WhatsApp met Messenger Rooms.

WhatsApp start met uitrol Messenger Rooms

Nu in de beta, binnenkort voor iedereen

WhatsApp gaat samenwerken met Messenger Rooms, de videochatfunctie van Facebook Messenger. Je kan daarmee rechtstreeks vanuit WhatsApp een ruimte aanmaken om te videobellen met een grote groep.

Sinds midden mei is Facebook Messenger Rooms beschikbaar, een functie waarmee je met een grote groep kan videobellen. Facebook heeft destijds bij de aankondiging van de functie al laten weten dat het ook beschikbaar komt in onder andere WhatsApp. In de nieuwste WhatsApp-beta voor iOS is de functie nu te gebruiken, waarna het binnenkort voor iedereen beschikbaar komt.

WhatsApp met Messenger Rooms

De functie laat je vanuit WhatsApp een link aanmaken naar een Messenger Room, die je vervolgens kan delen in een individuele chat of in een groepsgesprek. Om een Messenger Room aan te maken, word je vanuit WhatsApp doorgestuurd naar de Messenger-app of naar de mobiele website. Daar log je in met je Facebook-gegevens en maak je een kamer aan. Vervolgens deel je de link en kunnen tot 50 mensen deelnemen aan het videogesprek.

Messenger Rooms in WhatsApp instellen.

Je vindt Messenger Rooms in WhatsApp op meerdere plekken. In een individuele chat of groepsgesprek tik je op het plusje, gevolgd door de knop Rooms. Deze neemt de plek in van Camera. Je kan ook naar het Gesprekken-tabblad gaan en daar helemaal bovenaan op Maak een ruimte aan tikken. In beide gevallen opent de Messenger-app of mobiele website. Om deel te nemen hoef je geen Facebook-account te hebben, want je kan ook alleen een naam opgeven en als gast meedoen met het videogesprek.

WhatsApp waarschuwt wel dat bij het gebruik van Messenger Rooms de voorwaarden van Facebook gelden en dat de videogesprekken niet end-to-end-versleuteld zijn, wat wel bij videobellen in WhatsApp het geval is. Eerder breidde Facebook Messenger Rooms al uit naar Instagram. Je vindt de functie daar door naar Instagram Direct te gaan, rechtsboven op het cameraatje te tikken te kiezen voor Een ruimte maken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 juni 2020, 9:18
Categorie Apps
Onderwerpen facebook messenger, whatsapp

WhatsApp

WhatsApp is de populaire berichtendienst, die bijna iedere Nederlander op zijn of haar smartphone heeft staan. Hier vind je alles over WhatsApp op een rijtje: van gesprekken archiveren, je privacy goed instellen en op de desktop gebruiken tot de betekenis van de gekleurde vinkjes.

WhatsApp

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

    Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.