iOS 15 beta

iOS 15 beta nu beschikbaar voor ontwikkelaars: de nieuwste functies nu te testen

Na de aankondigingen is het nu de tijd aan ontwikkelaars: de beta van iOS 15 is beschikbaar! Je leest hier alles over de nieuwste beta van iOS 15 voor de iPhone.

Apple heeft iOS 15 gepresenteerd en deze zomer gaan ontwikkelaars (en later ook publieke testers) aan de slag met de beta van iOS 15. Met deze betaperiode gaat Apple de nieuwste software-update goed testen, zodat er hopelijk later dit jaar een zo stabiel mogelijke update voor je klaar staat. Bijna alle nieuwe functies kunnen met de beta van iOS 15 al getest worden.

Meest recente iOS 15 Beta

iOS 15 Beta 1

7 juni 2021 – De eerste beta van iOS 15 is nu beschikbaar voor ontwikkelaars. Met deze versie kunnen testers de eerste functies ervaren en de bugs bij Apple rapporteren.

iOS 15 beta

Over iOS 15
iOS 15 is de nieuwste update voor de iPhone en iPod touch. iOS 15 brengt heel veel verbeteringen, verbeterde prestaties en een vernieuwd ontwerp. Eén van de verbeteringen zijn de nieuwe notificaties, nieuweprivacyfuncties en meer. Apple kondigde iOS 15 aan tijdens de WWDC 2021 en brengt de definitieve versie in het najaar uit, samen met de 2021 iPhones. Wil je meer weten wat er nieuw is in iOS 15, lees dan ons overzicht met de belangrijkste functies.

Tijdlijn iOS 15 beta

Hieronder vind je een tijdlijn van de iOS 15-beta’s. We verwachten iOS 15 in september of oktober 2021.

  • iOS 15 Beta 1: 7 juni 2021 (verschenen)
  • iOS 15 definitief: september 2021

Over het testen van beta’s
Bij het testen van beta’s kun je vaak tegen problemen aanlopen. Allereerst zijn meestal niet alle functies direct beschikbaar, maar worden deze gaandeweg de testperiode toegevoegd en uitgebreid. Ook kun je last hebben van vastlopers of kunnen sommige apps nog niet goed werken. Hou hier dus rekening mee als je besluit een iOS-update te gaan testen. Het wordt dan ook afgeraden om een beta op een toestel te installeren dat je dagelijks gebruikt, omdat er nog veel problemen in de beta kunnen zitten. Meer over problemen door de iOS 15 beta’s, lees je in ons aparte artikel.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 juni 2021, 21:43
Categorie iOS
Onderwerpen ios 15, ios-beta
Software iOS 15

iOS 15

iOS 15 wordt de grote iPhone software-update van het najaar van 2021. Apple kondigt iOS 15 vermoedelijk in juni 2021 aan tijdens de WWDC 2021. Het is nog niet bekend welke verbeteringen iOS 15 bevat, maar we weten mogelijk wel al welke toestellen dit jaar afvallen. Lees hier alles wat we al weten over iOS 15.

iOS 15
2 reacties

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.