Samenvatting Apple-event september 2016: dit kondigde Apple aan

Op het media-evenement van 7 september 2016 kondigde Apple een groot aantal producten aan. In dit artikel zetten we alle belangrijke aankondigingen nog even op een rij. Zo weet je zeker dat je niets hebt gemist.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

Apple heeft op het 7 september media-evenement in San Francisco een groot aantal nieuwe producten aangekondigd. Zo besprak Apple de water- en stofbestendige iPhone 7 die in nieuwe kleuren komt, de snellere Apple Watch 2 met GPS, nieuwe AirPods draadloze oordopjes en een aantal interessante, maar onverwachte aankondigingen voor gamers. In dit artikel zetten we de belangrijkste aankondigingen nog even voor je op een rij. Zo weet je zeker dat je niets hebt gemist.

Samenvatting in 2 minuten

Apple maakte zelf een filmpje met de toepasselijke titel ‘Don’t blink’ waarin alle aankondigingen van vanavond in iets minder dan 2 minuten de revue passeren.

https://youtu.be/GeoUELDgyM4



Alle belangrijke data op een rijtje

Dit zijn alle belangrijke dagen:



iPhone 7 en iPhone 7 Plus
Jet Black iPhoneApple heeft de iPhone 7 en iPhone 7 Plus officieel onthuld. Op het eerste oog misschien geen spectaculaire vernieuwingen; het design blijft nagenoeg hetzelfde. Maar toch biedt de nieuwe iPhone zeker wel een aantal welkome vernieuwingen. Hierbij valt vooral de fors vernieuwde camera op beide toestellen op, maar ook het ontbreken van de koptelefoonuitgang, al zijn er gelukkig alternatieven. En dan gaat de batterij ook nog eens langer mee. In ons aankondigingsartikel lees je alle details.

Bekijk ook

iPhone 7 officieel aangekondigd: dit is er nieuw

Apple heeft de iPhone 7 en iPhone 7 Plus officieel aangekondigd. In dit artikel lees je wat er nieuw is aan de toestellen, waarbij vooral de camera flink is verbeterd.
Bekijk ook

Apple bundelt Lightning-EarPods en koptelefoonadapter met iPhone 7

Apple komt met EarPods met Lightning-aansluiting. Deze worden geleverd bij de nieuwe iPhone 7. Daarnaast bundelt Apple ook een speciale koptelefoonaansluiting adapter bij de iPhone 7, zodat je je oude koptelefoons kunt gebruiken.

https://www.youtube.com/watch?v=Q6dsRpVyyWs


Apple Watch Series 2
Bandjes Apple Watch Series 2Geen Apple Watch 2, maar Apple Watch Series 2. Zo heet de tweede generatie Apple Watch die sneller is, GPS ingebouwd heeft en ook waterdicht is (je kan ermee zwemmen en tegelijkertijd je baantjes bijhouden). De speaker is de enige opening, maar daar heeft Apple iets slims voor bedacht. Daarnaast is er ook een nieuw model speciaal voor hardlopers, in samenwerking met Nike. De originele Apple Watch gaat Apple Watch Series 1 heten. Alle details vind je in ons aankondigingsartikel.

Bekijk ook

Apple onthult Apple Watch Series 2: dit zijn alle vernieuwingen

Apple heeft de Apple Watch Series 2 onthuld. De nieuwe Apple Watch heeft een eigen GPS-chip, betere batterij en verbeterde processor. De Apple Watch 2 komt in meerdere modellen.

https://www.youtube.com/watch?v=p2_O6M1m6xg


Draadloze AirPod-oordopjes
AirPods in CaseDe iPhone 7 moet het zoals verwacht doen zonder de koptelefoonuitgang, maar Apple introduceerde vanavond meerdere alternatieven. Een daarvan is draadloos: AirPods. Apple gebruikt hiervoor een eigen draadloze chip, de W1. Lees er alles over in ons aankondigingsartikel.

