T-Mobile logo op gevel

T-Mobile heeft nu landelijk dekkend 5G-netwerk

T-Mobile maakt bekend dat het 5G-netwerk vanaf nu landelijk dekkend is. Gebruikers met een geschikt toestel kunnen dan profiteren van de voordelen van de 5G-verbinding.

Sinds afgelopen zomer is het 5G-netwerk van alle grote providers actief. T-Mobile startte in juli ook met hun 5G-netwerk, nadat ze de benodigde frequenties via de veiling verkregen hadden. Nu heeft ook T-Mobile in een persbericht laten weten dat het 5G-netwerk ook landelijk dekkend is.

T-Mobile met landelijk dekkend 5G

Voorlopig hebben alleen gebruikers van een 5G-geschikt toestel iets aan de landelijke dekking van het 5G-netwerk van T-Mobile. Op dit moment zijn dat nieuwe iPhone 12-serie en een aantal recente Samsung-toestellen. Alle klanten met een T-Mobile Unlimited en Unlimited Plus-abonnement krijgen toegang tot het werk. Heb je een Go-bundel zonder Unlimited, dan is een extra optie beschikbaar om 5G toe te voegen. Met het landelijk dekkende 5G-netwerk zegt T-Mobile 90% van de inwoners in Nederland te kunnen bereiken.

Vodafone claimde afgelopen juli al een landelijk dekkend 5G netwerk te hebben. KPN bereikt met haar 5G-netwerk een groot deel van Nederland, maar landelijke dekking staat daarvoor gepland voor 2021. Bij alle providers geldt dat de snelheidsverbeteringen ten opzichte van 4G nog beperkt zijn, omdat de frequenties van de snelste versie van 5G nog niet in Nederland geveild zijn.

T-Mobile maakt gebruik van het verkregen 700 MHz-spectrum. Behalve voor een betere en snellere mobiele verbinding, gaat T-Mobile dit ook gebruiken voor allerlei andere 5G-toespassingen. Denk aan mogelijkheden in de zorg en infrastructuur. De landelijke uitrol was ook een voorwaarde na de overname van Tele2. Klanten van Tele2 kunnen voorlopig nog geen gebruikmaken van 5G.

Wil je meer weten over 5G-netwerken? Lees dan onze uitleg. Wat je kan verwachten van 5G iPhones, lees je in ons aparte overzicht.

Je kunt nu de iPhone 12 en iPhone 12 Pro bestellen bij de volgende aanbieders:
T-Mobile | Tele2 | Mobiel.nl | KPN | Vodafone | Belsimpel.nl

Verder kun je terecht bij deze winkels en aanbieders:
Amac | Coolblue | YourMacStore | BCC | Bol.com | Belsimpel.nl | Mobiel.nl | Mediamarkt


Bekijk ook onze iPhone aanbiedingen. De iPhone 12 mini en iPhone 12 Pro Max zijn vanaf november te bestellen. Werken bovenstaande linkjes niet goed? Dan kun je het beste even je adblocker uitschakelen.


Revisiegeschiedenis:

  • 2020 - 27 oktober: Artikel bijgewerkt en opnieuw gepubliceerd na landelijke dekking van 5G-netwerk.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 oktober 2020, 9:01
Categorie Providers
Onderwerpen 5g, t-mobile

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

    Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.