvegen door naar rechts te vegen en te kiezen voor Deze advertentie niet meer weergeven. Maar de kans is groot dat er op den duur weer een andere reclame voor in de plaats komt. De reclames die afspelen voor de start van een video, zijn er uiteraard ook nog steeds.

Advertentie in YouTube op de Apple TV.

Verder heeft YouTube het algehele design van de app aangepast. De achtergrond is wat donkerder en de kaders rondom de video’s zijn aangepast. Ook lijken de animaties tijdens het scrollen wat soepeler en is het menu aan de linker zijkant aangepast. Daarin vind je nu ook snelkoppelingen naar de genres games, muziek en nieuws. Voorheen stonden deze bovenaan het video-overzicht. Je moet daardoor iets meer scrollen om naar je eigen abonnementen te gaan.

Kanaal op YouTube op Apple TV met nieuw design.

Aangepaste videospeler
De videospeler is ook wat aangepast. Dit ziet er nu allemaal net wat strakker uit én er is eindelijk een bug opgelost waarbij een gepauzeerde video door ging met spelen als je instellingen wilde wijzigen, zoals de beeldkwaliteit. YouTube gebruikt nog steeds een eigen videospeler, in plaats van de standaard speler van tvOS.

Videospeler in YouTube op de Apple TV in 2021.

Doordat de nieuwe YouTube-app nu weer gelijkgetrokken is met andere tv-versies van YouTube, lijkt de app nog steeds niet op veel andere tvOS-apps die wel gebruikmaken van de standaard interfaceelementen. Zie je het nieuwe design zelf nog niet, dan kun je proberen de app hard af te sluiten en opnieuw op te starten. Je doet dit door twee keer op de TV-knop op de afstandsbediening te drukken en de YouTube-app omhoog te vegen. De laatste keer dat de YouTube-app een groot redesign kreeg op de Apple TV, was in februari 2018.

Met dank aan de tipgever!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 mei 2021, 9:31
Categorie Apps
Onderwerpen apple tv, youtube

Apple TV

De Apple TV is Apple's kleine kastje voor aan je televisie, waarmee je video's kan kijken, gebruik kan maken van streamingdiensten als Netflix en Videoland, games kan spelen en foto's en video vanaf je iPhone, iPad en Mac kan afspelen op je televisie met AirPlay. Haal meer uit je Apple TV met deze mogelijkheden. Met handige tips en meer om de functies van je Apple TV te ontdekken. Het nieuwste model is de Apple TV 4K uit 2021.

Apple TV
12 reacties

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.