Apple Watch Tidal

Tidal nu op de Apple Watch, ook offline

Tidal is vanaf nu op de Apple Watch te beluisteren, ook offline! Daarmee is het de tweede streaming muziekdienst in korte tijd die de sprong maakt naar offline luisteren op de Apple Watch. Spotify is ze net een paar dagen voor.

Tidal nu op de Apple Watch

De ‘streaming wars’ kunnen beginnen en het draait daarbij niet alleen om lossless muziek, ook om functies die je bij de ene dienst wel krijgt en bij de andere niet. Spotify maakte snel een inhaalslag door offline afspelen op de Apple Watch mogelijk te maken en nu volgt Tidal. Versie 2.26.0 van de Tidal-app voor iOS is nu beschikbaar om te installeren op je iPhone en Apple Watch. Daarmee zijn ze weliswaar aan de late kant, maar nog net op tijd voordat Apple Music in een hogere kwaliteit beschikbaar komt. Dat is een ontwikkeling waar Tidal niet blij mee zal zijn.


Bij Apple Music (€9,99 per maand) betaal je namelijk niets extra om lossless te luisteren terwijl HiFi Lossless-muziek bij Tidal €19,99 kost. Op de Apple Watch heb je toegang tot je nummers, albums, afspeellijsten en gedownloade content. Je kunt er offline naar luisteren zonder internetverbinding.

Tidal op de Apple Watch

Tidal bestaat sinds 2014 en heeft meer dan 70 miljoen nummers. Sinds 2015 is het ook in Nederland en België te beluisteren. Grote namen achter het bedrijf zijn Jay-Z en sinds kort Jack Dorsey (Twitter, Square). Laatstgenoemde kocht in maart een meerderheidsaandeel in Tidal, maar het is de vraag of de dienst nog wel zo onderscheidend is als alle concurrenten ook lossless muziek gaan aanbieden en qua functies op hetzelfde niveau zitten. Tidal kan een unieke positie houden door lossless in een betere kwaliteit aan te bieden en op de Apple Watch ook een betere bitrate te bieden dan de 96 kbps van Spotify.

Bekijk ook

Eindelijk: Spotify voor Apple Watch kan offline muziek afspelen

Goed nieuws voor iedereen met Spotify en een Apple Watch: je kan nu muziek offline meenemen op je smartwatch. Je hebt dan geen iPhone meer nodig om vanaf je Apple Watch Spotify te luisteren.

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015 en daarna verscheen er elk jaar een nieuwe generatie. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en betalen met Apple Pay. Wil je een Apple Watch kopen, bekijk dan de verschillende Apple Watch-modellen die momenteel verkrijgbaar zijn. Je kunt je smartwatch steeds een ander uiterlijk geven met Apple Watch-horlogebandjes.

Apple Watch

Reacties: 5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.