developer-tools-apple

Apple herinnert ontwikkelaars aan 64-bit eis voor apps

Apple heeft ontwikkelaars een herinnering gestuurd dat 64-bits apps vanaf 1 februari 2015 verplicht zijn. Updates krijgen uitstel.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

developer-tools-appleApple heeft ontwikkelaars een herinnering gestuurd dat alle apps vanaf 1 februari 64-bit ondersteuning moeten hebben. In september maakte Apple de eisen al bekend, dus ontwikkelaars hebben een paar maanden de tijd gehad om zich voor te bereiden. Dit zal waarschijnlijk ook meteen de laatste waarschuwing zijn die ze krijgen.

De ontwikkelaars moeten nieuwe apps hebben gemaakt met de iOS 8 SDK. Dat betekent overigens NIET dat apps straks alleen nog maar werken met iOS 7. Er zullen nog steeds apps blijven die ook voor iOS 6 en iOS 7 geschikt zijn. Voor apps die een update krijgen geldt er uitstel tot juni 2015. Bestaande apps die al eerder zijn goedgekeurd zullen niet worden verwijderd, maar zodra de ontwikkelaar een update wil uitbrengen, dan zal die op korte termijn aan de 64-bit eis moeten voldoen.

64-bit-eis-apple

Lees ook: Dossier 64-bits, wat heb je eraan?

Apple bracht in 2013 de iPhone 5s uit, de eerste smartphone met 64-bit processor. De reactie van andere toestelmakers varieerde nogal: de ene groep vond het een onnodige stap, de andere groep ging samen met partner Qualcomm druk bezig om hun hardwareplannen aan te passen, zodat ze ook 64-bits smartphones konden leveren. Samsung was één van de fabrikanten die vlak na de aankondiging van de iPhone 5s beloofde om ook 64-bit toestellen te gaan maken. Bij chipmakers zou de stap naar 64-bit paniek hebben veroorzaakt, uit angst dat ze zouden achterlopen.

Lees ook: Apple kondigt iPhone 5s aan: 64-bits, vingerafdrukscanner en goud

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 januari 2015, 11:54
Categorie Achtergrond
Onderwerp developers

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.