Anker MagGo powerbank

Anker belooft 15 Watt voor aanstaande Qi2-laders, geldt ook voor iPhones

Mophie, Anker, Belkin en andere fabrikanten gaan hun eerste opladers met Qi2 uitbrengen. Ze werken met magneten en zijn een goed alternatief voor de MagSafe-opladers. Volgens Anker werken ze ook op 15 Watt voor de iPhone.

Update 6 december 2023: Anker heeft bevestigd dat hun aanstaande Qi2-opladers in staat zijn om de iPhones 13, 14 en 15 met 15 Watt te kunnen opladen. In iOS 17.2 zit ondersteuning voor Qi2, maar Apple heeft nog geen uitsluitsel gegeven of opladers van derden ook op 15 Watt te gebruiken zullen zijn voor iPhones. De eerste fabrikant die er nu iets over heeft gezegd is Anker, die van plan is om de nieuwe MagGo-producten op 15 Watt te ondersteunen, ook voor iPhones. Het vermogen wordt daarmee gelijkgetrokken met Apple’s eigen MagSafe-laders. Op oudere Qi-opladers zal het maximum 7,5 Watt blijven. Anker is van plan om een 67 Watt magnetisch oplaadstation en een draagbare powerbank uit te brengen. Releasedata zijn nog niet bekendgemaakt, maar het plan was dat ze eind 2023 in de winkel zouden liggen.

Hieronder lees je ons eerdere bericht van 1 september 2023.

Mophie Qi2 laders

Volgens geruchten krijgt de iPhone 15 ondersteuning voor Qi2, dus het is een technologie om naar uit te kijken. Eerder deze week schreven we al over de nieuwe Qi2-accessoires van Belkin. Maar ze zijn niet de enige die op de IFA-beurs hun Qi2-accessoires onthullen. Ook Mophie en Anker hebben een reeks handige accessoires om te laten zien. Zo heeft Mophie een reeks opladers voor kantoor, thuis en auto. Het gaat om vier stuks die volgens de fabrikant de snelste draadloze oplaadsnelheden bieden “in het elegante en compacte ontwerp dat Mophie-klanten gewend zijn”.

De Snap+ Powerstation Mini Stand is een powerbank met 5.000 mAh-batterij en een kickstand. Deze gaat voor $70 in de verkoop. De Snap+ 3-in-1 komt pas volgend jaar en laadt de iPhone op 15 Watt op, terwijl de Apple Watch en AirPods met snelladen worden volgepompt. Deze kost $130.

Mophie Qi2 laders

Voor de auto heeft Mophie de Snap+ Wireless Charging Vent Mount ($70) die je device op 15 Watt kan opladen. Daarnaast is er een Snap Vent Mount ($30) die niet kan opladen maar je iPhone wel vasthoudt. Gezien de prijs zou je net zo goed voor officiële MagSafe-accessoires kunnen kiezen. Die laden ook op met 15 Watt. Met Qi2 zou je ook andere toestellen met meer dan 15 Watt kunnen opladen, maar daar doet Apple waarschijnlijk niet aan mee. Op een gewone Qi-lader ben je beperkt tot 7,5 Watt bij iPhones en ze zijn bovendien niet magnetisch en dus niet te vergelijken met Qi2.

Bekijk ook

Zo werkt Qi2, de standaard voor draadloos opladen van iPhones en meer

Lees alles over Qi2, de nieuwste standaard voor draadloos opladen. Hoe werkt Qi2, welke producten zijn er al en wat zijn de verschillen met MagSafe? We vertellen je alles wat je wil weten over Qi2.

Anker Qi2-accessoires

Ook bij Anker hebben ze nieuwe accessoires aangekondigd, waaronder nieuwe Qi2 opladers, docks en powerbanks met de aanduiding MagGo (ze zijn dus magnetisch). Daarnaast zijn er diverse Nano usb-c-laders, die geschikt zijn voor toekomstige iPhone 15-bezitters. Wat opvalt is dat de MagGo-accessoires nauwelijks te onderscheiden zijn van MagSafe-accessoires en dat is geen toeval. De Qi2-specificatie zou namelijk (met toestemming van Apple) zijn geïnspireerd op MagSafe. Eerdere MagGo-accessoires van Anker waren MagSafe-compatibel en waren voor iPhone-gebruikers beperkt tot 7,5 Watt. Met deze nieuwe MagGo-accessoires met Qi2 zou wel eens volledige 15 Watt beschikbaar kunnen komen, ook voor de iPhone. Qi2 maakt gebruik van een ronde magneet, die precies even groot is als de MagSafe-magneetring.

Anker MagGo powerbank met dock

Anker’s eerste Qi2-accessoire is een 10.000 mAh powerbank met kickstand en usb-c-poort waarmee je andere apparaten kunt opladen op maximaal 27 Watt. Er zit een LCD-scherm aan de zijkant waarop je de batterijlading kunt aflezen. Deze powerbank komt in meerdere kleuren beschikbaar. Daarnaast staat er een 6.600mAh powerbank uit die je kunt opvouwen tot een stand.

Anker Qi2 MagGo oplaadstation

Anker gaat daarnaast drie MagGo oplaadstations uitbrengen waarmee je je iPhone, AirPods en Apple Watch gelijktijdig kunt laden. Eentje daarvan ziet eruit als een plank (zie boven), een andere heeft meer het uiterlijk van een boom en een derde heeft de vorm van een rond bolletje en wordt 8-in-1 genoemd. Wie het simpel zoekt kan ook een gewone 15 Watt pad kopen.

Anker MagGo Qi2 boom

Dat is nog niet alles, want Anker gaat ook opladers uitbrengen met usb-c-aansluiting in allerlei vormen. De Anker MagGo-accessoires met Qi2 worden dit najaar verwacht, perfect getimed voor de iPhone 15. Later zullen ook prijzen bekend worden.

Bekijk ook

Belkin kondigt reeks nieuwe Qi2-opladers aan (maar voor Apple-gebruikers zijn er betere opties)

Belkin heeft tijdens de IFA in Berlijn een reeks nieuwe accessoires aangekondigd. Het gaat onder andere om een opvouwbare magnetische standaard en een 3-in-1-oplader met usb-c-poort.

iPhone 15

De iPhone 15 is het standaardmodel van de iPhones van 2023. De iPhone 15 heeft een 6,1-inch display, maar nu met Dynamic Island. Ook zijn er verbeteringen voor de camera, chip en andere extra functies en is het design vernieuwd met meer afgeronde hoeken en een matglazen achterkant. Bovendien is Lightning vervangen door usb-c. Ontdek de iPhone 15 abonnementen of oriënteer je op de iPhone 15 prijzen voor een los toestel. Lees ook onze review van de iPhone 15.

iPhone 15

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.