Uitgelicht
Bestel nu "Zo word je een iPhone Pro"met 5 euro korting
Toon of verberg de lijst met posts
Messenger Rooms in Facebook Messenger voor Mac.

Messenger Rooms nu beschikbaar: videobellen met vijftig personen

Na de eerdere aankondiging is vanaf nu Messenger Rooms, de grote videobeldienst van Facebook, voor iedereen beschikbaar. Het werkt vanuit de Messenger-app, maar binnenkort ook in andere apps van Facebook.

Met de vele apps om mee te videobellen kan je al behoorlijk goed uit de voeten, ook als je met een hele grote groep iets wil bespreken. Ook Facebook probeert hier nu een graantje van mee te pikken en is van start gegaan met Messenger Rooms. Zoals de naam al zegt, creëer je een virtuele kamer met tot wel 50 mensen waarin je gezamenlijk kan videobellen.

Messenger Rooms nu beschikbaar

De start van de dienst werd aangekondigd in een blogpost van Facebook. Je kan zelf een kamer aanmaken of meedoen aan een bestaande groep. De videogesprekken zijn gratis en zonder tijdslimiet. Bij Zoom geldt voor de gratis versie bijvoorbeeld wel een tijdslimiet. Je kan een link delen zodat zelfs mensen zonder Facebook-account mee kunnen doen.

Click here to display content from Vimeo.
Learn more in Vimeo’s privacy policy.

Om te beginnen kunnen gebruikers wereldwijd een kamer starten vanuit de Messenger-app. Dat kan ook vanuit de nieuwe Messenger-app voor Mac en pc. Gebruikers in Noord-Amerika kunnen dit ook doen vanuit de gewone Facebook-app. Op de iPhone vind je dit onder het Mensen-tabblad, op de Mac vind je bovenaan een knop om een Messenger Room te starten. Hou er wel rekening mee dat de videogesprekken niet end-to-end versleuteld zijn. Facebook gebruikt dezelfde encryptie als de eerdere videogesprekken in Messenger.

Messenger Rooms starten in de Messenger-app.

Facebook wil de functie de komende tijd verder verbeteren en uitrollen naar meer apps. Zo krijgt ook WhatsApp ondersteuning voor Messenger Rooms. Dit komt in ieder geval beschikbaar in de webversie van WhatsApp.

Bekijk ook

De populairste apps voor videobellen met collega's en familie

Videobellen is populairder dan ooit. Wil je vergaderen op afstand, dan heb je keuze uit meerdere diensten. Dit is onze selectie van de beste videobel-apps voor iPhone, iPad en Mac!

Reacties: 3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.