macOS Sierra kantoor

macOS Sierra vanaf 20 september beschikbaar voor iedereen

macOS Sierra komt op 20 september beschikbaar voor iedereen met een geschikte Mac. Dat heeft Apple bekendgemaakt tijdens een media-event in San Francisco.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

macOS Sierra komt eind september beschikbaar voor iedereen met een geschikte Mac. Dat heeft Apple vandaag bekendgemaakt tijdens het media-evenement in San Francisco. Versie 10.12 biedt allerlei nieuwe functies zoals Siri op de Mac, overal toegang tot je bureaublad en makkelijk inloggen met je Apple Watch. De update komt later dan iOS 10, dat al op 13 september te downloaden is voor mensen met een geschikt toestel.

macOS Sierra kantoor

macOS Sierra releasedatum

macOS Sierra is de nieuwste versie van het besturingssysteem van de Mac en werd in juni 2016 aangekondigd tijdens Apple’s ontwikkelaarsconferentie WWDC 2016. De afgelopen maanden kwamen er meerdere betaversies voor ontwikkelaars en publieke betatesters uit, zodat je alvast kon kennismaken met de nieuwe functies.

Inmiddels weten we nu ook wanneer de definitieve versie van macOS Sierra beschikbaar komt, namelijk in 20 september. Dit is te lezen op de webpagina van Apple over het nieuwe besturingssysteem (zie foto). Eerder gaf Apple al aan dat de releasedatum zoals gebruikelijk in het najaar zou vallen.

macOS Sierra 20 september

macOS luidt het tijdperk in van een nieuwe naam. Sinds 2001 verschenen er regelmatig nieuwe versies van Mac OS X uit. In 2012 werd de naam gewijzigd naar OS X en vanaf dit jaar noemen we het macOS. Daarmee is de naam in lijn met andere platformen zoals iOS, watchOS en tvOS.

macOS Sierra geschikte Macs

macOS Sierra: is jouw Mac geschikt?

macOS Sierra werkt op de iMac (vanaf eind 2009), MacBook Air (vanaf 2010), MacBook (vanaf eind 2009), Mac mini (vanaf 2010), MacBook Pro (vanaf 2010) en Mac Pro (vanaf 2010). De update is gratis verkrijgbaar via de Mac App Store. Je installeert de update net zoals je een gewone app-update uitvoert. Op Macs die dateren van vóór 2012 zul je niet alle functies kunnen gebruiken, zoals Metal (een grafisch framework voor games) en Continuity.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 september 2016, 17:41
Categorie Mac & macOS
Onderwerpen macos, macos sierra, sponsored stories

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.