Foto met Powerbeats 3 Wireless zonder tekst

De nieuwste Beats-koptelefoons zijn vooral handig voor Apple-gebruikers

De drie nieuwe koptelefoons van Beats zijn gister gepresenteerd tijdens het Apple-event. De Beats Solo3 Wireless, de Powerbeats3 Wireless en de BeatsX zijn alle drie draadloos te gebruiken, dankzij de W1-chip die door Apple is ontwikkeld.

Door het opvallende uiterlijk van de AirPods, vielen het bijna niet op dat Apple ook nieuwe Beats-producten aankondigde. Wat hebben zij toe te voegen aan het assortiment? Beats komt met de Beats Solo3 Wireless, de Powerbeats3 Wireless en de BeatsX. Alledrie deze koptelefoons beschikken over dezelfde W1-chip als de AirPods.

Deze W1-chip is geschikt voor de iPhone 5 en latere modellen, dus je hoeft niet per se de nieuwste iPhone te hebben.

Foto met Beats Solo 3 Wireless

Beats Solo3 Wireless

De bekende Beats Solo-lijn krijgt een upgrade met de de nieuwe Solo3 Wireless. Zijn voorganger, de Solo2 Wireless, had een batterij waarmee je 12 uur muziek kon luisteren. Met het nieuwe model is dat opgeschroefd naar maar liefst 40 uur. Daarnaast beschikt de koptelefoon over ‘Fast Fuel’, waardoor hij na vijf minuten opladen weer drie uur muziekplezier kan leveren. De batterij gaat langer mee dankzij de door Apple ontwikkelde W1-chip, die zuiniger moet zijn dan de andere Bluetooth-chips.

In de oorschelpen van de Beats Solo3 Wireless zitten twee straalvormende microfoons en regelaars. Daarmee kan je onderweg bellen, muziek afspelen, het volume aanpassen en Siri activeren. Om de koptelefoon op een snelle manier te verbinden met je iPhone, Apple Watch of MacBook, moet je wel beschikken over een iCloud-account en iOS 10, WatchOS 3 en macOS Sierra. Andere apparaten kun je alleen handmatig koppelen. De Solo3 is ook te gebruiken met een kabel.

Powerbeats 3 Wireless

Powerbeats3 Wireless

Aan de Powerbeats3 Wireless zitten verstelbare oorhaakjes, zodat je tijdens het sporten geen last hebt van uitvallende oortjes. Met een kabel achter je nek zijn de oordopjes verbonden met elkaar en via een remote aan deze kabel kan je de PowerBeats3 verbinden met je iPhone of Apple Watch. Daarnaast is het mogelijk om de telefoon op te nemen, je muziek te bedienen en Siri te activeren met RemoteTalk.

De batterij heeft een accuduur van twaalf uur en beschikt ook over de functie Fast Fuel. Hierdoor kan je na vijf minuten opladen weer een uur met deze oordopjes vooruit. Net zoals de Solo3 Wireless, maakt de Powerbeats3 gebruik van de Apple W1-chip. Daarnaast heb je voor het snel koppelen van deze oordopje ook een iCloud-account nodig en iOS 10, macOS Sierra of Apple WatchOS 3. Heb je dat niet, dan kun je op de gebruikelijke manier koppelen met Bluetooth.

Foto met Beats X

BeatsX

De derde aankondiging was die van de BeatsX. Deze oordopjes hebben de minste accuduur van de drie. Na vijf minuten opladen met de Fast Fuel-functie gaan de BeatsX weer twee uur mee. Ook zijn deze oordopjes aan elkaar verbonden met een kabel. Aan die kabel heeft Beats een microfoon en bedieningsknop toegevoegd zodat je net zoals de Powerbeats3 telefoontjes kan aannemen, je muziek kan bedienen en Siri kan activeren.

Net zoals de andere twee koptelefoons, kan je de BeatsX alleen op een snelle koppelen met apparaten die beschikken over een iCloud-account met de nieuwste software. Dat zijn iOS 10, WatchOS 3 en macOS Sierra. Andere apparaten moet je handmatig koppelen.

BeatsX

Prijzen
De prijzen in Nederland zijn al bekend. De Beats Solo3 Wireless gaat 299,95 euro kosten en is direct te bestellen op de website van Apple. De Powerbeats3 Wireless krijgt een prijs van 199,95 euro. De BeatsX wordt iets goedkoper. Die gaat 149,95 euro kosten. De Powerbeats3 en BeatsX komen pas dit najaar beschikbaar; een exacte datum is nog niet bekend.

Meer aankondigingen
Er is nog veel meer aangekondigd tijdens het Apple-evenement op 7 september. Hieronder vind je onze belangrijkste artikelen: de aankondiging van de iPhone 7, de aankondiging van de Apple Watch Series 2 en onze handige samenvatting van alle belangrijke feiten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 september 2016, 12:11
Categorie Accessoires
Onderwerpen beats, koptelefoon

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.