Apple bundelt Lightning-EarPods en koptelefoonadapter met iPhone 7

Apple komt met EarPods met Lightning-aansluiting. Deze worden geleverd bij de nieuwe iPhone 7. Daarnaast bundelt Apple ook een speciale koptelefoonaansluiting adapter bij de iPhone 7, zodat je je oude koptelefoons kunt gebruiken.

iPhone 7 geluid connector adapter
Tijdens het Apple-event heeft Apple de iPhone 7 aangekondigd. Deze heeft geen koptelefoonaansluiting meer, maar Apple heeft daar een oplossing voor. De iPhone 7 en iPhone 7 Plus wordt geleverd met een set EarPods met Lightning-aansluiting. Wil je oudere koptelefoons gebruiken, dan kun je de eveneens bijgeleverde adapter gebruiken voor de standaard koptelefoonaansluiting.

Bekijk ook

iPhone 7 officieel aangekondigd: dit is er nieuw

Apple heeft de iPhone 7 en iPhone 7 Plus officieel aangekondigd. In dit artikel lees je wat er nieuw is aan de toestellen, waarbij vooral de camera flink is verbeterd.

Lightning-EarPods en koptelefoonadapter

Het gerucht ging al tijden, maar op het Apple-event heeft Apple aangekondigd dat de iPhone 7 geen koptelefoonaansluiting heeft. De iPhone 7 wordt daarom niet meer geleverd met een set standaard EarPods, maar met een nieuwe versie. Deze EarPods zijn voorzien van een Lightning-aansluiting, zodat je ze gewoon nog bedraad kunt gebruiken op de iPhone 7. De EarPods werken ook met andere producten met Lightning-aansluiting.

iPhone 7 geluid Lightning EarPods

Het aansluiten van oudere koptelefoons die nog voorzien zijn van een 3,5 millimeter aansluiting kunnen gebruikmaken van een speciale adapter. Dit is een kort snoertje die via Lightning aan te sluiten is op het toestel, met aan het andere uiteinde een oudere aansluiting. Hier steek je vervolgens je oudere koptelefoons in. Deze speciale adapter zal standaard geleverd worden met elke iPhone 7, waardoor je deze niet los erbij hoeft te kopen als je nog gebruik wil maken van oudere koptelefoons.

Lightning naar mini-jack

Naast deze nieuwe EarPods en speciale adapter, kondigde Apple ook de nieuwe draadloze AirPods aan. Deze maken via een speciale connectie verbinding met al je Apple-apparaten, waaronder je Apple Watch en Mac.

Bekijk ook

Apple kondigt draadloze AirPods aan

Apple heeft vanavond oordopjes aangekondigd, onder de naam AirPods. Deze draadloze oordopjes werken met een Bluetooth-verbinding. Daarnaast worden de nieuwe EarPods geleverd met een Lightning-aansluiting.

Reacties: 33 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.