whatsapp-iphones

Zo markeer je WhatsApp-berichten met een ster

WhatsApp berichten markeren met een ster, zo werkt het. In deze tip laten we zien hoe je individuele chatberichten kunt markeren en vervolgens makkelijk weer terugvindt.

WhatsApp-Ster

Met WhatsApp Messenger kun je belangrijke berichten markeren door ze een ster te geven. In deze tip leggen we uit hoe dit werkt en waar je deze gemarkeerde berichten gemakkelijk terug kunt vinden.

Sommige berichten die je via WhatsApp ontvangt zou je graag later nog eens willen bekijken, maar deelnemers van een groepsgesprek weten dat een dergelijk chatbericht razendsnel verdwijnt in de constante stroom aan nieuwe berichtjes. Daarom laat WhatsApp je berichten markeren met een ster, zodat je ze met gemak terug kunt vinden in de Instellingen van de app.

WhatsApp-berichten markeren met een ster

Een bericht markeren met een ster gaat heel gemakkelijk. Kies een chatbericht uit en houd hem even ingedrukt zodat er een zwart menu verschijnt boven het spraakwolkje.

WhatsApp-Ster WhatsApp-Ster

De meest linker optie in dit menu is een ster, en als je deze aantikt markeer je het geselecteerde bericht. Een gemarkeerd bericht kun je herkennen aan een klein sterretje in de rechter onderhoek van het spraakwolkje. Je kunt zowel berichten van jezelf als die van anderen op deze manier markeren.

Gemarkeerde WhatsApp-berichten terugvinden

Als je vervolgens Instellingen selecteert in de onderste menubalk van WhatsApp kun je de optie ‘Berichten met ster’ selecteren om alle gemarkeerde berichten in te zien. In deze lijst staat eerst de naam van de persoon die het bericht verstuurde, inclusief het tijdstip of de datum waarop het bericht verzonden is.

Door op een gemarkeerd bericht te tikken in dit overzicht, verschijnt automatisch het chatvenster. Het gemarkeerde bericht wordt op dat moment donkergrijs zodat je het beter kunt herkennen.

Meer WhatsApp tips? Check ons overzicht waarin we alle WhatsApp tips en gidsen op een rij zetten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt augustus 2017
Categorie Apps
Onderwerp whatsapp

WhatsApp

WhatsApp is de populaire berichtendienst, die bijna iedere Nederlander op zijn of haar smartphone heeft staan. Hier vind je alles over WhatsApp op een rijtje: van gesprekken archiveren, je privacy goed instellen en op de desktop gebruiken tot de betekenis van de gekleurde vinkjes.

WhatsApp