Bekijk ook

Apple kondigt draadloze AirPods aan

Apple heeft vanavond oordopjes aangekondigd, onder de naam AirPods. Deze draadloze oordopjes werken met een Bluetooth-verbinding. Daarnaast worden de nieuwe EarPods geleverd met een Lightning-aansluiting.

https://www.youtube.com/watch?v=RdtHX15sXiU


Super Mario komt naar de App Store
super-mario-run-artEen geheel onverwachte maar leuke aankondiging vanavond, waarbij Tim Cook vergezeld werd door Shigeru Miyamoto: Nintendo brengt Super Mario Run uit voor de iPhone en iPad. Het klassieke spel ontbrak tot nu toe in de App Store en daar brengen de twee bedrijven nu verandering in. Ook zal Nintendo andere games voor iOS uitbrengen. Wie het wil spelen moet nog wel even geduld hebben…

Bekijk ook

Mario komt naar de App Store: Super Mario Run aangekondigd

Super Mario Run is zojuist aangekondigd. Tijdens het Apple-event kondigde Nintendo zelf op het podium bij Apple een game voor de iPhone aan. In het spel ren je vanzelf als Mario en tik je op het scherm om te springen.


Pokémon Go voor Apple Watch
En nog een aankondiging voor de gameliefhebbers: Pokémon Go voor Apple Watch, dat wereldwijd inmiddels 500 miljoen keer is gedownload, komt ook naar de Apple Watch.

Bekijk ook

Pokémon Go komt naar de Apple Watch

Pokémon Go komt naar de Apple Watch. Dit hebben Apple en Niantic zojuist aangekondigd tijdens het Apple-event.


Real-time samenwerken in iWork

Apple introduceerde een belangrijke nieuwe functie in iWork: real-time samenwerken aan documenten in Pages, Numbers en Keynote. Weliswaar niet heel vernieuwend, want dit kennen we ook van Google Docs en Microsoft doet hetzelfde in Office 365.


Datum iOS 10, watchOS 3 bekendgemaakt

iOS 10 iMessageNog even geduld en dan kan iedereen zelf van de nieuwe functies in iOS 10 en watchOS 3 gaan proeven. De nieuwe besturingssystemen komen zelfs een dagje eerder beschikbaar. Apple heeft bekendgemaakt dat iOS 10 en watchOS volgende week dinsdag (13 september) te downloaden zijn. Een datum voor macOS Sierra bleef onbesproken, maar kwam via de website van Apple: een weekje later is macOS Sierra te downloaden: op 20 september.

Bekijk ook

Eindelijk: iOS 10 en watchOS 3 op 13 september voor iedereen beschikbaar

Apple heeft de releasedatum van iOS 10 bekendgemaakt. Iedereen met een geschikt toestel kan vanaf 13 september iOS 10 downloaden. In iOS 10 zit een groot aantal nieuwe functies.
Bekijk ook

macOS Sierra vanaf 20 september beschikbaar voor iedereen

macOS Sierra komt op 20 september beschikbaar voor iedereen met een geschikte Mac. Dat heeft Apple bekendgemaakt tijdens een media-event in San Francisco.


Golden Masters van iOS 10, tvOS 10, watchOS 3 en macOS Sierra
Geheel volgens verwachting heeft Apple vanavond kort het evenement ook de definitieve versies van iOS 10, tvOS 10, watchOS 3 en macOS Sierra aan ontwikkelaars beschikbaar gesteld. Tenzij er nog grote fouten ontdekt worden, is dit doorgaans de versie die op 13 en 20 september (macOS Sierra) voor iedereen beschikbaar komt. Ontwikkelaars kunnen hiermee de laatste aanpassingen doen zodat jouw favoriete apps optimaal werken.

Bekijk ook

Golden Master iOS 10 en macOS Sierra nu ook beschikbaar voor publieke testers

De Golden Master-versies van iOS 10 en macOS Sierra zijn nu ook beschikbaar voor publieke testers. Iedereen die de eerdere publieke beta van iOS 10 geïnstalleerd heeft, kan deze nu bijwerken naar de GM-versie. Deze zijn mogelijk identiek aan de definitieve versie.


Apple Music
Apple maakte bekend dat Apple Music nu 17 miljoen abonnees heeft. Ook noemde Apple iTunes Festival dat later deze maand plaatsvindt en waarvoor je voortaan alleen als betalend Apple Music-abonnee kunt kijken en luisteren.


Tim Cook doet karaoke met James Corden

Apple zette meteen de toon met de opening van de keynote: Tim Cook zat in een filmpje naast komiek James Corden en samen doen ze karaoke op een nummer van OneRepublic. Corden gaat nieuwe afleveringen van Carpool Karaoke speciaal voor Apple Music maken.

https://www.youtube.com/watch?v=ZSAXdf0aQi8

iPhone 7

Ontdek hier alle informatie over de iPhone 7, het toestel met 4,7-inch scherm dat beschikt over een 12-megapixel camera en A10 Fusion-processor. Is deze iPhone nog steeds de aanschaf waard en wat kun je er zoal mee?

iPhone 7

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.