tvOS 11 Publieke beta

tvOS 11 Publieke beta: Apple brengt zevende publieke beta voor Apple TV uit

Publieke betatesters met een Apple TV 4 opgelet: Apple heeft de zevende publieke beta van tvOS 11 vrijgegeven. In dit artikel lees je alles over de nieuwe functies.

Benieuwd naar alle vernieuwingen in tvOS 11? Publieke testers met de vierde generatie Apple TV kunnen weer verder met het testen van tvOS, want Apple heeft een nieuwe publieke beta van tvOS 11 vrijgegeven. tvOS 11 publieke beta 7 is nu beschikbaar, waardoor iedereen die deze aankomende versie wil testen weer aan de slag kan met de kleine nieuwe functies in tvOS 11. De nieuwe beta is gebaseerd op de nieuwste tvOS 11 ontwikkelaarsbeta.

tvOS 11 Publieke beta

Over tvOS 11 Publieke beta

Van alle grote nieuwe aanstaande software-updates van Apple, is tvOS 11 de minst opzienbarende update. tvOS 11 brengt een paar kleine verbeteringen, zoals een donkere stand in tvOS. Bijzonder is wel dat het de eerste keer is dat de tvOS beta ook publiek getest kan worden. Apple is de komende maanden druk bezig met het testen van tvOS voordat deze later deze herfst beschikbaar komt. De publieke beta van tvOS 11 volgt meestal een paar dagen na de nieuwste tvOS 11 beta voor ontwikkelaars. In dit artikel lees je alles over deze publieke beta van tvOS 11. Wil je meer lezen over de tvOS 11 beta voor ontwikkelaars, dan lees je hieronder meer.

Wil je ook aan de slag met het testen van de tvOS 11 publieke beta? In onderstaand artikel lees je hoe je tvOS 11 publieke beta installeert op de Apple TV vierde generatie, zodat je nieuwe functies al kunt testen voordat tvOS 11 voor het grote publiek beschikbaar komt.

tvOS 11 publieke beta 7

28 augustus 2017 – Apple heeft de zevende publieke beta van tvOS 11 vrijgegeven. Er zijn voor zover bekend geen wijzigingen in deze versie. Mocht je iets ontdekt hebben, laat het dan weten in de reacties.

tvOS 11 publieke beta 6

21 augustus 2017 – De zesde publieke beta van tvOS 11 is nu beschikbaar voor de Apple TV. In deze beta zijn aanwijzingen gevonden voor de volgende Apple TV met codenaam J105a. Verdere ontdekkingen zijn niet bekend.

tvOS 11 publieke beta 5

14 augustus 2017 – De vijfde publieke beta van tvOS 11 is nu beschikbaar voor de Apple TV. In deze beta heeft Apple onder andere het logo van de App Store aangepast. Andere wijzigingen zijn in deze beta niet ontdekt.

tvOS 11 publieke beta 4

8 augustus 2017 – Voor de Apple TV heeft Apple de vierde publieke beta van tvOS 11 vrijgegeven. In tvOS 11 vind je vooral kleine verbeteringen en aanpassingen.

tvOS 11 publieke beta 3

25 juli 2017 – Publieke testers met een Apple TV kunnen deze bijwerken naar de nieuwste versie. Publieke beta 3 van tvOS 11 kwam op 25 juli beschikbaar voor de vierde generatie Apple TV.

tvOS 11 publieke beta 2

12 juli 2017tvOS 11 publieke beta 2 is nu beschikbaar. Iedere tester die zich ingeschreven heeft voor Apple’s betaprogramma, kan zijn of haar vierde generatie Apple TV bijwerken naar de tweede publieke testversie van tvOS 11. In deze versie werden er geen nieuwe ontdekkingen gedaan.

tvOS 11 publieke beta 1

26 juni 2017 – Op 26 juni verscheen de eerste publieke beta van tvOS 11. Om deze te kunnen installeren heb je een speciale usb-c kabel nodig. Hoe je je aanmeldt voor publieke beta’s lees je in onderstaand artikel. Daarnaast hebben we een uitleg geschreven over het installeren van beta’s op de Apple TV.

Tijdlijn tvOS 11 publieke beta

Hieronder vind je een tijdlijn van de tvOS 11 publieke beta’s:

  • tvOS 11 publieke beta 6: 21 augustus 2017 (verschenen)
  • tvOS 11 publieke beta 5: 14 augustus 2017 (verschenen)
  • tvOS 11 publieke beta 4: 8 augustus 2017 (verschenen)
  • tvOS 11 publieke beta 3: 25 juli 2017 (verschenen)
  • tvOS 11 publieke beta 2: 12 juli 2017 (verschenen)
  • tvOS 11 publieke beta 1: 26 juni 2017 (verschenen)
  • Definitieve versie tvOS 11: herfst 2017 (verwacht)

Lees ook: tijdlijn tvOS 11 beta voor ontwikkelaars.

Over tvOS 11
De Apple TV kan later dit jaar rekenen op tvOS 11. In tvOS 11 heeft Apple een aantal verbeteringen doorgevoerd, al is de update niet zo groot als van tevoren gehoopt werd. Nieuw is dat je de donkere weergave op de Apple TV ook automatisch kunt instellen, zodat het menu overdag licht weergegeven wordt maar ‘s avonds overschakelt naar een donkere weergave. Ook nieuw is de beginschermsynchronisatie, waardoor het beginscherm op meerdere Apple TV’s altijd gelijk is als je met dezelfde accounts ingelogd bent. Ook kun je je AirPods automatisch met de Apple TV verbinden als je ze al gekoppeld hebt op je andere apparaten. In onderstaand artikel lees je meer over de nieuwe functies van tvOS 11.

tvOS 11 beschikbaarheid

Voordat tvOS 11 voor iedereen beschikbaar komt, zijn eerst de ontwikkelaars aan zet. Zij kunnen de komende maanden aan de slag met het testen van de nieuwe beta’s. Vervolgens kunnen ook, voor het eerst op de Apple TV, publieke testers aan de slag met tvOS 11, ergens eind juni. Hoe je de publieke beta van tvOS 11 moet installeren, is nog niet bekend. De definitieve versie van tvOS 11 verschijnt ergens dit najaar, vermoedelijk in september. Meer over de beschikbaarheid van tvOS 11 en andere versies, lees je hieronder.

Over het testen van beta’s
Bij het testen van beta’s kun je vaak tegen problemen aanlopen. Nog niet alle functies zijn bijvoorbeeld direct beschikbaar. Deze worden dan gaandeweg de testperiode toegevoegd en uitgebreid. Ook kun je last hebben van vastlopers of kunnen sommige apps nog niet goed werken. Hou hier dus rekening mee als je besluit de publieke beta van tvOS te gaan testen. Het wordt dan ook afgeraden om de (publieke) tvOS 11 beta op een Apple TV te installeren die je dagelijks gebruikt, omdat er nog onvoorziene problemen in de beta kunnen zitten.

Dit artikel zal bij nieuwe publieke beta’s steeds opnieuw worden gepubliceerd, waarbij we de nieuw toegevoegde functies bijwerken. Daarbij kunnen reacties ook strenger worden opgeschoond dan je van ons gewend bent. Zo voorkomen we dat je je steeds een weg moet banen door tientallen inmiddels verouderde reacties van een paar weken geleden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 augustus 2017, 22:18
Categorieën iDevices, iOS
Onderwerpen apple tv, firmware, publieke beta, tvos 11
Software tvOS 11

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.