iPhone 7 camera zoomfunctie

iPhone 7 officieel aangekondigd: dit is er nieuw

Apple heeft de iPhone 7 en iPhone 7 Plus officieel aangekondigd. In dit artikel lees je wat er nieuw is aan de toestellen, waarbij vooral de camera flink is verbeterd.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Apple heeft vanavond in San Francisco de iPhone 7 en iPhone 7 Plus officieel aangekondigd. Het nieuwe toestel is verkrijgbaar in twee modellen met 4,7- en 5,5-inch scherm en in meerdere kleuren. Het design van de nieuwe iPhones zal grotendeels hetzelfde blijven, maar binnenin zit behoorlijk wat vernieuwing. Vooral wat de camera betreft heeft Apple flink uitgepakt. In dit artikel lees je alles wat er nieuw is aan de iPhone 7 en de iPhone 7 Plus.


Update 8 september: Wil je dit toestel hebben, lees dan onderstaand artikel over de iPhone 7 reserveren en het plaatsen van een pre-order.

Bekijk ook

iPhone 7 reserveren in Nederland: vind de beste deals!

Wil je de iPhone 7 reserveren? De Nederlandse pre-order begint om 9:01 uur en met deze tips weet je precies waar je het beste terecht kunt.

iPhone 7 kleuren

Klik om inhoud van Twitter te tonen.
Learn more in Twitter’s privacy policy.

iPhone 7 aangekondigd

Veel informatie over de iPhone 7 lekte al uit, voorafgaand aan het evenement. Apple gaat meer onderscheid aanbrengen tussen de 4,7-inch iPhone 7 en de grotere 5,5-inch iPhone 7 Plus. De dubbele camera brengt allerlei nieuwe functies met zich mee, zoals betere foto’s onder slechte lichtomstandigheden. Het nieuwe toestel is nog steeds gemaakt van aluminium, met op de achterkant duidelijk zichtbaar het Apple-logo. De antennestrepen lopen voortaan minder prominent op de achterkant.

iPhone 7 waterbestendig

De iPhone heeft nieuwe camera’s, is waterbestendig en beschikt over stereo-speakers. Ook heeft het toestel een langere batterijduur. De details lekten alvast uit via het Twitter-account van Apple.

iPhone 7 Plus zilver

Kleuren
Qua kleuren kun je dit jaar in ieder geval kiezen voor twee nieuwe donkere kleuren: zwart (mat) en gitzwart (glimmend, Jet Black). Het glimmende zwart is te danken aan een speciaal productieproces en het toestel is zodanig ontworpen dat je de antennelijnen bijna niet meer ziet. Apple laat op de website wel weten dat de glans door het gebruik minder kan worden, waardoor de behuizing wat doffer wordt. Als je dit wilt voorkomen, raadt Apple een hoesje aan. Daarnaast komt er een matzwarte versie met glimmend logo. De andere kleuren zijn rosegoud, goud, zilver, maar niet spacegrijs.

iPhone 7 in Jet Black

Nieuwe homeknop en waterbestendig
Het design van de iPhone 7 lijkt qua design erg op de vorige modellen. Het grootste verschil is aan de achterkant zichtbaar: de antennestrepen zijn beter weggewerkt. Apple heeft een nieuwe homeknop ontwikkeld, zoals al eerder was uitgelekt. Deze knop kun je niet meer indrukken, maar geeft feedback via trillingen. Dit is vergelijkbaar met Force Touch op de MacBooks. Het is mogelijk door een nieuwe generatie Taptic Engine (die we kennen van de Apple Watch). De iPhone 7 is bovendien IP67-gecertificeerd, wat inhoudt dat het toestel water- en stofbestendig is.

iPhone 7 homeknop

iPhone 7 Jet Black

Geen 3,5mm-aansluiting meer
Apple heeft stereospeakers in de iPhone 7 en 7 Plus gestopt met verbeterde dynamische range. Zoals verwacht heeft Apple de 3,5mm koptelefoonaansluiting afgeschaft. Je zult voortaan muziek moeten luisteren met Lightning-oordopjes of een draadloze Bluetooth-headset. Apple gaat EarPods met Lightning-aansluiting meeleveren bij de iPhone 7. Op het podium lieten ze ook oordopjes van JBL zien, die al werken met Lightning-aansluiting. Verder zouden er onderhand 900 miljoen Lightning-accessoires in omloop zijn, maar het kan zijn dat Apple daarbij de Lightning-oplaadkabels meetelt. Apple levert een gratis verloopstukje voor bestaande 3,5mm oordopjes mee, die je ook voor €9 in de Apple Store kunt aanschaffen.

