Apple Watch Series 2 Nike Plus sporten

Apple Watch Nike+ is een nieuw sporthorloge voor hardlopers

Apple en Nike presenteren de Apple Watch Nike+, een sporthorloge met speciale horlogebandjes, wijzerplaten en Siri-commando's gericht op hardlopers.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Zo’n tien jaar geleden kondigden Apple en Nike een samenwerking aan voor een hardloopsensor. Het bleek een revolutionair product: met een sensor in je schoen werd de relatief ‘domme’ iPod opeens een sportwearable. Nu is er opnieuw een samenwerking aangekondigd: Nike heeft de fitnessarmbanden en sporthorloges uit de schappen gehaald en verkoopt voortaan een speciale uitvoering, de Apple Watch Nike+.


Apple Watch Nike+ Sporthorloge

Apple Watch Nike+ voor hardlopers

De twee bedrijven presenteren het als de ideale hardlooppartner. De Apple Watch Nike+ is in feite een Apple Watch Series 2 met speciaal geperforeerde Nike-sportbandjes. Het horloge zelf is net als alle andere modellen uit de serie waterbestendig tot 50 meter. Maar je krijgt ook iets extra’s op het Nike-model:

  • exclusieve Siri-commando’s (details zijn nog niet bekend)
  • Twee speciale Nike-wijzerplaten (niet los verkrijgbaar)
  • Speciaal horlogebandje met gaatjespatroon (niet los verkrijgbaar)

Ook belooft Nike een nauwe samenwerking met de pas vernieuwde Nike+ Run Club-app. Trainingsplannen en advies van sporters moeten ervoor zorgen dat je gemotiveerd blijft om regelmatig te gaan hardlopen.

Apple Watch Series 2 Nike Plus sporten

De andere functies zijn wel hetzelfde, zoals de ingebouwde gps, twee keer zo helder display en verbeterde dualcore-processor. Volgens Trevor Edwards, voorzitter van Nike, is de markt overspoeld met complexe apparaten die niet gebruiksvriendelijk zijn. De Apple Watch Nike+ is uiteraard wel prettig in gebruik. Je houdt het tempo, de afstand en de route bij dankzij het gps-systeem, zodat je je iPhone niet hoeft mee te nemen. Ook is het scherm beter af te lezen en kun je na het trainen meteen in het zwembad springen of onder de douche gaan.

Apple Watch Nike: iemand aanmoedigen

Het sportbandje dat Nike in vier kleurcombinaties meelevert is gemaakt van hetzelfde flexibele fluorelastomeer dat we kennen van de sportbandjes, maar heeft gaatjes om het zweet beter af te voeren. De twee speciale wijzerplaten kun je met apps zoals de activiteitenringen, hartslag en stopwatch aanpassen aan je persoonlijke wensen.

Verkrijgbaarheid
Apple Watch Series 2 Nike Plus BlackvoltDe Apple Watch Nike+ heeft een aluminium kast in twee formaten: 38mm en 42mm. Je kunt kiezen uit vier kleurcombinaties voor het sportbandje: zwart/volt, zwart/cool grijs, mat zilver/wit en mat zilver/volt. Het goedkoopste model met 38mm horlogekast kost €439 en voor de 42mm uitvoering betaal je €469. Je kunt ook terecht in de Nike-winkels, speciaalzaken en warenhuizen. Net als de normale Apple Watch Series 2 kun je vanaf vrijdag 9 september om 9:00 uur een pre-order plaatsen via Apple.com.

Het model wordt dan vanaf eind oktober geleverd in Nederland, België en vele andere landen. Vanaf 23 september volgt de pre-order voor de tweede groep landen, waaronder Polen, Rusland en Griekenland.

Apple Watch Series 2 Nike Plus blackgrayDe Nike-sportbandjes kun je helaas niet los krijgen; je zult het complete horloge moeten kopen. Er komen gratis workshops in de Apple Store, om het gebruik van het horloge uit te leggen.

Meer aankondigingen
Er is nog veel meer aangekondigd tijdens het Apple-evenement op 7 september. Hieronder vind je onze belangrijkste artikelen: de aankondiging van de iPhone 7 en de Apple Watch Series 2 en onze handige samenvatting van alle belangrijke feiten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 september 2016, 10:56
Categorieën Accessoires, iDevices
Onderwerpen apple watch series 2, hardlopen, nike, sport
Device Apple Watch Series 2
14 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.