Beste bierapps voor iPhone en iPad

De beste apps voor bier en bierliefhebbers

Bieren beoordelen, proefnotities schrijven en bier met korting kopen. De beste iOS-apps voor wie bier van pils kan onderscheiden.

Beste bierapps voor iPhone en iPad

Natuurlijk, als je van bier houdt heb je daar geen apps voor nodig. Maar weet je wat een tripel is en kun je precies het verschil tussen pils en bier uitleggen, dan wordt het interessant. In dit artikel zetten we vijf iPhone- en iPad-apps voor bieren en bierliefhebbers op rij. Van apps die laten zien waar je favoriete gerstenat het goedkoopst is, tot proefnotities maken. Van inlezen over bier, tot beoordelingen delen met bevriende kenners.

Gek op wijn? Dan hebben we ook een lijst met apps voor wijnliefhebbers.

#1 De Bierapp

BierApp collectie en aanradersDe Bierapp is de beste Nederlandse applicatie om je binnenlandse bierdrinkerij mee bij te houden. De iPhone-app biedt een overzicht van restaurants en cafés die gespecialiseerd zijn in gerstenat, maar dat is niet alles. Er is een uitgebreide lijst met speciaalbieren waar je doorheen kan scrollen of zoeken. Je vindt er informatie over een biertje voordat je hem bestelt, voegt hem toe aan je wishlist en kan hem beoordelen. Je waarderingen komen terug in je Bierprofiel en op basis daarvan krijg je meteen persoonlijke aanraders. Leuke app!


#2 Biernet

Biernet aanbiedingen blikBiernet is een grote biersite in Nederland en dat geeft ze de slagkracht om een database bij te houden van biermerken, brouwerijen, evenementen, nieuws en de klapper: aanbiedingen. Je bekijkt de acties in de supermarkten en slijters gesorteerd op krat, fles, blik of fust. Je kan ze filteren op prijs, winkel en biermerk. Zo kom je altijd ergens goedkoper aan je favoriet.


#3 Untappd

Untapped beoordelingenUntappd is hét sociale biernetwerk. Nadat je omslachtig een account hebt aangemaakt, zie je de laatste bierrecensies van vrienden, nabije mensen en alle gebruikers wereldwijd binnenstromen. Natuurlijk kan je ook zelf bijdragen met een sterrenbeoordeling van het goudgeel of bruin dat je achterover slaat. De app beloont je met badges, je kan check-ins bij biertjes delen via Twitter en Facebook en bekijkt zowel je eigen biertjes als die van vrienden.


#4 BrewBarrel

BrewBarrel proefnotitie makenBrewBarrel is de app voor de bierliefhebber die het allemaal zelf wil doen. Geen sociale ruis, geen online database met bieren die door anderen al zijn ingevoerd. In BrewBarrel maak je de proefnotities zelf. Je vult de naam van het bier in, de brouwer, de stijl, het alcoholpercentage, aantekeningen, een foto en natuurlijk een oordeel. Gratis sla je tot 10 bieren op, na een in-app aankoop kan je oneindig notities opslaan en doorzoeken.


#5 Beer Buddy

Beer Buddy omschrijving Beer Buddy is voor de verzamelaar en de proever die zich niet wil limiteren tot amateurbeoordelingen van andere gebruikers. In de applicatie met een database van 300.000 bieren kan je eigen dranken en uitgebreide beoordelingen vastleggen, maar de hoofdrol is voor de uitgebreide omschrijvingen die allerlei bieren hebben. Zo leer je over de afkomst en geschiedenis van een merk.


Bierbrouwerij-ketel

Andere leuke bierapps

  • Wij kunnen op dit moment helaas niet de juiste gegevens tonen, Download - Maar liefst 60 bieremoji, geserveerd in het juiste glas. Gemaakt door de organisatie van Belgische Bierbrouwers.
  • Wij kunnen op dit moment helaas niet de juiste gegevens tonen, Download - Een fraaie bierapp die nog flink aan een database van bieren moet werken. Daar kan je zelf aan meehelpen door nu nog goede informatie over bier en pils in te voeren. Vooral het scoresysteem met verschillende schuivers voor uiterlijk, aroma en smaak is leuk.
  • Wij kunnen op dit moment helaas niet de juiste gegevens tonen, Download - De bestelapp van Bavaria’s handige service om koud bier bezorgd te krijgen. Je hebt alleen wat aan de app in de steden waar de bezorgdienst is. Dat betekent: studentensteden.
  • BJCP Styles (gratis, iPhone, iOS 11.2+) - Als beginnende bierdrinker kunnen de termen die de echte liefhebbers gebruiken nogal intimiderend zijn. Hoe voorkom je een flater? Door deze gratis app te bestuderen. Legt alles uit over cider, pale, lager en allerlei andere termen. Ook leer je uiterlijk, smaak en aroma beschrijven. Wat is IPA, IBU en ABV? Je leert het hier.
  • TapHunter - Find Beverages (gratis, iPhone/iPad, iOS 8.0+) - Handig op reis: deze app geeft aan waar je brouwers en ambachtelijke bierverkopers vindt, op basis van je locatie. Je kunt ook zoeken op een bepaald biertje; de app zoekt dan de dichtstbijzijnde plek waar ze jouw favoriete biertje hebben. Werkt ook met wijn en andere sterke dranken.

Pairwise combineert bier en eten

  • Wij kunnen op dit moment helaas niet de juiste gegevens tonen, Download - Er is heel wat informatie te vinden voor mensen die wijn en spijs willen combineren, maar voor bier is het nog wat behelpen. Deze app probeert het in ieder geval: vul in wat je gaat eten (bijvoorbeeld chocoladecake) en de app geeft een bijpassend bieradvies.
  • Today's Beer (gratis, iPhone/iPad, iOS 6.0+) - Wil je wel eens iets anders proberen? Deze app geeft je elke dag informatie over een ander biertje, met leuke wetenswaardigheden en een foto zodat je weet hoe het geserveerd moet worden.
  • Wij kunnen op dit moment helaas niet de juiste gegevens tonen, Download - Deze app is bedoeld voor mensen die zelf bier brouwen. Deze app bevat schema’s en recepten, zodat je zeker weet dat je zelfgebrouwen biertje klopt.
  • Wij kunnen op dit moment helaas niet de juiste gegevens tonen, Download - Heb je wat moeite om het juiste biertje te vinden, dan kun je natuurlijk altijd de community inschakelen. In deze app zie je wat anderen van bepaalde biertjes vinden. Maar hou er rekening mee dat de Amerikanen een heel andere smaak hebben dan de Belgen!
  • iBeer (gratis, iPhone/iPad + IAP, iOS 11.0+) - Bonus! De klassieker onder de grappige bierapps. Met deze app kun je anderen voor de gek houden, waarbij het lijkt alsof je een glas bier leegdrinkt.

De oorspronkelijke versie van deze lijst werd gemaakt door Bart Breij.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt januari 2017
Categorie Apps
Onderwerpen alcohol, applijst, bier