watchOS 10 Update

watchOS 10.3 verschenen voor de Apple Watch: nieuwe wijzerplaat

watchOS 10.3 is de nieuwste update voor de Apple Watch. Hierin vind je een nieuwe wijzerplaat, speciaal voor het allernieuwste Apple Watch-bandje. Maar zit er nog meer in de update?
Redactie iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

In de voorgaande twee tussentijdse updates van watchOS 10, voerde Apple enkele kleine wijzigingen door naar aanleiding van feedback op watchOS 10. Zo werd het weer mogelijk om tussen wijzerplaten te wisselen en werden er problemen met Weer-complicaties opgelost. Ook kwamen er wat nieuwe beloofde functies, zoals Tik dubbel. Hoe zit dat met watchOS 10.3, de derde aanvullende update van watchOS 10? Apple lijkt vooral gefocust te hebben op verbeteringen achter de schermen, maar toch zit er ook weer wat nieuws in.

watchOS 10.3 verschenen

watchOS 10.3 bevat namelijk een nieuwe wijzerplaat voor de Apple Watch. Het gaat om de nieuwste Black Unity-wijzerplaat, die past bij het 2024 Black Unity-bandje. De wijzerplaat bestaat uit meerdere bloemenmotieven in allerlei kleuren, waaronder groen, geel en rood. Waar je het nieuwe bandje zelf moet aanschaffen, is de nieuwe wijzerplaat gratis beschikbaar voor iedereen met watchOS 10.3.

Apple Black Unity 2024

De update bevat verder vooral verbeteringen achter de schermen en bugfixes. Zodra we de Nederlandse releasenotes hebben, werken we dit artikel bij.

Dit zijn de releasenotes van watchOS 10.3:

watchOS 10.3 bevat nieuwe functies, verbeteringen en oplossingen voor problemen, en biedt een nieuwe wijzerplaat, Unity Bloom, ter ere van de zwarte geschiedenis en cultuur in het kader van de viering van Black History Month.

Raadpleeg voor meer informatie over de beveiligingsaspecten van software-updates van Apple de volgende website: https://support.apple.com/kb/HT201222

watchOS 10.3 downloaden

Om de update uit te voeren, doe je het volgende op de gekoppelde iPhone:

  1. Open de Watch-app op de iPhone en ga naar Mijn Watch > Algemeen.
  2. Tik op Software-update en wacht tot de update is gedownload.
  3. Hang de Apple Watch aan de lader en wacht geduldig af tot de update is geïnstalleerd.

Terwijl de Apple Watch aan het updaten is, houd je de gekoppelde iPhone in de buurt om het updateproces niet te verstoren. Het updaten van de Apple Watch kan lang uur duren, dus wees vooral geduldig. Zorg er in ieder geval voor dat de verbinding met de oplader niet verbroken wordt. Om de installatie af te ronden is het vereist om de Apple Watch aan de lader te hangen, dus hou daar rekening mee.

Je kan ook direct updaten via de Apple Watch zelf:

  1. Open de Instellingen-app op de Apple Watch.
  2. Ga naar Algemeen > Software-update.
  3. Wacht tot de Apple Watch gaat zoeken naar de update.
  4. Tik op Downloaden.
  5. Na het downloaden leg je de Apple Watch aan de oplader. Het installeren begint automatisch.

Lukt het installeren niet? Voor watchOS installatieproblemen, lees je ons bijbehorende artikel.

Bekijk ook

Lukt het installeren van watchOS niet? Deze tips helpen

Heb je last van watchOS installatieproblemen? Lukt het instellen van de nieuwste watchOS-update niet? In dit artikel helpen we je op weg als je problemen hebt met het updaten van je Apple Watch.

Let op: houd de reacties on-topic, concreet en overzichtelijk voor anderen. Persoonlijke statusupdates of je download gestart/gelukt is, voegen niets toe aan de discussie. Ook kan het iets langer duren voordat de update zichtbaar is. Ook dit hoef je niet te melden. Deze reacties worden verwijderd.

watchOS 10

watchOS 10 is de grote update voor de Apple Watch, die in het najaar van 2023 is verschenen. watchOS 10 is aangekondigd tijdens de WWDC 2023 en bevat veel grote en belangrijke verbeteringen en nieuwe functies. Zo zijn er nieuwe Apple Watch-widgets en een slimme stapel, is de bediening vernieuwd met het Bedieningspaneel bij de zijknop, hebben bijna alle standaardapps een nieuwe look gekregen en nog veel meer. In ons overzicht met de beste watchOS 10-functies, lees je er veel meer over. De update is beschikbaar voor de Apple Watch Series 4 en nieuwer. Hier lees je alles over watchOS 10 en lees je meer over het besturingssysteem voor de Apple Watch.

watchOS 10

Reacties: 3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.