whatsapp gebruiken op iPhone en iPad.

Reacties voor: Facebook overweegt toch reclame en sponsoring in WhatsApp

Facebook onderzoekt of reclame en gesponsorde berichten in WhatsApp mogelijk zijn. Eerst gaan ze testen in Facebook Messenger.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:
55 reacties
 1. Net als onze politieke leiders… Schijnt zo te moeten

 2. Dan wordt het exit whats app voor mij.

 3. Als dat zo is verdwijnt WhatsApp en verschijnt Telegram weer.

 4. Als dit gebeurd begin ik een actie om over te stappen.. Ben zoizo al niet blij met de whatsapp privacy.. Als er dan ook nog een vorm van reclame in komt.. Wat natuurlijk facebook kennende gepersonaliseerde reclame die afgestemd is op specifiek jou. Ben ik echt weg.

 5. Als dat gebeurt, is het exit Whatsapp en Hallo andere chatapps

 6. iMessage! Zend tekst,foto’s, video’s, geluidsbestanden zonder de nood aan reclame.

 7. Helemaal mee eens. Een andere app is zo te downloaden en ook nog gratis 🙂

 8. Dit gaat jan koum nooit goedkeuren.

 9. Origineel geplaatst door joey
  Dit gaat jan koum nooit goed keuren.

  Kan Jan Koum wel niet willen, maar hij is nou niet meer de baas toch?

  Denk dat Facebook, begrijpelijk overigens, wel wat terug wil zien van die 19 miljard dollar.

  Op den duur toch Telegram??

 10. Dan gaat WhatsApp van mijn iPhone af, en ga dan meer Apple Berichten gebruiken. Deze natuurlijk ook via iPad en de MAC te gebruiken.

 11. Want Facebook is zo arm en zielig… Ze móeten wel… Al sinds de overname happy op telegram!

 12. Overstappen

 13. Als ze reclames gaan tonen in chats of wanneer je reclame berichtjes ontvangt als push bericht, dan gaat dat het einde van WhatsApp betekenen. Ik denk dat ze het op een andere manier in gaan bouwen. Bijvoorbeeld door, wat er in het artikel ook stond, het verkopen van sticker pakketten enzovoorts.

 14. Zoals altijd maar een (ant)woord: Telegram.

 15. Ik vind het ook onbegrijpelijk dat Telegram nog zo weinig gebruikt wordt. Ik vind Telegram geweldig. Helemaal in combinatie met de desktopversie. Typt toch een stuk makkelijker dan op je iPhone. Van mij mag WhatsApp aan de kant gezet worden!

 16. Ach ja gaat iedereen weer klagen. Net als na de overname. In the end, geen whatsapp gebruiker minder. Dus…. Klagen en niet de daad bij het woord voegen. Enige waar de Nederlander nog goed in is lijkt het wel.

 17. Ja hoor, dachten we het al niet. Eerst beloven ze van alles, zeker NIET te gaan doen. En nu… de eerste tekenen van een verbroken beloften.

  Nu eerste reclame, daarna samenvoegen met Facebook en dan berichten mogen inlezen om je specifieke reclame te mogen toesturen en dan weet Facebook alles van je. Dat is toch wat ze willen.

  Jammer hoor, als ze dit echt gaan doen dan wil ik zeker overstappen. Alleen zo vervelend als alleen ik het zeg, en doe, en al mijn whatsapp vrienden/familie/collega’s niet. Laten we hopen dat die dan ook gaan overstappen.

  (off topic: heb vernomen dat Hemlis nu ook en weer een stuk verder is en dat ze al flink aan het testen zijn)

 18. Ik heb toen ik whatsapp downloade in 2010 eenmalig 99 cent betaald en daarna nooit meer. Ik kan onbeperkt gebruik van whatsapp maken staat er bij mij. Prima zo toch haha.

 19. Ik heb in de Facebook app op de iPad aan de rechterkant allemaal advertenties staan voor die domme spelletjes.
  Ik had de afgelopen jaren al die irritante spelletjes geblokkeerd omdat ik me er aan erger en nu wordt ik er dus toch steeds mee geconfronteerd |-(
  Als ze dan zo nodig moeten adverteren op m’n tijdlijn laten ze er dan leuke advertenties opzetten van Apple of van Ugg Australia®!

