T-Mobile logo op gevel

T-Mobile heeft nu landelijk dekkend 5G-netwerk

T-Mobile maakt bekend dat het 5G-netwerk vanaf nu landelijk dekkend is. Gebruikers met een geschikt toestel kunnen dan profiteren van de voordelen van de 5G-verbinding.

Sinds afgelopen zomer is het 5G-netwerk van alle grote providers actief. T-Mobile startte in juli ook met hun 5G-netwerk, nadat ze de benodigde frequenties via de veiling verkregen hadden. Nu heeft ook T-Mobile in een persbericht laten weten dat het 5G-netwerk ook landelijk dekkend is.

T-Mobile met landelijk dekkend 5G

Voorlopig hebben alleen gebruikers van een 5G-geschikt toestel iets aan de landelijke dekking van het 5G-netwerk van T-Mobile. Op dit moment zijn dat nieuwe iPhone 12-serie en een aantal recente Samsung-toestellen. Alle klanten met een T-Mobile Unlimited en Unlimited Plus-abonnement krijgen toegang tot het werk. Heb je een Go-bundel zonder Unlimited, dan is een extra optie beschikbaar om 5G toe te voegen. Met het landelijk dekkende 5G-netwerk zegt T-Mobile 90% van de inwoners in Nederland te kunnen bereiken.

Vodafone claimde afgelopen juli al een landelijk dekkend 5G netwerk te hebben. KPN bereikt met haar 5G-netwerk een groot deel van Nederland, maar landelijke dekking staat daarvoor gepland voor 2021. Bij alle providers geldt dat de snelheidsverbeteringen ten opzichte van 4G nog beperkt zijn, omdat de frequenties van de snelste versie van 5G nog niet in Nederland geveild zijn.

T-Mobile maakt gebruik van het verkregen 700 MHz-spectrum. Behalve voor een betere en snellere mobiele verbinding, gaat T-Mobile dit ook gebruiken voor allerlei andere 5G-toespassingen. Denk aan mogelijkheden in de zorg en infrastructuur. De landelijke uitrol was ook een voorwaarde na de overname van Tele2. Klanten van Tele2 kunnen voorlopig nog geen gebruikmaken van 5G.

Wil je meer weten over 5G-netwerken? Lees dan onze uitleg. Wat je kan verwachten van 5G iPhones, lees je in ons aparte overzicht.

Bekijk ook

Zoek je een 5G iPhone? Deze moet je hebben!

In steeds meer Apple-producten vind je 5G. Welke 5G iPhones zijn er momenteel en hoe zit het met de iPads? Dat lees je hier! Ook antwoord op de vraag: heb je eigenlijk wel een 5G iPhone nodig?

Je kunt de iPhone 12 bestellen bij de volgende aanbieders:
T-Mobile | Tele2 | Mobiel.nl | KPN | Vodafone | Belsimpel.nl

Verder kun je terecht bij deze winkels en aanbieders:
Amac | Coolblue | YourMacStore | BCC | Bol.com | Belsimpel.nl | Mobiel.nl | Mediamarkt


Bekijk ook onze iPhone aanbiedingen. Werken bovenstaande linkjes niet goed? Dan kun je het beste even je adblocker uitschakelen.


Revisiegeschiedenis:

  • 2020 - 27 oktober: Artikel bijgewerkt en opnieuw gepubliceerd na landelijke dekking van 5G-netwerk.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
27 oktober 2020 om 9:01
Onderwerpen
,
Categorie
Providers

5G

5G is de nieuwste generatie van het mobiele datanetwerk. Het is de opvolger van 4G en heeft over het algemeen een beter bereik met hogere snelheid. Er zijn meerdere versies van 5G, die gebruikmaken van verschillende frequenties van (Nederlandse) providers. In Nederland wordt anno 2021 nog de beperkte versie van 5G gebruikt, waarbij de verbetering in internetsnelheid nog niet heel groot is. De iPhone 12-serie en de nieuwste iPad Pro 2021 werken met 5G en ook toekomstige modellen krijgen ondersteuning. Het 5G-modem is gemaakt door Qualcomm, maar ook Apple werkt aan een eigen modem voor iPhones. Lees hier alles over 5G-netwerken, 5G-providers en meer.

5G
15 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.