tvOS 11 beta bevat verwijzing naar nieuwe ‘J105a’ Apple TV

Apple bracht gisteravond de zevende beta van tvOS 11 uit. Daarin zijn verwijzingen gevonden naar 'J105a', de codenaam voor de toekomstige 4K Apple TV.

Apple bracht gisteravond de zevende beta van tvOS 11 uit. Daarin zijn verwijzingen gevonden naar ‘J105a’, de codenaam voor de toekomstige 4K Apple TV.


Apple TV 5

J105a is een 4K Apple TV

tvOS 11 beta 7 bevat eigenlijk geen nieuwe functies, maar bewijst wel dat er nu snel een nieuwe versie van de Apple TV aan zit te komen. We wisten eerder al dat ‘J105a’ de codenaam is voor de Apple TV 5, die volgens eerdere geruchten werkt met Ultra HD 4K-video en Dolby Vision.

Klik om inhoud van Twitter te tonen.
Learn more in Twitter’s privacy policy.

De codenaam werd ontdekt door ontwikkelaar Guilherme Rambo, die de afgelopen weken een bekende naam is geworden omdat hij samen met collega Steven Throughton-Smith de firmware van de HomePod doorspitte. Rambo plaatste een afbeelding van de code op Twitter. Daarin is duidelijk de naam ‘J105a’ af te lezen en bovendien wordt melding gemaakt van HDR. Daarmee wordt het HDR10-kleurformaat bedoeld.

In februari dook de naam ‘J105a’ voor het eerst op in een verslag van Bloomberg, waarin ze voorspelden dat Apple werkte aan de vijfde generatie Apple TV, die nog dit jaar op de markt moet komen. Sindsdien zijn er vaker aanwijzingen gelekt, waaronder 4K HDR-films in iTunes. Ook werd afgelopen maart al een ‘AppleTV6,2’ ontdekt in logboeken van ontwikkelaars, waarvan het IP-adres verwees naar Cupertino. De huidige vierde generatie Apple TV is ‘AppleTV5,2’.

Bekijk ook

Apple's software bevestigt 4K Apple TV met HDR en Dolby

Apple's software heeft een 4K Apple TV met HDR en Dolby Vision bevestigd. Waarschijnlijk komt deze Apple TV 5 najaar 2017 op de markt.

Ook Apple zelf gaf zelf al aanwijzingen dat er nog meer aankomt voor de Apple TV. Tijdens de WWDC-keynote in juni waren ze vrij snel klaar met het onderwerp Apple TV, maar CEO Tim Cook beloofde dat er later dit jaar nog meer aankondigingen volgen.

Apple TV

De Apple TV is Apple's kleine kastje voor aan je televisie, waarmee je video's kan kijken, gebruik kan maken van streamingdiensten als Netflix en Videoland, games kan spelen en foto's en video vanaf je iPhone, iPad en Mac kan afspelen op je televisie met AirPlay. De Apple TV is een woninghub voor HomeKit en wordt geleverd met de Siri Remote. Haal meer uit je Apple TV met deze mogelijkheden. Met handige tips en meer om de functies van je Apple TV te ontdekken. Het nieuwste model is de Apple TV 4K uit 2022. Voor de beste prijzen lees je ons artikel over een Apple TV kopen.

Apple TV

Reacties: 13 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.