 20. Zoals een iemand hierboven al aangaf, een hoop geblaat en iedereen roept dat ze whatsapp op gaan zeggen. Maar slechts een fractie doet het.
  Ondertussen groeien ze alleen maar verder.
  Iederreen riep dat ze met Whatsapp zouden stoppen bij de overname door facebook, maar ze groeien gewoon door. Dat zal nu ook niet anders zijn.
  Zolang de klanten blijven, kunnen ze dooen en laten wat ze willen. Schreeuwen dat je weggaat helpt niet als je het dan niet doet.

 21. @bassie: Jan Koum is nog steeds de CEO en baas van WhatsApp, al is het onderdeel geworden van FB.

  OT:
  Privacy whatsapp of welk platform dan ook… Ach privacy vindt je nergens meer…
  Ik zie dit bericht als een gerucht en ik zie wel of die gebeurt of niet. Niet druk om maken ;-).

 22. Ik snap het gezeur niet. Er komt ongetwijfeld een betaalde versie zonder reclame. Is dat nou zo erg? Iedereen wil gratis apps, maar geen reclame en maximale privacy. Hoe gaat zo’n bedrijf dan geld verdienen denk je? Er werken heel veel mensen. Die hebben salaris nodig om te wonen, te eten en hun gezin te onderhouden. Dat gezanik altijd dat iets niet meer gratis is waar tientallen miljoenen aan kosten in zitten….

 23. Heml.is is inderdaad al bezig met de zgn “closed beta”. In verband met vrij strikte regels van Apple zal er waarschijnlijk geen open beta komen, dus duurt t nog wel even, maar ze zijn wel flink op stoom en de app ziet er echt prachtig uit; is niet alleen maar veilig maar ook echt vernieuwend. Het grootste probleem dat ze nu aan het tackelen zijn is dat van opschaling – van enkele duizenden gebruikers naar enkele miljoenen levert stress op voor servers en dat moet veilig afgehandeld worden. Verwacht dit jaar wel de publieke release, hopelijk voordat whatsapp reclame gaat introduceren, zodat er vast een ‘kleine’ basisgroep gebruikers bestaat die als springplank kunnen dienen voor een ‘whexit’ 😉

 24. @MoBieler: Het probleem in dit geval, is dat WhatsApp zich niet aan beloften houdt. Dat kun je natuurlijk ook goedpraten (“Ach, plannen veranderen wel eens”) maar feit is dat veel mensen zich hebben ingeschreven en hun hele leven afhankelijk van WhatsApp hebben gemaakt, omdat WhatsApp bepaalde dingen beloofde. Gewoon betalen voor de app, maar dan geen reclame. Er zijn immers ook nog veel mensen die ooit betaald hebben voor de app.
  En ik snap ook wel dat je van eenmalig €0,89 geen salarissen kunt betalen, maar het gaat hier even om het principe. Eerst beloven en daarna toch niet doen, wordt door de meeste mensen niet als eerlijk ervaren.

 25. Ach en iedereen wéér roepen ik stap over op telegram…. Zeiden ze ook na FB overname.Ach extra stickers hoef je niet te kopen en ook een reclamebanner hoef je niet op te drukken. En als er dan een optie komt van reclame vrij voor bv 1,99€ zijn we dan te gierig om daar voor te betalen?

 26. Origineel geplaatst door Dekon7
  iMessage! Zend tekst,foto’s, video’s, geluidsbestanden zonder de nood aan reclame.

  Alleen is de wereld groter dan iOS gebruikers. Is dat je nooit opgevallen?

 27. @Paul: ik ben heel benieuwd naar Heml.is. Hopelijk komt er snel een release en dan even promoten onder de familie en vrienden en WA kan in het archief! Een leven zonder Facebook, hoe heerlijk!!!

 28. Origineel geplaatst door IMD14DICT
  @Paul: ik ben heel benieuwd naar Heml.is. Hopelijk komt er snel een release en dan even promoten onder de familie en vrienden en WA kan in het archief! Een leven zonder Facebook, hoe heerlijk!!!

  Amen! Ik kan ook niet wachten 🙂

 29. Wacht ook geduldig op Hemlis… al sinds Whatsapp overname door FB. Nu alleen maar met meer reden.

 30. Origineel geplaatst door Andre

  Origineel geplaatst door Dekon7
  iMessage! Zend tekst,foto’s, video’s, geluidsbestanden zonder de nood aan reclame.

  Alleen is de wereld groter dan iOS gebruikers. Is dat je nooit opgevallen?

  Toch wel maar het grotendeels van familie & vrienden zijn iOS gebruikers. Iedereen mag trouwens zijn mening geven zonder dat je er en neerbuigende opmerking moet over maken Andre.

