tvOS 11 beta voor ontwikkelaars

tvOS 11 beta voor ontwikkelaars: beta 10 voor Apple TV nu beschikbaar

De tiende ontwikkelaarsbeta van tvOS 11 is nu beschikbaar, waardoor ontwikkelaars deze nieuwe versie voor de Apple TV verder kunnen testen. In dit artikel lopen we alle vernieuwingen en eerdere beta's langs.
Redactie - · Laatst bijgewerkt:

Apple heeft zojuist de tiende beta van tvOS 11 beschikbaar gesteld voor geregistreerde ontwikkelaars. Ontwikkelaars met de vierde generatie Apple TV kunnen tvOS 11 met enkele nieuwe functies daardoor weer verder testen. Lees hier alles over de tvOS 11 beta voor ontwikkelaars.

tvOS 11 beta voor ontwikkelaars

Over tvOS 11 beta voor ontwikkelaars

Later dit jaar brengt Apple voor de vierde generatie Apple TV tvOS 11 uit. tvOS 11 is de nieuwste versie van tvOS voor de Apple TV en brengt een aantal kleine maar handige aanpassingen. De komende maanden is Apple druk met het ontwikkelen van deze versie, die door ontwikkelaars en publieke betatesters alvast gedownload kan worden. Tot en met het najaar komt Apple geregeld met een nieuwe beta van tvOS 11. In een apart artikel lees je alles over de tvOS 11 publieke beta.

tvOS 11 beta 10

5 september 2017 – De negende beta van tvOS 11 is nu voor ontwikkelaars te downloaden, een paar dagen na de vorige beta. Mocht je in deze negende beta nog wat nieuws ontdekt hebben, laat dat dan weten in de reacties.

tvOS 11 beta 9

31 augustus 2017 – De negende beta van tvOS 11 is nu voor ontwikkelaars te downloaden. Er zijn in deze beta geen nieuwe functies ontdekt.

tvOS 11 beta 8

28 augustus 2017 – De achtste beta van tvOS 11 is nu voor ontwikkelaars te downloaden. Er zijn in deze beta geen nieuwe functies ontdekt.

tvOS 11 beta 7

21 augustus 2017 – Beta 7 van tvOS 11 is nu beschikbaar voor de nieuwste Apple TV. De zevende beta volgt slechts een week na de vorige zesde beta. Er is tot nu toe slechts één ontdekking gedaan, namelijk het feit dat in de code de naam J105a wordt gebruikt. Dit is een codenaam die al in februari opdook voor de volgende generatie Apple TV 5 met 4K-ondersteuning.

tvOS 11 beta 6

14 augustus 2017 – Beta 6 van tvOS 11 is nu beschikbaar voor de nieuwste Apple TV.

tvOS 11 beta 5

7 augustus 2017 – Voor de vierde generatie Apple TV heeft Apple de vijfde beta van tvOS 11 vrijgegeven.

tvOS 11 beta 4

24 juli 2017 – Ontwikkelaars met de vierde generatie Apple TV kunnen deze bijwerken naar de vierde beta van tvOS 11. Apple heeft deze op 24 juli uitgebracht, twee weken na de vorige derde beta.

tvOS 11 beta 3

10 juli – Ontwikkelaars die hun vierde generatie Apple TV hebben voorzien van een betaprofiel, kunnen de derde beta van tvOS 11 downloaden. Publieke testers van tvOS 11 moeten dus nog even geduld hebben. Mocht je de ontwikkelaarsbeta van tvOS 11 gebruiken en iets nieuws ontdekt hebben in deze derde beta, laat dat dan weten in de reacties. Zodra er verbeteringen of nieuwe functies bekend zijn, werken we dit artikel bij.

tvOS 11 publieke beta 1

26 juni – Op 26 juni verscheen de eerste publieke beta van tvOS 11. Om deze te kunnen installeren heb je een speciale kabel nodig. Hoe je je aanmeldt voor publieke beta’s lees je in onderstaand artikel. Daarnaast hebben we een uitleg geschreven over het installeren van beta’s op de Apple TV.

tvOS 11 beta 2

21 juni – Ontwikkelaars die de beta van tvOS 11 op hun Apple TV hebben staan, kunnen deze sinds 21 juni updaten naar de tweede beta. Omdat dit pas de tweede testversie is, verwachten we dat er wel het één en ander verbeterd is ten opzichte van de vorige versie. Apple zal aan de hand van vorige beta’s de nodige wijzigingen doorgevoerd hebben, terwijl er mogelijk ook nieuwe functies in petto zijn. Ben jij tvOS 11 aan het testen en heb je iets nieuws ontdekt, laat het ons dan weten in de reacties.

