iOS 10 Bedieningspaneel.

Eindelijk: iOS 10 en watchOS 3 op 13 september voor iedereen beschikbaar

Apple heeft de releasedatum van iOS 10 bekendgemaakt. Iedereen met een geschikt toestel kan vanaf 13 september iOS 10 downloaden. In iOS 10 zit een groot aantal nieuwe functies.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Na maanden van testen en meerdere betaversies is eindelijk bekendgemaakt wanneer iOS 10 voor iedereen beschikbaar komt. Iedereen met een geschikt toestel kan vanaf dinsdag 13 september 2016 iOS 10 downloaden op zijn of haar iPhone, iPad en iPod touch. iOS 10 is de eerstvolgende grote nieuwe release die Apple beschikbaar stelt en heeft een aantal grote veranderingen en toevoegingen.

iOS 10 Bedieningspaneel.

iOS 10 op 13 september 2016

iOS 10 is de afgelopen maanden uitvoerig getest door ontwikkelaars en publieke testers. In totaal zijn er acht betaversies verschenen, maar het is nu eindelijk bijna tijd voor de definitieve versie. iOS 10 werd afgelopen juni aangekondigd tijdens de WWDC en bevat veel grote vernieuwingen, nieuwe apps en andere verbeteringen en is daardoor een grotere update dan iOS 9 een jaar geleden. Tijdens de aankondiging op de WWDC was al bekend dat iOS 10 in het najaar zou verschijnen, en vandaag tijdens het media-evenement in San Francisco is de exacte datum bekendgemaakt: 13 september 2016.

In iOS 10 gaat het toegangsscherm, de widgets, het Bedieningspaneel en het Berichtencentrum op de schop. Daarnaast kun je met de nieuwe Woning-app je HomeKit-apparaten bedienen, ook vanuit het Bedieningspaneel. Ook is Siri opengesteld aan externe ontwikkelaars, waardoor bijvoorbeeld chatapps als WhatsApp gebruik kunnen maken van Siri. iMessage is ook voorzien van een flinke update met allerlei nieuwe functies, terwijl de Muziek-app in iOS 10 ook een likje verf gekregen heeft. Meer over iOS 10 en alle nieuwe functies, lees je in het dossier van iOS 10.

Deze iPhones, iPads en iPod touch werken met iOS 10

iOS 10 werkt niet op elke iPhone, iPad of iPod touch. Heb je een iPhone 5 of nieuwer, dan zit je sowieso goed. De iPhone 4s is daarbij komen te vervallen. Wat betreft iPads heb je een 4e generatie iPad of iPad mini 2 of nieuwer nodig. Heb je dus een iPad 2, iPad 3e generatie of iPad mini 1, dan val je helaas buiten de boot. Wat betreft iPod touch draait alleen de 6e generatie met iOS 10.

watchOS 3 ook op 13 september

Maar er is nog meer te downloaden vanaf 13 september. Iedereen met een Apple Watch kan vanaf die datum namelijk aan de slag gaan met watchOS 3, de nieuwste versie voor de Apple Watch. In watchOS 3 vind je flink wat verbeteringen die vooral het gebruik van apps op de Apple Watch verbeteren. Zo kun je met de nieuwe Dock je favoriete apps sneller openen, terwijl de Ademhaling-app je helpt bij je eigen ademhaling. watchOS 3 is geschikt voor elke Apple Watch, dus het maakt daarbij niet uit welk model je hebt.

watchOS 3 werd ook tijdens de WWDC van 2016 aangekondigd. Meer over de nieuwe functies lees je in ons watchOS 3 dossier.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 september 2016, 11:51
Categorie iOS
Onderwerp ios 10

iOS 10

iOS 10 is de grote update voor iPhone en iPad, die in september 2016 verscheen. In dit overzicht lees je meer over de functies, voor welke toestellen de update geschikt is en wat de grootste vernieuwingen waren. De update is opgevolgd door iOS 11.

iOS 10

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.