Beste bierapps voor iPhone en iPad

De beste apps voor bier en bierliefhebbers

Bieren beoordelen, proefnotities schrijven en bier met korting kopen. De beste iOS-apps voor wie bier van pils kan onderscheiden.

De beste apps voor bierdrinkers

Natuurlijk, als je van bier houdt heb je daar geen apps voor nodig. Maar weet je wat een tripel is en kun je precies het verschil tussen pils en bier uitleggen, dan wordt het interessant. In dit artikel zetten we iPhone- en iPad-apps voor bieren en bierliefhebbers op rij. Van apps die laten zien waar je favoriete gerstenat het goedkoopst is, tot proefnotities maken. En van inlezen over bier, tot beoordelingen delen met bevriende kenners.


Gek op wijn? Dan hebben we ook een lijst met apps voor wijnliefhebbers.

Untappd

Untappd is hét sociale biernetwerk. Nadat je omslachtig een account hebt aangemaakt, zie je de laatste bierrecensies van vrienden, nabije mensen en alle gebruikers wereldwijd binnenstromen. Natuurlijk kan je ook zelf bijdragen met een sterrenbeoordeling van het goudgeel of bruin dat je achterover slaat. De app beloont je met badges, je kan check-ins bij biertjes delen via Twitter en Facebook en bekijkt zowel je eigen biertjes als die van vrienden.


Biernet

Biernet is een grote biersite in Nederland en dat geeft ze de slagkracht om een database bij te houden van biermerken, brouwerijen, evenementen, nieuws en de klapper: aanbiedingen. Je bekijkt de acties in de supermarkten en slijters gesorteerd op krat, fles, blik of fust. Je kan ze filteren op prijs, winkel en biermerk. Zo kom je altijd ergens goedkoper aan je favoriet.


BJCP Styles

Als beginnende bierdrinker kunnen de termen die de kenners gebruiken nogal intimiderend zijn. Hoe voorkom je een flater? Door deze gratis app te bestuderen. Legt alles uit over cider, pale, lager en allerlei andere termen. Ook leer je uiterlijk, smaak en aroma beschrijven. Wat is IPA, IBU en ABV? Handig voor een bierproeverij, voor mensen die thuis willen gaan brouwen of die gewoon deskundig willen overkomen. Er is een duidelijke omschrijving van de stijlen en begrippen uit 2015 en 2008. De app is open source.

Beste bierapps voor iPhone en iPad

TapHunter

Handig op reis: deze app geeft aan waar je brouwers en ambachtelijke bierverkopers vindt, op basis van je locatie. Je kunt ook zoeken op een bepaald biertje; de app zoekt dan de dichtstbijzijnde plek waar ze jouw favoriete biertje hebben. Werkt ook met wijn en andere sterke dranken. Zie live drinklijsten, krijg meldingen als favoriete locaties hun assortiment updaten en volg je favoriete drankjes. Op een kaart kun je zien waar je het beste iets kunt drinken. De website taphunter.com toont de dekking van deze app.


Tavour

Tavour is eigenlijk een app om bier te laten bezorgen. Je kunt er echter ook allerlei biermerken en biersoorten mee bekijken, de bieren uitkiezen die jij het lekkerst vindt en een collectie maken. Waar je het biertje gaat bestellen is vervolgens je eigen keuze. Kan natuurlijk ook Gall & Gall zijn of de bierspeciaalzaak in de buurt.


BEX Cellar

Deze app is bedoeld voor de echte bierprofessional. Je kunt hiermee je bierkelder beheren, je lijst van flessen waarin je wilt handelen en welke nog op je verlanglijstje staan. Deze app hoort bij TheBeerExchange.io en je kunt ermee zoeken naar bieren en brouwerijen, waarbij de data wordt geleverd door Untappd. Ook kun je bieren toevoegen en beheren van je BEX Cellar, FT-lijst of ISO-lijst. TheBeerExchange.io, kortweg BEX, is een dienst waarmee je je biercollectie kunt beheren.


BeerMenus

Met deze app kun je je favoriete bieren opzoeken en bladeren door de biermenu’s van allerlei bars en restaurants. Je kunt meteen vanuit de Spotlight-zoekfunctie zoeken naar bieren en bars waar je kunt gaan drinken. Verder krijg je aanbevelingen als je ergens aankomt. BeerMenus heeft een uitgebreide lijst van bars, restaurants en winkels en kan je waarschuwen als je favoriete bier ergens te koop is (of juist niet meer). Vooral handig als je naar een plek gaat met veel bars en last hebt van keuzestress.

Bierbrouwerij-ketel


Beer Pad

Dit is een notitieblok voor je bierhobby. Schrijf op welke bieren je hebt geprobeerd en wie het gebouwen heeft. Je kunt ook vastleggen waar je het hebt gedronken en deze info vervolgens delen met een vriend. Beer Pad vult automatisch de proefnotities, brouwerij en andere info in. Je kunt verder een foto, alcoholpercentage, IBU en meer vastleggen. Op een kaart kun je zien waar je wat gedronken hebt.


Beer Judge

Deze app is voor de echte biernerds. Je leert hiermee aroma’s en smaken kennen en kunt er ook de SRM mee bepalen aan de hand van beeldanalyse. Handig als je meedoet aan een bierproeverij op -wedstrijd of leuk vindt om wat meer over bier te weten. Het Flavor Wheel helpt je bij het bepalen van de juiste smaak.


Beer Adventures

Als je op reis bent is dat natuurlijk een prima moment om nieuwe biertjes te ontdekken. Beer Adventures bevat meer dan 150 gratis tours in 85 steden wereldwijd, waarmee je op bier-ontdekkingstocht kunt gaan. Je vertelt waar je bent en de app laat je weten welke plekken je in de betreffende stad moet bezoeken. Wil je niet lopen, dan kan Beer Adventures je ook aan een taxi helpen. Bij elke bar kun je inchecken en je krijgt dan meer informatie te zien. Soms zijn er ook deals. Kortom, reizen en bier, het is elke dag Oktoberfest!


HopPlotter

HopPlotter is een gids om brouwerijen in de buurt te vinden, maar ook bars, biertoers en meer. Het werkt wereldwijd, waarbij je kunt zien welke brouwerijen open zijn en hoe je er komt. Er zitten gegevens van meer dan 10.000 brouwerijen in, die je op basis van je huidige locatie kunt vinden. Ook kun je de resultaten filteren. Bij elke brouwerij vind je het adres, de openingsuren en de contactinformatie. Verder kun je zien waar je al geweest bent en welke je nog wilt bezoeken.


Brew Town

Wil je je eigen bier gaan brouwen, maar twijfel je nog of het wel leuk is? Met deze Craft Beer Simulator kun je het proberen door je eigen brouwerij te starten. Kies een reeks smaken, ontwerp je flessen en blikjes en zorg dat er een mooi gebouw staat. Zo kun je een eigen imperium opbouwen. Er zitten heel veel upgrades en uitdagingen in en met iMessage-stickers kun je je vrienden op de hoogte houden van je succes als brouwer. De voortgang wordt in iCloud opgeslagen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt augustus 2019
Categorie Apps
Onderwerpen alcohol, applijst, bier