Bekijk ook

Apple bundelt Lightning-EarPods en koptelefoonadapter met iPhone 7

Apple komt met EarPods met Lightning-aansluiting. Deze worden geleverd bij de nieuwe iPhone 7. Daarnaast bundelt Apple ook een speciale koptelefoonaansluiting adapter bij de iPhone 7, zodat je je oude koptelefoons kunt gebruiken.

iPhone 7 geluid Lightning EarPods

Draadloze AirPods
Toevallig kondigde Sony vandaag ook nog nieuwe draadloze oordopjes met nekband aan, waarvan het duurste model $150 kost. Dat is ook het prijspeil van de nieuwe draadloze AirPods. Dit zijn draadloze oordopjes die met een stokje uit je oor steken. Ze gaan €179 kosten en zijn vanaf eind oktober te koop in Nederland.

Bekijk ook

Apple kondigt draadloze AirPods aan

Apple heeft vanavond oordopjes aangekondigd, onder de naam AirPods. Deze draadloze oordopjes werken met een Bluetooth-verbinding. Daarnaast worden de nieuwe EarPods geleverd met een Lightning-aansluiting.

iPhone 7 geluid AirPods

Dubbele camera alleen op iPhone 7 Plus

Vanaf de iPhone 7 gaan de 4,7-inch en 5,5-inch uitvoering meer van elkaar verschillen. Beide toestellen krijgen een verbeterde 12-megapixel camera.

We beginnen bij de 4,7-inch iPhone 7. Deze heeft een grotere lens gekregen, die aan de achterkant nog meer uitsteekt. De nieuw ontwikkelde 12-megapixelcamera heeft een nieuwe ISP (Image Signal Processor) in, die nog betere fotokwaliteit levert in slechts 25 milliseconde. Volgens marketingtopman Phil Schiller kun je het beschouwen als een supercomputer voor je camera. De frontcamera is nu 7 megapixel (voorheen 5) voor betere selfies en beschikt bovendien over automatische beeldstabilisatie. De nieuwe flitser zorgt voor vijftig procent meer lichtopbrengst.

iPhone 7 frontcamera

iPhone 7 camera RAW fotos

De iPhone 7 Plus is voorzien van een dubbele camera, waarmee je nog betere foto’s kunt maken. Het gaat om een groothoek- en telefotolens, waarmee je onder andere beter kunt zoomen. Beide camera’s zijn 12-megapixel. Via een knop op het scherm kun je wisselen tussen de groothoeklens en door twee keer te tappen activeer je de telefoto-lens. Optisch zoomen kan tot 2x, softwarematig zoomen tot 10x.

iPhone 7 Plus dubbele cameralens

De bokeh-functie waarmee je een diepte-effect kunt creëren komt pas later beschikbaar als een aparte update voor bezitters van de iPhone 7 Plus. Dit toestel krijgt een nieuwe instelling ‘portret’ voor het diepte-effect: gezichten zijn dan haarscherp en de achtergrond is vaag.

iPhone 7 zwart camera

Instapmodel is 32GB
Apple laat je bij de iPhone 7 kiezen uit 32GB, 128GB en 256GB opslag. Daarmee vervalt voor het eerst de karige opslagmogelijkheid van 16GB. Bij de iPhone 7 Plus is het werkgeheugen (RAM) waarschijnlijk ook uitgebreid tot 3GB, maar daar heeft Apple niets over gezegd. Het betekent dat multitasking en zware grafische toepassingen soepeler lopen, maar de uitbreiding was waarschijnlijk ook nodig om te zorgen dat de dubbele camera voldoende rekenkracht heeft om meerdere foto’s te combineren.

De iPhone 7 beschikt over een nieuwe processor, de A10 Fusion. Deze is voorzien van betere graphics dankzij een 6-core grafische chip. Het energieverbruik is daarbij sterk verminderd: slechts 2/3e van de A9. De iPhone 7 en 7 Plus hebben de langste batterijduur ooit.

Verkrijgbaarheid
De iPhone 7 en iPhone 7 Plus zullen vanaf 16 september verkrijgbaar zijn in de eerste groep landen. Nederland en België zitten bij de eerste groep landen! Als je als eerste de iPhone 7 in handen wil hebben, dan kun je op 9 september om 9:00 uur je pre-order plaatsen. Het is dus niet meer nodig om naar Duitsland of Frankrijk te gaan.

De prijs blijft hetzelfde als de iPhone 6s en is vanaf $649 (€769) te koop. De Jet Black-kleur is alleen verkrijgbaar bij de twee duurste modellen met 128GB en 256GB. Alle uitvoeringen en bijbehorende prijzen vind je op de website van Apple.

Bekijk ook

iPhone 7: bekijk specs en functies van dit toestel

Wil je alles weten over de iPhone 7? Dan vind je op deze pagina alles over de specs en functies van de iPhone 7. Wat is er verbeterd ten opzichte van zijn voorganger? En is de iPhone 7 nog steeds een goede keuze?

Informatie

Laatst bijgewerkt
8 september 2016 om 23:35
Onderwerp
Categorie
iDevices

iPhone 7

Ontdek hier alle informatie over de iPhone 7, het toestel met 4,7-inch scherm dat beschikt over een 12-megapixel camera en A10 Fusion-processor. Is deze iPhone nog steeds de aanschaf waard en wat kun je er zoal mee?

iPhone 7

Reacties: 111 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.