In deze tweede beta hebben de Movies- en TV Shows-app een ander icoontje gekregen. Het lettertype in deze icoontjes is aangepast naar Apple’s San Francisco-lettertype.

Over tvOS 11

De Apple TV kan later dit jaar rekenen op tvOS 11. In tvOS 11 heeft Apple een aantal verbeteringen doorgevoerd, al is de update niet zo groot als van tevoren gehoopt werd. Nieuw is dat je de donkere weergave op de Apple TV ook automatisch kunt instellen, zodat het menu overdag licht weergegeven wordt maar ‘s avonds overschakelt naar een donkere weergave. Ook nieuw is de beginschermsynchronisatie, waardoor het beginscherm op meerdere Apple TV’s altijd gelijk is als je met dezelfde accounts ingelogd bent. Ook kun je je AirPods automatisch met de Apple TV verbinden als je ze al gekoppeld hebt op je andere apparaten. In onderstaand artikel lees je meer over de nieuwe functies van tvOS 11.

tvOS 11 beschikbaarheid

Voordat tvOS 11 voor iedereen beschikbaar komt, zijn eerst de ontwikkelaars aan zet. Zij kunnen de komende maanden aan de slag met het testen van de nieuwe beta’s. Vervolgens kunnen ook, voor het eerst op de Apple TV, publieke testers aan de slag met tvOS 11, ergens eind juni. Hoe je de publieke beta van tvOS 11 moet installeren, is nog niet bekend. De definitieve versie van tvOS 11 verschijnt ergens dit najaar, vermoedelijk in september. Meer over de beschikbaarheid van tvOS 11 en andere versies, lees je hieronder.

Tijdlijn tvOS 11 beta voor ontwikkelaars

Hieronder vind je een tijdlijn van de tvOS 11-beta’s:

 • tvOS 11 beta 1: 5 juni 2017 (verschenen)
 • tvOS 11 beta 2: 21 juni 2017 (verschenen)
 • tvOS 11 beta 3: 10 juli 2017 (verschenen)
 • tvOS 11 beta 4: 24 juli 2017 (verschenen)
 • tvOS 11 beta 5: 7 augustus 2017 (verschenen)
 • tvOS 11 beta 6: 14 augustus 2017 (verschenen)
 • tvOS 11 beta 7: 21 augustus 2017 (verschenen)
 • tvOS 11 publieke beta 4: 8 augustus 2017
 • tvOS 11 beta 9: 31 augustus 2017 (verschenen)
 • tvOS 11 beta 10: 5 september 2017 (verschenen)
 • Definitieve versie tvOS 11: herfst 2017 (verwacht)

Over het testen van beta’s
Bij het testen van beta’s kun je vaak tegen problemen aanlopen. Allereerst zijn meestal niet alle functies direct beschikbaar, maar worden deze gaandeweg de testperiode toegevoegd en uitgebreid. Ook kun je last hebben van vastlopers en kunnen sommige apps nog niet goed werken, omdat deze nog niet zijn aangepast zijn voor de nieuwe tvOS-versie. Hou hier dus rekening mee als je besluit een tvOS-update te gaan testen. Het wordt dan ook afgeraden om een beta op een toestel te installeren dat je dagelijks gebruikt, omdat er nog veel problemen in de beta kunnen zitten.

Dit artikel zal bij nieuwe beta’s steeds opnieuw worden gepubliceerd, waarbij we de nieuw toegevoegde functies bijwerken. Daarbij kunnen reacties ook strenger worden opgeschoond dan je van ons gewend bent, om te voorkomen dat je je steeds een weg moet banen door tientallen inmiddels verouderde reacties van een paar maanden geleden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 september 2017, 19:24
Categorie iDevices
Onderwerpen apple tv, firmware, tvos 11
Devices Apple TV, Apple TV 4, Apple TV 4K

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.