Online Apple Store redesign

Redesign maakt van de Apple Store een blokkendoos

Apple haalde vannacht de online Apple Store offline. Na ongeveer een uur was duidelijk waarom: de online shop heeft een redesign gekregen en presenteert de producten duidelijker.

Nieuw design voor online Apple Store

Voorheen was de Apple Store online wat verstopt. Je kon het vinden door een zoekactie uit te voeren of door te bladeren naar een product. Dat is nu iets makkelijker geworden. Op apple.com vind je voortaan in de navigatiebalk een apart linkje ‘Store’. Klik je daarop, dan krijg je het nieuwe uiterlijk te zien. Bovenaan vind je afbeeldingen van Apple’s belangrijkste productlijnen, van Mac tot AirPods. Deze producten hebben soms een eigen Store-pagina gekregen, met uitleg welke producten en aanvullende accessoires er verkrijgbaar zijn. Je vindt op de hoofdpagina ook informatie over support, koopargumenten, tips en dergelijke.


Dat de Apple Store offline ging wekte de indruk dat er nieuwe producten aan zaten te komen, maar dat bleek niet het geval. Het gaat om precies hetzelfde aanbod, maar nu iets anders gepresenteerd. Apple maakt daarbij veel gebruik van blokken met afgeronde hoeken. Of het duidelijker is? Dat mag je zelf beoordelen. De pagina voor de iPhone moet je voor sommige info wel erg ver zijwaarts bladeren omdat er heel veel blokken op een regel staan, terwijl er op andere regels (zoals over besparen) maar één blokje staat.

Apple Store online redesign

Het nieuwe design doet denken aan de Apple Store-app. Navigeren doe je door horizontaal te scrollen, iets dat in een app logischer aanvoelt dan op de desktop. Besluit je een van de getoonde producten te kopen, dan kom je terecht op de gebruikelijke productpagina, die precies hetzelfde is gebleven.

Met het redesign is Apple mooi op tijd voor de komende stroom aan nieuwe producten, die voor het najaar wordt verwacht. Naast de iPhone 13 worden ook nieuwe MacBook Pro’s, AirPods en iPads verwacht.

Informatie

Laatst bijgewerkt
4 augustus 2021 om 8:44
Onderwerp
Categorie
Apple

Apple Store

Lees alles over de Apple Store, de retailwinkel van Apple. Nederland kent drie Apple Stores (Amsterdam, Haarlem en Den Haag) terwijl je in België de keuze hebt uit één locatie in Brussel. Wereldwijd gaat het om meer dan vijfhonderd winkels. Daarnaast is er de online Apple Store, waar je bestellingen kunt plaatsen om te laten thuisbezorgen. Waar vind je de officiële Apple Stores en hoe kun je ze bezoeken? Hieronder vind je alle info op een rij!

Apple Store

Reacties: 2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.