Apple Watch Tidal

Tidal nu op de Apple Watch, ook offline

Tidal is vanaf nu op de Apple Watch te beluisteren, ook offline! Daarmee is het de tweede streaming muziekdienst in korte tijd die de sprong maakt naar offline luisteren op de Apple Watch. Spotify is ze net een paar dagen voor.

Tidal nu op de Apple Watch

De ‘streaming wars’ kunnen beginnen en het draait daarbij niet alleen om lossless muziek, ook om functies die je bij de ene dienst wel krijgt en bij de andere niet. Spotify maakte snel een inhaalslag door offline afspelen op de Apple Watch mogelijk te maken en nu volgt Tidal. Versie 2.26.0 van de Tidal-app voor iOS is nu beschikbaar om te installeren op je iPhone en Apple Watch. Daarmee zijn ze weliswaar aan de late kant, maar nog net op tijd voordat Apple Music in een hogere kwaliteit beschikbaar komt. Dat is een ontwikkeling waar Tidal niet blij mee zal zijn.


Bij Apple Music (€9,99 per maand) betaal je namelijk niets extra om lossless te luisteren terwijl HiFi Lossless-muziek bij Tidal €19,99 kost. Op de Apple Watch heb je toegang tot je nummers, albums, afspeellijsten en gedownloade content. Je kunt er offline naar luisteren zonder internetverbinding.

Tidal op de Apple Watch

Tidal bestaat sinds 2014 en heeft meer dan 70 miljoen nummers. Sinds 2015 is het ook in Nederland en België te beluisteren. Grote namen achter het bedrijf zijn Jay-Z en sinds kort Jack Dorsey (Twitter, Square). Laatstgenoemde kocht in maart een meerderheidsaandeel in Tidal, maar het is de vraag of de dienst nog wel zo onderscheidend is als alle concurrenten ook lossless muziek gaan aanbieden en qua functies op hetzelfde niveau zitten. Tidal kan een unieke positie houden door lossless in een betere kwaliteit aan te bieden en op de Apple Watch ook een betere bitrate te bieden dan de 96 kbps van Spotify.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 mei 2021, 21:20
Categorie Diensten
Onderwerpen apple watch, muziekdienst, tidal
Device Apple Watch
5 reacties

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.