 31. @IMD14DICT: ik ben er vooral erg blij om dat ze het niet *alleen* maar op privacy/veiligheid gooien, want Telegram heeft uitgewezen dat dat niet genoeg is om mensen over te halen. En het feit dat Peter Sunde (die van ThePirateBay) één van de founders is, helpt in Nederland vast ook wel een duwtje te geven.

 32. Alle iphone gebruikers betalen toch al €0,99?Ik betaal het al een aantal jaren en heb hier geen problemen mee. Beter dan een €10 abbo voor sms, dat is zoooooo 1999. Laten ze voor Android gebruikers ook invoeren dat ze er voor moeten betalen, komt er gelijk een hoop centjes extra binnen.

 33. Wat zeuren we nou over reclames?Je hele leven is 1 groot reclameblok.
  Vanaf het moment dat je s’morgens je ogen open doet, de tv of radio aanzet, je word de hele dag bestookt met die *****reclames, een avondje lekker tv kijken is er al niet meer bij want je zit constant naar zendermeldingen, promos en heel veel reclames te kijken.
  OT: Ook al maken ze whatsapp €5 dan vinden ze toch wel manieren om ons te wijzen op de allerbeste en vooral goedkoopste. allernieuwste. hypermoderne en sensationele produkten waar we als consument eigenlijk niet zonder kunnen.
  En ja, vroeguh was alles betah!

 34. Ben ook al sinds de overname van WhatsApp door Facebook aan het wachten op Hemlis. Hopelijk komt er snel een publieke release. De beta was al aangekodigd in september vorig jaar dus dat moet nu toch onderhand wel klaar zijn.

 35. Geweldig! Ze gaan precies dezelfde kant op als de Telegraaf Media Group die Hyves overnam en plotseling commerceel bombardeerde.

  Telegram here we come!

 36. Volgens mij wordt er in het artikel alleen gesproken over reclame in Facebook Messenger en niet in Whatsapp, dat voort zal blijven bestaan als losstaande app (volgens de genoemde bron). Of zie ik iets over het hoofd?

 37. Leuk dat iedereen dan over wil stappen naar Telegram.
  Op zich een goede move echter als Telegram alle Whatsapp klanten heeft zijn ze ook aantrekkelijk voor het grote geld en zal het zich weer herhalen en gaan we naar ……?
  Ergens moet toch al dat geld vandaan komen die ze investeren.

 38. iMessage is natuurlijk geen alternatief, mits apple er voor zorgt (lijkt me onmogelijk) bestanden te kunnen wisselen tussen Android & windows phone. Misschien een nieuwe app/ functie voor iOS 9 of 10?

 39. Whaha wat een zeikerds hier te beroerd om een euro te betalen. Vergeet niet dat sms stukken duurder is en andere diensten totaal niet gebruikt worden door de massa. Dus in je remie zo een alternatief zoeken is natuurlijk ook leuk gelijk stuk stiller op je telefoon qua ontvangen berichten.

 40. Ik ben al eens overgestapt naar telegram. Er handig omdat het ook op andere systemen tegelijkertijd te gebruiken is. Wel wat bugs destijds en te weinig mensen die kende gingen mee. Misschien maar toch eens gaan overwegen.

 41. Iedereen klaagt, niemand stapt toch over. Mensen kom op, ben blij dat je voor zo’n kleine prijs zo’n app kunt gebruiken. En kijk nog eens over een jaar, Whatsapp verder gegroeid, en niemand aan Telegram.

  Niet zo klagen mensen.

 42. Niks is gratis in het leven en zeker Apps niet denk je nu echt dat mensen apps maken gewoon omdat ze het leuk vinden?

  Wake up..

  Naar welke app je ook gaat ee niet 99% een verdien model achter.

 43. Dan word het telegram hoor

 44. Ook ik ga daadwerkelijk telegram weer gebruiken. Enige probleem is inderdaad precies datgene wat hier al veel vaker wordt gezegd. Veel mensen zeggen het te doen, maar niemand doet het daadwerkelijk. Telegram is fijner, sneller en vooral device-onafhankelijk. Dus ook op je tablet, ipad, pc of Mac te gebruiken met synchronisatie van je conversaties. Ik heb gewoon tegen vrienden gezegd, dat als ze me nog willen bereiken, dat dat via Telegram kan of ouderwets sms. Whatsapp is geschiedenis voor mij, ook al heeft het in NL 10 miljoen gebruikers.

