Stella Low bij Cisco

Apple haalt techveteraan binnen als hoofd communicatie

Stella Low werkte voor Cisco en Dell

Apple heeft Stella Low in dienst genomen als vice-president voor wereldwijde communicatie. Sinds het vertrek van Steve Dowling in oktober 2019 stond de vacature open.

Stella Low is Apple’s nieuwe hoofd communicatie

Een soortgelijke situatie deed zich in 2014 voor, toen Angela Ahrendts de opvolger werd van John Browett als hoofd retail. Ook die positie stond twee jaar lang open. Voor de wereldwijde communicatie heeft Apple gekozen voor iemand die voorheen bij Cisco, Dell en Unisys werkte. Stella Low gaat rechtstreeks rapporteren aan Tim Cook en neemt een aantal taken van Phil Schiller over, die sinds 2019 een PR-rol erbij heeft gekregen.


Low gaat ervoor zorgen dat het verhaal van Apple nog duidelijker verteld wordt. Het gaat niet alleen om persberichten over producten en diensten die Apple maakt, maar ook verhalen over de positieve impact die Apple heeft op bepaalde bevolkingsgroepen. Daar werd de afgelopen maanden al hard aan gewerkt: er verschenen vrijwel wekelijks persberichten met ‘feel good’-initiatieven over mensen die dankzij Apple een extra duwtje in de rug kregen of iets hadden gepresteerd met behulp van Apple-producten.

Lastig moment
Low zal zich ook bezig moeten houden met de publieke opinie over Apple, nu het bedrijf onder vuur ligt in rechtszaken en in onderzoeken naar oneerlijke concurrentie.

Apple heeft nog geen pagina op de website gezet met een biografie van Stella Low, maar bij Cisco is wel een uitgebreider persbericht te vinden over haar voorgeschiedenis, toen ze daar in dienst trad. Haar LinkedIn-pagina vind je hier.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 mei 2021, 7:20
Bron Bron Buzzfeed
Categorieën Achtergrond, Apple
Onderwerp personeel
0 reacties

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.