Apple Watch Series 2.

Apple onthult Apple Watch Series 2: dit zijn alle vernieuwingen

Apple heeft de Apple Watch Series 2 onthuld. De nieuwe Apple Watch heeft een eigen GPS-chip, betere batterij en verbeterde processor. De Apple Watch 2 komt in meerdere modellen.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Apple Watch Series 2.
Na bijna anderhalf jaar heeft Apple eindelijk een nieuwe versie van de Apple Watch aangekondigd. De Apple Watch Series 2 is bijvoorbeeld waterdicht, zodat je ermee kunt zwemmen. Dankzij de eigen GPS-ontvangst kun je de Apple Watch Series 2 ook beter zonder iPhone gebruiken, bijvoorbeeld tijdens het sporten. In dit artikel kom je alles te weten over de nieuwe functies van de Apple Watch 2 met watchOS 3.


Wil je de Apple Watch kopen, dan kun je terecht op onze vernieuwde pagina:

https://www.iculture.nl/apple-watch-kopen/

Apple Watch Series 2 onthuld

De afgelopen maanden is er niet veel concrete informatie naar buiten gekomen, zeker als je dat vergelijkt met de hoeveelheid informatie die de afgelopen tijd over de iPhone 7 naar buiten gekomen is. Geruchten spraken bijvoorbeeld al eerder over de eigen GPS-chip. De grotere batterij kwam ook al eerder voorbij en is nu dus bevestigd. Ook heeft de Apple Watch Series 2 een verbeterde chip, genaamd de S2. Deze maakt volop gebruik van de nieuwe functies van watchOS 3, zoals de nieuwe Dock waarmee apps sneller opstarten. Het design van de Apple Watch Series 2 is nagenoeg ongewijzigd ten opzichte van het origineel.

Apple Watch Series 2 is waterdicht

De nieuwe Apple Watch Series 2 is waterdicht. Dit betekent dat je ermee kunt zwemmen, zonder dat je Apple Watch beschadigd raakt. Hiervoor heeft Apple het speakersysteem vernieuwd, dat ervoor zorgt dat overtollig water uit de Apple Watch verwijderd wordt. Ook het scherm van de Apple Watch 2 is flink verbeterd.

Apple Watch Series 2 in keramiek.

Apple Watch Series 2-modellen

De Apple Watch Series 2 komt net als voorheen weer in een reeks verschillende modellen. De duurdere Apple Watch Edition in 18-karaats goud is komen te vervallen, maar hier is wel een nieuwe voor in de plaats gekomen. Het gaat om technisch keramiek, met een witte uitstraling. Ook de Hermes-versie komt beschikbaar van de Apple Watch Series 2. Verder komt de Apple Watch Series 2 in aluminium in de kleuren goud, roségoud, zilver en spacegrijs. De roestvrijstalen editie komt in zilver en spacegrijs.

Apple Watch Series 2 vijf horloges

Apple Watch Series 2 Nike+

Apple kondigde ook een samenwerking aan met sportmerk Nike. In combinatie met Nike is er een speciale Apple Watch Series 2 Nike+ aangekondigd. Deze bevat onder andere een nieuw sportbandje met gaten, wat ideaal moet zijn tijdens het sporten. De Nike+ editie komt beschikbaar in vier verschillende kleuren.

Bekijk ook

Apple Watch Nike+ is een nieuw sporthorloge voor hardlopers

Apple en Nike presenteren de Apple Watch Nike+, een sporthorloge met speciale horlogebandjes, wijzerplaten en Siri-commando's gericht op hardlopers.

Apple Watch Series 1

De originele Apple Watch blijft in het assortiment, maar zal wel een update krijgen. De originele Apple Watch wordt hernoemd naar Series 1 en krijgt een nieuwe dual-core processor genaamd S1P. Deze zal straks verkrijgbaar zijn vanaf €339, maar alleen in een aluminium uitvoering. Je kunt daarbij kiezen uit zilver, spacegrijs, goud of roségoud. Je hebt daarbij nog steeds de keuze uit een 38 of 42 millimeter kast.

Apple Watch Series 2 beschikbaarheid

De pre-order in de eerste landen (waaronder Nederland en België) voor de Apple Watch Series 2 en Series 1 begint op 9 september. De Apple Watch Series 2 is beschikbaar vanaf €439 en zal ook in Nederland beschikbaar zijn vanaf vrijdag 16 september. Het eerste model wordt ook geleverd vanaf 16 september 2016 vanaf €339. De Apple Watch Nike+ is ook te bestellen vanaf 9 september, maar verschijnt pas ergens eind oktober. Deze heeft ook een vanaf prijs van €439. De keramische Apple Watch Edition verschijnt ook op 16 september en is beschikbaar vanaf €1.469.

Bekijk ook

Apple Watch Series 2: specificaties, functies en meer

Lees alles over de Apple Watch Series 2, de tweede generatie Apple Watch die in 2016 verscheen. Check de Apple Watch 2 functies en verbeteringen, het laatste nieuws, prijzen en alles wat je verder nog moet weten.

Reacties: 55 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.