 45. 9,4 miljoen Nederlanders gebruiken WhatsApp. WhatsApp blijft, alsof je de keuze hebt.
  Alsof je geen SMS meer leest als je het krijgt.
  Oke je kan telegram installeren en actief houden maar zolang je discussies via whatsapp binnen komen blijf je het gebruiken. Alsof je je chat partner gaat adviseren iets anders te gebruiken. Teveel gedoe, teveel werk.

 46. Zullen die advertenties nu echt geld op brengen?

 47. @@rno: Ja, anders zouden ze niet blijven pushen op websites en in de apps… maar ik klik nooit ergens op, maar er schijnen mensen te lopen die wel op klikken en daadwerkelijk iets mee doen. Zoals kopen.

 48. Origineel geplaatst door Bob
  Ik vind het ook onbegrijpelijk dat Telegram nog zo weinig gebruikt wordt. Ik vind Telegram geweldig. Helemaal in combinatie met de desktopversie. Typt toch een stuk makkelijker dan op je iPhone. Van mij mag WhatsApp aan de kant gezet worden!

  Duh. Al je vrienden zitten op Whatsapp. Moeten die ook eerst overstappen.

 49. @Gonny van der Zwaag: Boehoe! Hoe naïef. Een bedrijf dat het eerste half jaar van 2014 $232.500.000 VERLIES (tweehondertweeëndertigmiljoenvijfonderdduizend) maakt (6 maanden, MIND YOU) gaat natuurlijk wel proberen je te laten betalen voor een mega-veel gebruikte dienst (9,5 miljoen GRATIS gebruikers).

  WhatsApp is inmiddels vervlochten met (vrijwel) iedere smartphonegebruiker, maar dat mag niets waard zijn?

  Ja maar een commercieel bedrijf dat winst moet maken stopt zomaar met gratis producten! What a shock!

 50. Origineel geplaatst door Gonny van der Zwaag
  …hun hele leven afhankelijk van Whatsapp hebben gemaakt..

  Dat zegt meer over dit soort mensen dan over Whatsapp! Kom op zeg! Je doet net of het een levensbehoefte is…Als Whatsapp gekke dingen gaat doen, dan reguleert het zich vanzelf, kijk maar naar wat er met Hyves is gebeurd. En salarissen betalen: het bedrag waarmee Whatsapp is overgenomen lijkt me voldoende voor de rest van hun verdere leven (‘and beyond!’). Het is maar een app die alleen kan bestaan bij de gratie van zijn gebruikers. Over 5 jaar weet waarschijnlijk niemand nog van het bestaan van Facebook of Whatsapp af. Het is allemaal vergankelijk, carpe diem!

 51. Dat was toch juist te verwachten. WhatsApp draait behoorlijk verlies, al sinds jaren. Er komt nauwelijks geld binnen door het grote aantal gebruikers met duurzaam abonnement (ik heb WhatsApp ooit zelfs gratis kunnen downloaden tijdens een promotieperiode en heb dus nooit iets betaald), gebruikers die nog in een eerste gratis jaar zitten en gebruikers die nooit betalen (bv. door de app te verwijderen en opnieuw te installeren).

  Facebook heeft voor een luchtbel betaald en moet deze kosten op de één of andere manier weer kunnen verhalen. Zodra daar onlinegesprekken bijkomen, zullen de kosten nog verder oplopen. Reclame gaat er op en duur hoe dan ook komen.

 52. Niet zo heel toevallig zijn alle users van Whatsapp+ en Whatsapp MD voor een dag geband. De dev van Whatsapp+ heeft een cease and desist brief gekregen en moet stoppen met het project (en ook nog eens Google+ community opdoeken..)

  Custom versies mochten nooit, maar waarom treden ze toevallig nu op? Want als ze die ads in Whatsapp doen, dan verschijnt een dag later een Whatsapp+ versie zonder de ads, en dan lopen ze dus geld mis.

 53. Whatsapp krijgt dus geen reclame. Lees de bron maar goed. Facebook Messenger krijgt reclame. Whatsapp niet.

 54. Ik lees artikel nu pas en heb reacties nog niet gelezen. Maar laat me raden: de tendens zal zijn dat het dan exit Whatsapp zal zijn en we gaan massaal overschakelen op Telegram… Maar helaas, tegen die tijd zal opnieuw blijken dat je contacten bij Whatsapp blijven dus zul jij er ook noodgedwongen blijven hangen.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.