Archief voor 'overheid'

Spyware

Heeft Nederland ook de Pegasus-spyware gebruikt?

De SP wil weten of Nederland ook Pegasus-spyware heeft aangeschaft. De spyware zou in de EU grootschalig zijn ingezet, maar tot nu toe is onduidelijk of Nederland daar ook aan heeft meegedaan.

CoronaMelder-app

Overheid stopt met CoronaMelder-app: zo kun je hem verwijderen

De Nederlandse overheid stopt met de CoronaMelder-app, de app waarmee je gewaarschuwd kon worden als je lang bij een besmet persoon in de buurt geweest bent. De app verscheen anderhalf jaar geleden, maar de overheid ziet er nu geen nut meer in. Lees hier hoe je de CoronaMelder-app kan verwijderen.

· 7 reacties
Berichtenbox-app vernieuwd.

Berichtenbox-app vereist nu DigiD-app op hetzelfde toestel

De Nederlandse overheid heeft een update uitgebracht voor de Berichtenbox-app, waar je allerlei persoonlijke berichten van overheidsinstanties vindt. Het inloggen is op de schop gegaan, waardoor je nu ook de DigiD-app nodig hebt. Inloggen is daarbij iets omslachtiger geworden.

· 14 reacties
Hugo de Jonge

Corona-app kostte minder dan 5 miljoen euro, eerste test in Twente

De overheid start op 1 juli met het testen van de Nederlandse corona-app. De praktijktest wordt uitgevoerd met een representatieve groep mensen uit de regio Twente. Daarnaast wordt met specifieke doelgroepen met een beperking gekeken of de app ook voldoet aan de eisen voor toegankelijkheid.

· 19 reacties