Tile en Amazon Sidewalk

Tile gaat samenwerken met Amazon, nu de AirTag er is

Verbinding met deurbellen en speakers

Tile heeft nog geen samenwerking met Apple's Zoek mijn-netwerk aangekondigd. Misschien komt dat er ook niet, nu ze hebben gekozen voor een samenwerking met Amazon Echo en de Ring-deurbellen.

Tile en Amazon: ‘Logische samenwerking’

De Echo-speakers en Ring-deurbellen zijn allebei eigendom van Amazon. Dit bedrijf heeft nu aangekondigd dat een samenwerking met Tile is gepland. De functie Amazon Sidewalk zal worden toegevoegd aan de Tile Bluetoot-trackers, zodat er een nog groter netwerk ontstaat. Daarmee vergroten beide bedrijven de dekking, zodat Tile-gebruikers gemakkelijker hun spullen kunnen terugvinden. Tile-gebruikers krijgen ook spraakfuncties via Alexa: je kunt zeggen “Alexa, find my keys” om te zorgen dat je sleutelbos gaat rinkelen. Er moet dan uiteraard wel een Tile aan hangen.


Werkt ook buitenshuis
Binnenshuis gaan Echo-apparaten je helpen om spullen sneller terug te vinden. Volgens de CEO van Tile is het echter ook nuttig buitenshuis. Steeds meer mensen hebben een Ring-deurbel geïnstalleerd. Die kan met een camera kijken wat er in de straat gebeurt (ook al mag dat niet), maar kan ook via Bluetooth verbinding maken met allerlei apparaten die in de buurt komen. Loop je met je rugzak met daaraan een Tile langs zo’n deurbel, dan kan je locatie worden doorgegeven aan het netwerk. Volgens CJ Prober, CEO van Tile, was een samenwerking met Amazon een logische keuze, al zal er ook wel hebben meegespeeld dat Apple nu de AirTag heeft.

Tile en Amazon Sidewalk

AirTags maken gebruik van het Find My-netwerk, Tile nu van Amazon Sidewalk. Het bedrijf had al het Tile Network om te zorgen dat andere Tile-gebruikers je anoniem kunnen meehelpen zoeken. Door deze samenwerking kunnen ook Ring- en Echo-bezitters het netwerk versterken. Wel is het zo dat deze apparaten permanent op dezelfde plek staan, dus in een afgelegen gebied ben je nog steeds afhankelijk van een toevallige passant. Wordt je gestolen rugzak echter in de tuin van een Ring-gebruiker gegooid, dan kan het signaal wel worden doorgegeven. Vanaf 14 juni start de samenwerking.

Tile is met Apple verwikkeld in een conflict. Volgens Tile krijgen ze niet dezelfde developertools en mogelijkheden als Apple beschikbaar stelt aan de eigen ontwikkelaars, waardoor er oneerlijke concurrentie is. Het bedrijf heeft meerdere klachten ingediend, onder andere in de EU.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 mei 2021, 9:38
Categorie Accessoires
Onderwerpen amazon, deurbel, echo, ring, tile
26 reacties

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.