iPhone 8 Plus review met Apple Watch Series 3

Jippie! watchOS 8 en iOS 15 gaan beter om met beperkte opslagruimte

Heb je een Apple Watch of iPhone met maar weinig opslag en loop je daardoor tegen problemen aan bij updates? watchOS 8 en iOS 15 gaan je helpen!

Minder opslag nodig voor watchOS 8 en iOS 15

Het probleem doet zich vooral voor bij mensen met een Apple Watch Series 3. Zij hadden de afgelopen anderhalf jaar enorm veel problemen bij het updaten, omdat er te weinig opslagruimte beschikbaar is op dit model. Maar ook bij een iPhone met 32GB of minder kan het installeren van updates problemen opleveren, als je bijna geen ruimte meer hebt. watchOS 8 en iOS 15 gaan de oplossing bieden, zo blijkt uit de derde beta die woensdagavond verscheen. Deze updates hebben veel minder ruimte nodig om te installeren.


Ruimtegebrek kan zowel op de iPhone als op de Apple Watch voor problemen zorgen. Zo kan iOS 15 geïnstalleerd worden op een iPhone 6s en de originele iPhone SE, maar deze modellen werden ooit als instapmodel verkocht met maar 16GB opslag. Heb je wat muziek en apps op je toestel staan, dan loop je al snel tegen problemen aan.

Heb je minder dan 500 MB aan vrije ruimte beschikbaar? Dan kun je toch updaten naar iOS 15.x en watchOS 8.x en verder, zonder dat de beperkte opslagruimte in de weg zit. Apple schrijft:

Resolved in watchOS 8/iOS 15 beta 3: You can now update your device using Software Update if less than 500 MB of storage is available.

Bij het updaten van watchOS 7 naar watchOS 8 zitten die functies er nog niet in, dus dat wordt nog een lastig proces. Maar daarna moet het makkelijker gaan, als je bijvoorbeeld van watchOS 8.0 naar watchOS 8.1 gaat.

Hoe dit werkt wordt niet verder uitgelegd. Bij software-updates gaat het vaak om erg grote bestanden, maar toch heb je aan minder dan 500 MB genoeg. Mogelijk wordt een deel van je bestanden tijdelijk naar iCloud verplaatst. Een van de verbeteringen in iCloud in iOS 15 is dat je bij het overstappen naar een nieuwe iPhone tijdelijk extra online opslagruimte tot je beschikking krijgt. Maar dit staat verder los van het probleem dat we hier beschrijven.

Vooral een uitkomst voor Apple Watch Series 3

Vooral voor mensen met een Apple Watch Series 3 is het een opluchting dat Apple iets doet aan beperkte opslagruimte. Al anderhalf jaar klagen gebruikers dat het vrijwel onmogelijk is om watchOS-updates te installeren. Je bent vaak een hele avond bezig met het loskoppelen en wissen van de Apple Watch, het installeren van de update en het terugzetten van je backup. Dit komt omdat het aluminium model maar 8GB interne opslag heeft. We raden daarom al langere tijd af om nu nog een Apple Watch Series 3 aan te schaffen, omdat het proces van updaten te moeizaam is.

Apple Watch Series 3 review selfie met iPhone 8 Plus

Met de komst van watchOS 8 en iOS 15 zal dit verbeteren. Deze updates zullen in het najaar verschijnen voor iedereen met een geschikt device. Wil je nu al overstappen dan kun je de (publieke) beta installeren, maar pas op: want als je eenmaal watchOS 8 hebt geïnstalleerd kun je niet meer terug. Blijf je liever nog even hangen op watchOS 7.x dan vind je hieronder de oplossing om toch nog updates te kunnen installeren. Je zult deze tip ook nodig hebben als je later dit jaar naar watchOS 8 gaat updaten. Daarna moet alles een stuk makkelijker worden.

Verder lezen:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 juli 2021, 12:34
Bron Bron Apple Developer-pagina
Categorie iOS
Onderwerpen apple watch series 3, ios 15, watchOS 8
Devices Apple Watch, iPhone
Software iOS 15, watchOS 8

iOS 15

iOS 15 wordt de grote iPhone software-update van het najaar van 2021. Apple heeft iOS 15 in juni 2021 aangekondigd tijdens de WWDC 2021. De belangrijkste verbeteringen zijn de nieuwe notificaties, de Focus-functie, de verbeteringen in FaceTime en nieuwe privacy-instellingen. Lees hier alles wat we weten over iOS 15.

iOS 15
2 reacties

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.