tvOS 14.7 Final.

Apple brengt tvOS 14.7 uit voor de Apple TV

De Apple TV heeft weer een nieuwe update gekregen. Iedereen met een Apple TV HD en Apple TV 4K kan de nieuwste update nu downloaden.

tvOS 14.7 beschikbaar

Nu Apple volop bezig is met de beta van tvOS 15, is tvOS 14.7 vermoedelijk één van de laatste updates van tvOS 14. In tvOS 14.7 hoef je dan ook geen nieuwe functies te verwachten: Apple bewaart de paar nieuwe functies die er dit jaar aan komen voor de eerstvolgende grote update. In de update van vandaag draait het dan ook vooral om bugfixes.


Het is echter nog onduidelijk wat die bugfixes zijn. Apple geeft geen exacte releasenotes voor tvOS-updates, waardoor het vaak gissen is wat er nieuw of verbeterd is. Mogelijk heeft Apple nog wat verbeteringen doorgevoerd voor de nieuwe Apple TV 4K 2021, die sinds een maand beschikbaar is. Mocht er meer bekend worden, dan werken we dit artikel bij.

In de tussentijd kun je lezen welke functies in tvOS 15 naar de Apple TV komen, zodra de update later dit jaar beschikbaar is.

Bekijk ook

Round-up: Onze 10 favoriete functies van tvOS 15 uitgelicht

In tvOS 15 heeft Apple een aantal nieuwe functies toegevoegd: van verbeteringen in de interface tot het beter samenwerken met AirPods, HomePods en andere HomeKit-accessoires. In deze round-up hebben we de beste tvOS 15 functies voor je verzameld.

tvOS 14.7 downloaden
tvOS 14.7 is alleen beschikbaar op de Apple TV HD en Apple TV 4K. Weet je niet welke Apple TV je hebt? Check dan ons artikel met alle Apple TV-modellen. Daarin vind je precies hoe je de modellen kunt herkennen.

Je downloadt tvOS 14.7 als volgt:

  1. Ga op de Apple TV naar de Instellingen-app.
  2. Kies voor Systeem, helemaal onderaan.
  3. Selecteer Software-update en check of de nieuwe update geïnstalleerd kan worden.
  4. De update wordt gedownload en de Apple TV start opnieuw op als de installatie voltooid is.

Bekijk ook

Apple TV updaten en apps bijwerken doe je zo

Om de Apple TV te updaten zijn er een aantal handelingen nodig. In deze tip leggen we uit hoe je niet alleen je Apple TV zelf, maar ook afzonderlijke apps kunt updaten om gebruik te maken van e nieuwste functies.

Let op: houd de reacties on-topic, concreet en overzichtelijk voor anderen. Persoonlijke statusupdates of je download gestart/gelukt is, voegen niets toe aan de discussie. Ook kan het iets langer duren voordat de update zichtbaar is. Ook dit hoef je niet te melden. Deze reacties worden verwijderd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

tvOS 14

tvOS 14 is de grote software-update voor de Apple TV, die in het najaar van 2020 verscheen. De belangrijkste verbeteringen zijn de uitgebreidere ondersteuning voor HomeKit, verbeteringen voor AirPlay 2 en picture-in-picture. tvOS 14 is te installeren op een Apple TV HD of nieuwer, dus ook op de Apple TV 4K. Lees ook onze review van tvOS 14. Deze update is in 2021 opgevolgd door tvOS 15.

tvOS 14
6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.