Vrouw met AR/VR headset

Nieuwe Windows-app noemt Reality OS en xrOS

De gloednieuwe Apple Devices-app voor Windows blijkt verwijzingen te bevatten naar zowel Reality OS als xrOS. Ze duiden op het besturingssysteem dat gebruikt zal worden voor de mixed reality-headset.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Windows-app noemt Reality OS

Sinds kort zijn er preview-versies beschikbaar voor Apple Music, Apple TV en Apple Devices, drie nieuwe apps voor Windows-gebruikers. Eén daarvan blijkt de namen van Apple’s mixed reality-besturingssysteem te bevatten. Met de Apple Devices-app kun je je apparaten beheren op een Windows-computer. Dit is functionaliteit die voorheen in iTunes zat, maar ook op het Windows-platform moet iTunes plaats maken voor iets anders. Op de Mac gebruik je hiervoor tegenwoordig de Finder, maar omdat dit niet op Windows beschikbaar is moest Apple er een aparte app voor maken. Twitter-gebruiker @aaronp613 ontdekte echter iets vreemds: in deze nieuwe Apple Devices-app wordt gesproken over Reality OS en xrOS.


Dit zijn namen die Apple nog niet officieel heeft onthuld. Sterker nog, het is afwachten welke van de twee Apple gaat hanteren. Lange tijd werd gedacht dat het realityOS of rOS zou zijn, maar afgelopen maand meldde Mark Gurman van Bloomberg dat het wellicht toch xrOS gaat worden. Deze naam verwijst naar extended ‘reality’, om duidelijk te maken dat het zowel om virtual reality als om augmented reality draait.

xrOS RealityOS aanwijzingen

Apple zou plannen hebben om de headset in het voorjaar aan te kondigen, waarna de onthulling van de software tijdens WWDC 2023 in juni volgt. De headset zelf volgt dan in de loop van het najaar. Apple zal heel wat apps en diensten moeten aanpassen voor de aanstaande headset en het bijbehorende xrOS, dus we kunnen de komende tijd nog meer verwijzingen zien.

https://www.iculture.nl/nieuws/apple-ar-headset-release/

Dit zijn de nieuwe preview-apps voor Windows

Ben je Windows-gebruiker, dan zul je dit artikel vooral gelezen hebben omdat je benieuwd bent naar de nieuwe Windows-apps. Deze zijn nu in preview beschikbaar. De TV-app is vergelijkbaar met die op de Mac, met als belangrijkste verschil dat het menu aan de zijkant zit en niet aan de bovenkant. Je kunt kijken naar tv-series van Apple TV+ en films die je via iTunes hebt gekocht. Er zit ook een minispeler in, zodat je tijdens het kijken van een serie kunt doorwerken aan iets anders. De Apple Music-app lijkt ook op die van de Mac. De iTunes Store is echter wat moeilijker te bereiken voor Windows-gebruikers.

Apple Music preview-app voor Windows

Bij het openen van de apps krijg je een waarschuwing dat iTunes niet langer werkt. Wil je toch terug naar iTunes, dan moet je deze preview-apps verwijderen. Mensen met iPods en liefhebbers van podcasts en audioboeken kunnen beter even wachten totdat de apps officieel zijn uitgebracht en stabiel zijn. Apple waarschuwt dat “niet alle functies kunnen werken als verwacht”

Je kunt de apps zelf downloaden via deze links:

Bekijk ook

Eerste versies van Apple Music- en Apple TV-app voor Windows verschenen

Eerder werd al bekend dat Apple en Microsoft voor Windows 11-pc's de Apple Music- en Apple TV-app uit gaan brengen. Nu zijn preview-versies van deze apps verschenen in de Microsoft Store.

Reacties: 1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.