Adapter voor Lightning naar oudere koptelefoons.

Apple bundelt Lightning-EarPods en koptelefoonadapter met iPhone 7

Apple komt met EarPods met Lightning-aansluiting. Deze worden geleverd bij de nieuwe iPhone 7. Daarnaast bundelt Apple ook een speciale koptelefoonaansluiting adapter bij de iPhone 7, zodat je je oude koptelefoons kunt gebruiken.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

iPhone 7 geluid connector adapter
Tijdens het Apple-event heeft Apple de iPhone 7 aangekondigd. Deze heeft geen koptelefoonaansluiting meer, maar Apple heeft daar een oplossing voor. De iPhone 7 en iPhone 7 Plus wordt geleverd met een set EarPods met Lightning-aansluiting. Wil je oudere koptelefoons gebruiken, dan kun je de eveneens bijgeleverde adapter gebruiken voor de standaard koptelefoonaansluiting.

Lightning-EarPods en koptelefoonadapter

Het gerucht ging al tijden, maar op het Apple-event heeft Apple aangekondigd dat de iPhone 7 geen koptelefoonaansluiting heeft. De iPhone 7 wordt daarom niet meer geleverd met een set standaard EarPods, maar met een nieuwe versie. Deze EarPods zijn voorzien van een Lightning-aansluiting, zodat je ze gewoon nog bedraad kunt gebruiken op de iPhone 7. De EarPods werken ook met andere producten met Lightning-aansluiting.

iPhone 7 geluid Lightning EarPods

Het aansluiten van oudere koptelefoons die nog voorzien zijn van een 3,5 millimeter aansluiting kunnen gebruikmaken van een speciale adapter. Dit is een kort snoertje die via Lightning aan te sluiten is op het toestel, met aan het andere uiteinde een oudere aansluiting. Hier steek je vervolgens je oudere koptelefoons in. Deze speciale adapter zal standaard geleverd worden met elke iPhone 7, waardoor je deze niet los erbij hoeft te kopen als je nog gebruik wil maken van oudere koptelefoons.

Lightning naar mini-jack

Naast deze nieuwe EarPods en speciale adapter, kondigde Apple ook de nieuwe draadloze AirPods aan. Deze maken via een speciale connectie verbinding met al je Apple-apparaten, waaronder je Apple Watch en Mac.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 september 2016, 22:15
Categorie Accessoires
Onderwerpen earpods, lightning
33 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.