vakantieadresjes restaurants vakantiespecial

Vakantiespecial: lekkere restaurants op vakantie met iPhone en iPad [round-up]

In de iCulture Vakantiespecial bespraken we diverse restaurantapps: apps voor mensen met speciale wensen, fastfood, lekkere adresjes en handige restaurantapps.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

vakantieadresjes restaurants vakantiespecialIn deze iCulture Vakantiespecial alles over lekker eten op vakantie. Van de snelle hap tot lekkere vakantieadresjes. Maar we keken ook naar apps voor moeilijke eters en maakten een overzicht van apps die handig in het restaurant zijn. In deze round-up vind je ze allemaal bij elkaar.

Fastfood-apps voor een snelle hap

fastfood hamburgerFriet, hamburgers, pizza… als je op vakantie niet teveel geld wilt uitgeven of tijd wilt besparen, kun je altijd wel ergens een fastfoodrestaurant vinden. Maar waar vind je in dat pittoreske Franse dorpje het dichtstbijzijnde frietkot? Dat ontdek je met de 5 fastfood-apps die we hebben besproken. Er is nog een andere variant van fastfood, dat ook snel is maar een stuk gezonder: sushi. Zeker in een sushi-restaurant met lopende band kun je binnen een kwartier alweer buiten staan. Ook die komen aan bod. Plus een app waarmee je snel een lekkere pizza vindt.

Lezen: Fastfood-apps voor de snelle hap

Vakantieadresjes om lekker te eten

restaurant-zoekenWie geen snelle hap wil, maar gewoon lekker op een terrasje wil zitten, kan terecht in ons overzicht van restaurantapps. Met de vijf iPhone-apps die we hebben gekozen kun je nóg gerichter zoeken dan op Google Maps. Het gaat ons daarbij om de goede maar niet te dure adresjes. Geen Michelinsterren dus, maar alles van eetcafé’s tot betere restaurants, waar je voor een redelijke prijs een knorrende maag kunt vullen. Alle apps werken wereldwijd en bevatten tips of reviews van mensen die er eerder geweest zijn. Zo weet je precies of de specialiteit van het huis echt de moeite waard is.

Lezen: Beste apps voor lekkere restaurants op vakantie

Handige restaurantapps

handige-apps-restaurantJe hebt het ideale restaurant gevonden, je hebt de reviews gelezen en weet wat er op de kaart staat. Een goed moment om je iPhone weg te stoppen. Hoewel… met de handige restaurantapps die we op een rijtje hebben gezet, haal je nog meer uit je restaurantbezoek. We noemden apps om te checken welke wijn je het beste kunt nemen, apps om met een snapshot je eetervaring vast te leggen en apps om jezelf verstaanbaar te maken als je toch nog niet helemaal snapt wat er op de menukaart staat. Mensen die hun calorieverbruik ook onderweg in de gaten willen houden kunnen eveneens een passende app vinden.

Lezen: Handige iOS-apps voor in het restaurant

Apps voor speciale eetwensen

eetwensenNiet iedereen kan uit de voeten met het standaard aanbod aan vakantierestaurants. Je zal maar een glutenallergie hebben of vegetariër zijn. Ook daarvoor zijn de nodige apps verkrijgbaar. We maakten een lijst met de beste apps voor foodsnobs, vegetariërs, koopjesjagers, mensen met glutenallergie en liefhebbers van biologisch eten. Van restaurants met Michelinsterren tot adresjes waar je voor half geld kunt eten: ook voor speciale eetwensen is er aanbod genoeg. Volg je een speciaal dieet, dan kun je dankzij ervaringen van anderen zien of er voldoende rekening wordt gehouden met speciale wensen.

Lezen: Apps voor mensen met specifieke eetwensen

Dit artikel is onderdeel van de iCulture Vakantiespecial.

Dit artikel is geactualiseerd op 5 augustus 2015. Er kan op dit artikel niet meer gereageerd worden. Heb je tips of opmerkingen? Stuur dan een reactie naar [email protected]

Foto bovenaan dit artikel: oksidor via Flicr CC

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.