NL Alert noodmelding

Overheid stuurt noodmelding vanwege coronacrisis #socialdistancing #nlalert

“Blijf op 1,5 meter afstand van elkaar”
De overheid heeft zojuist een NL-Alert uitgestuurd vanwege de coronacrisis. Mensen krijgen nogmaals de dringende oproep om op 1,5 meter afstand van elkaar te blijven.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

NL-Alert vanwege coronacrisis

Zaterdag ging het mis toen mensen massaal de bouwmarkten, tuincentra, bossen en stranden opzochten. Na een week thuiswerken hebben veel mensen zin om het zonnetje op te zoeken en gezellig bij elkaar te gaan plakken. Maar thuisblijven is beter. “Bent u ziek of verkouden? Blijf thuis”, raadt de overheid aan. “Bescherm uzelf en de mensen om u heen.” Ook krijgen mensen de oproep om de instructie van de Rijksoverheid op te volgen. Cijfers laten zien dat het nodig is, want het aantal gevallen van COVID-19 stijgt snel, ook in Nederland en omringende landen.Er zijn nu 3631 mensen positief getest op het coronavirus, maar mogelijk zijn veel meer mensen besmet omdat niet iedereen getest wordt. Ook zijn er inmiddels 136 patiënten overleden. Dat weerhoudt de Nederlanders echter niet om massaal plekken te bezoeken die nog wel open zijn. Zo stond er zaterdag een rij van honderden mensen die de bloesem in het Amsterdamse bos wilden bekijken, waren de Brabantse natuurgebieden overvol en werd er nog steeds druk gewinkeld in de bouwmarkten.

NL Alert noodmelding

Natuurmonumenten roept op om niet de natuur op de zoeken, omdat bossen overvol zijn. De enorme toeloop aan mensen vergroot niet alleen het besmettingsrisico, maar het brengt ook extra stress voor de dieren en ontluikende natuur met zich mee. Eerder riepen ook de burgemeesters van populaire badplaatsen als Zandvoort, Bloemendaal en Noordwijk al op om niet meer naar het strand te komen, omdat het daar ook overvol was en is.

Voor de verspreiding van de noodmelding is NL-Alert gebruikt. Alles over het instellen hiervan lees je in onze speciale tip.

Bekijk ook

Zo kun je NL-Alert instellen op de iPhone en Apple Watch en controleberichten ontvangen

NL-Alert instellen op je iPhone is heel gemakkelijk. Met de stappen in deze tip check je of jij de controleberichten en de noodmeldingen van NL-Alert goed kunt ontvangen.

Verveel je je? Er is genoeg in en om het huis te doen:

Bekijk ook

Zo hou je de kinderen bezig als ze moeten thuisblijven

Zoek je een manier om de kinderen thuis bezig te houden en heb je alle bordspelletjes en activiteiten al gehad? Met de apps, games en diensten in deze gids kun jij ongestoord aan het werk terwijl de kinderen zich op allerlei vermaken of creatief bezig zijn.

Wil je meer weten over de coronavirus-tracking van Apple? Lees dan ons overzicht!

Bekijk ook

Zo werkt de coronavirus-tracking van Apple en Google

In Nederland en België maken we gebruik van Apple's coronavirus-tracking, dat in samenwerking met Google is ontwikkeld. Maar hoe werkt het precies? Hoe zit het met de corona-app? Zijn de coronameldingen verplicht? Alles wat je moet weten lees je hier.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.