Draadloze AirPods in oplaaddoosje.

Apple kondigt draadloze AirPods aan

Apple heeft vanavond oordopjes aangekondigd, onder de naam AirPods. Deze draadloze oordopjes werken met een Bluetooth-verbinding. Daarnaast worden de nieuwe EarPods geleverd met een Lightning-aansluiting.
Thijs van Nieuwenhuizen - · Laatst bijgewerkt:

Draadloze AirPods in oplaaddoosje.
Apple heeft vanavond tijdens het Apple-event de nieuwe oordopjes aangekondigd, genaamd AirPods. Samen met de vernieuwde EarPods met een Lightning-aansluiting, moeten deze twee de oordopjes de 3,5mm-jack doen vergeten. De AirPods gaan functioneren met een door Apple-ontwikkelde W1-chip. Er zitten speciale sensoren in, die merken of je ze draagt. De oordopjes gaan 5 uur mee en dankzij het bijgeleverde doosje met batterij kun je in totaal 24 uur luisteren. De AirPods hebben een apart design: er hangt een soort stokje uit je oor.


iPhone 7 geluid AirPods in case

De AirPods gaan €179 kosten en liggen vanaf eind oktober in de winkel. Ze werken met de meest recente iPhones en iPads vanaf de iPhone 5 en iPad mini 2. Op de Mac werkt het vanaf macOS Sierra. Bovendien heb je een iCloud-account nodig.

Accu
De AirPods zijn twee draadloze oordopjes die je via een Bluetooth-verbinding aansluit op je iPhone, iPad of MacBook. Ze moeten ongeveer 5 uur meegaan, voordat ze weer opgeladen moeten worden. Dat gebeurt wanneer je ze rechtop in de meegeleverde case plaatst. Net zoals de Apple Watch worden deze AirPods draadloos opgeladen. De case heeft een usb-aansluiting voor stroom en beschikt ook over een eigen accu. Zo kan je de oordopjes ook onderweg gewoon opladen.

iPhone 7 geluid AirPod bellen

Bluetooth
Dankzij iOS 10, WatchOS 3 en macOS Sierra, hoef je de AirPods maar een keer te verbinden met een iPhone, iPad, Apple Watch of MacBook. Wanneer je apparaten gekoppeld zijn aan een iCloud-account, is het niet meer nodig om telkens met de oordopjes te verbinden via de instellingen van Bluetooth. Dat gaat met de laatste update automatisch. Met apparaten die niet op de nieuwste software van Apple kunnen draaien, moet je de AirPods wel telkens opnieuw verbinden.

iPhone 7 geluid de AirPods

Lightning EarPods
Naast de AirPods, heeft Apple ook nieuwe EarPods geïntroduceerd die geen 3,5 mm jack, maar een Lightning-aansluiting hebben. Deze oordopjes zijn ook te gebruiken op andere iOS-apparaten die beschikken over een Lightning-connector. Wil je op jouw iPhone 7 een bekabelde koptelefoon aansluiten? Dan is het mogelijk om een extra 3,5 mm jack-naar-Lightning-adapter aan te schaffen. Met deze adapter kan je oude koptelefoon toch gebruiken met de nieuwste iPhone. Door deze oordopjes is het niet meer mogelijk om je iPhone tegelijk op te laden.

iPhone 7 geluid AirPods in de case

iPhone 7 geluid AirPods speaker

Geruchten
Er kwam de afgelopen weken steeds meer naar buiten over de mogelijke nieuwe oordopjes van Apple. Zo waren er al foto’s naar buiten gelekt van een verpakte iPhone 7 Plus met de aanwijzing dat er AirPods bij zouden zitten, voorspelde Ming-Chi Kuo dat Apple een eigen Bluetooth-chip in de AirPods ging verwerken en werd er ook gesproken over Earpods met Lightning-aansluiting.

iPhone 7 geluid Wireless chip AirPods

De AirPods gaan €179 kosten en liggen vanaf eind oktober in de winkel. Ze worden niet meegeleverd bij de iPhone 7, waar je Lightning-oordopjes bij krijgt. De eerder genoemde W1-chip zit ook in enkele nieuwe Beats-producten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

AirPods

Lees alles over de AirPods, Apple's populaire draadloze oordopjes. Apple heeft inmiddels drie generaties van de AirPods uitgebracht, met de AirPods 2021 als nieuwste model. Er zijn ook andere speciale modellen, zoals de AirPods Pro en AirPods Max. Hoe kun je de AirPods koppelen, zit het met draagcomfort, hoe vind je AirPods snel weer terug? Bekijk de beste AirPods tips of ga AirPods vergelijken. Wil je AirPods kopen, dan vind je in ons artikel de beste prijzen. Voor een goede deal check je ons artikel met AirPods aanbiedingen.

AirPods
73 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.