macOS Sierra kantoor

Golden Master iOS 10 en macOS Sierra nu ook beschikbaar voor publieke testers

De Golden Master-versies van iOS 10 en macOS Sierra zijn nu ook beschikbaar voor publieke testers. Iedereen die de eerdere publieke beta van iOS 10 geïnstalleerd heeft, kan deze nu bijwerken naar de GM-versie. Deze zijn mogelijk identiek aan de definitieve versie.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

iOS 10 iPhone
We zijn vanavond aanbeland bij de allerlaatste fase van iOS 10, want Apple heeft zojuist de Golden Master van iOS 10 beschikbaar gesteld. De Golden Master-versie is de laatste testversie die Apple van een nieuwe update uitbrengt voordat deze voor het grote publiek beschikbaar komt. Als er geen fouten meer ontdekt worden, is de GM-versie gelijk aan de uiteindelijke publieke versie. Naast de GM-versie van iOS 10, is ook de Golden Master van watchOS 3, tvOS 10 en macOS Sierra beschikbaar gekomen. De Golden Master is op dit moment alleen beschikbaar voor ontwikkelaars. De uiteindelijke versie van iOS 10 zal beschikbaar zijn op 13 september.

Update 08-09-2016: De Golden Master van iOS 10 is nu ook beschikbaar voor publieke testers. Iedereen die op een eerdere beta van iOS 10 zat, kan deze nu bijwerken naar de meest recente Golden Master. Als er geen bugs meer verder gevonden worden, zal de Golden Master-versie hetzelfde zijn als de definitieve publieke versie die op dinsdag 13 september beschikbaar komt.

De Golden Master van macOS Sierra is nu ook beschikbaar voor publieke testers. macOS Sierra komt op 20 september beschikbaar voor het grote publiek, maar de GM-versie die zojuist voor publieke testers verschenen is, is vermoedelijk dezelfde versie.

Golden Master iOS 10 installeren

De Golden Master-versie van iOS 10 is voor ontwikkelaars te downloaden zoals elke andere betaversie van iOS 10. De GM-versie download je via Instellingen > Algemeen > Software-update op een toestel met een betaprofiel. De GM-versie van iOS 10 is ook apart te downloaden via de ontwikkelaarswebsite van Apple. Als Apple en de testers geen problemen meer ontdekken, zal de uiteindelijke versie van iOS 10 exact hetzelfde zijn als deze nieuwe Golden Master. Zodra er ook een Golden Master beschikbaar is voor publieke testers, werken we dit bericht bij.

In totaal heeft Apple acht developer beta’s en zeven publieke beta’s uitgebracht. Dit is aanzienlijk meer dan bij iOS 9 het geval was, toen Apple vijf beta’s uitbracht voor de Golden Master-versie. Ook bij iOS 8 ging het in totaal om vijf beta’s. Als alles goed gaat, zijn er van iOS 10 in totaal negen testversies verschenen, inclusief Golden Master.

iOS 10 zit vol met nieuwe functies, zoals het nieuwe toegangsscherm, het vernieuwde Bedieningspaneel en nieuwe apps als de Woning-app. Daarnaast zijn ook bestaande apps flink vernieuwd, zoals iMessage, de Muziek- en de Kaarten-app. In ons dossier van iOS 10 lees je veel meer over de vernieuwingen in deze grote update.

Golden Master watchOS 3, tvOS 10 en macOS Sierra

Ontwikkelaars die ook druk bezig zijn met het testen van watchOS 3, tvOS 10 en macOS Sierra voor respectievelijk de Apple Watch, Apple TV en Mac, kunnen nu ook de Golden Master downloaden. Ook hier geldt dat de Golden Master waarschijnlijk hetzelfde zal zijn als de definitieve versie van watchOS 3 en tvOS 10. Net als alle eerdere beta’s, zijn deze GM-versies alleen te downloaden voor geregistreerde ontwikkelaars.

In watchOS 3 kun je rekenen op de nieuwe Dock, waardoor apps sneller openen. Ook is er een nieuwe Ademhaling-app, bedien je je HomeKit-apparaten via de Woning-app en zijn ook de iMessage-vernieuwingen in deze versie beschikbaar. tvOS 10 heeft onder andere een donkere weergave, Nederlandse Siri en meer, zoals HomeKit-ondersteuning.

Revisiegeschiedenis:

  • 2016 - 08 september: De Golden Master van iOS 10 is nu ook beschikbaar voor publieke testers.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 september 2016, 10:26
Categorie iOS
Onderwerp ios 10

iOS 10

iOS 10 is de grote update voor iPhone en iPad, die in september 2016 verscheen. In dit overzicht lees je meer over de functies, voor welke toestellen de update geschikt is en wat de grootste vernieuwingen waren. De update is opgevolgd door iOS 11.

iOS 10

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.