Nomad Pet Tag voor AirTag

Deze AirTag-hoes is er ook voor de poes

Nomad Rugged Keychain en Pet Tag

Nomad heeft de Rugged Keychain en Pet Tag aangekondigd. Deze AirTag-houders zijn extra stevig en kunnen aan de halsband van een huisdier worden vastgemaakt, ook al raadt Apple dat af.

Nomad Rugged Keychain

Deze nieuwe AirTag-hoes is gemaakt van polycarbonaat en is vast te maken aan een sleutelbos, tas of huisdier. Daar is de AirTag eigenlijk niet voor bedoeld, maar we hebben al heel wat reacties gezien van mensen die het wel van plan zijn. In dat geval wil je dat de AirTag goed beschermd is, omdat honden zomaar in het water kunnen rennen en door de modder woelen. De Rugged Keychain ($30) is echter ook gewoon te gebruiken als je te maken hebt met wat ruigere omstandigheden, bijvoorbeeld aan je fietssleutel. Je hebt keuze uit twee behuizingen: eentje die IP67 waterpoof is en een andere met speakergaatjes.

Nomad Rugged Keychain

De Pet Tag ($30) is een apart verkrijgbare variant, maar is in feite gelijk aan de Rugged Keychain. Het metalen plaatje wekt de indruk dat het een gewone ID-hanger voor honden is, waardoor mensen niet zo snel zien dat het in feite een AirTag-hanger is.

Nomad Pet Tag voor AirTag

Nomad geeft je de mogelijkheid om een tekst te laten graveren op een RVS plaatje. Dit kan bijvoorbeeld de naam en het ID van de hond zijn, maar ook een telefoonnummer of andere contactinformatie. De houder is nauwelijks groter dan de AirTag zelf.

Waarom Apple de AirTag voor huisdieren afraadt

Een AirTag kan worden gebruikt voor allerlei voorwerpen, maar er zijn genoeg mensen die ze ook willen gebruiken om kinderen en huisdieren terug te vinden. Maar eigenlijk is de AirTag daar niet geschikt voor, omdat de locatie niet realtime wordt doorgegeven. Je zult dus moeten zorgen dat de hond binnen Bluetooth-bereik of op gehoorafstand blijft, zodat je een geluidje kunt afspelen. Wil je je hond loslaten in een groter gebied, dan moet je zorgen dat er genoeg mensen met iPhones rondlopen, zodat het Zoek mijn-netwerk gebruikt kan worden voor het doorgeven van de locatie. Het grote probleem is echter dat een huisdier beweegt. Als jij de locatie van 10 minuten geleden doorkrijgt, kan de hond alweer een paar honderd meter verder zijn.

Nomad Pet Tag voor AirTag

Maar voor mensen die regelmatig een aanplakbiljet aan de boom hangen omdat ze hun kat kwijt zijn, kan het misschien wel een oplossing zijn. Je weet dan in ieder geval waar je ongeveer moet zoeken en je kunt ook zien of de kat nog van locatie verandert, of misschien ergens gewond in een tuintje ligt.

Verkrijgbaarheid Nomad Rugged Keychain en Pet Tag

De Nomad Rugged Keychain en Pet Tag zijn vanaf 19 augustus verkrijgbaar en kosten in pre-order $30. Daarna is Nomad van plan om er $40 voor te vragen. Je kunt kiezen uit zwart of wit en twee behuizingen, met IP67 rating of met speakergaatjes. De AirTag zelf is al IP67 waterbestendig, maar met deze hoes heb je nog wat extra zekerheid dat je AirTag niet ‘verzuipt’.

Nomad Rugged Keychain

Nomad heeft meer AirTag-accessoires aangekondigd, zoals een Leather Loop en Leather Keychain. Daarnaast kun je een koord kopen voor je zonnebril, waar je de AirTag in kunt wegstoppen. Je vindt het merk bij diverse winkels, al zullen de nieuwste aanwinsten altijd wat meer tijd kosten:

Bekijk ook onze andere AirTag-accessoires, voor als je je tracker op een andere manier wilt bevestigen. Belkin maakt een redelijk goedkope plastic houder van 13,95 euro maar daarbij zijn de voor- en achterkant van je AirTag niet beschermd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 mei 2021, 9:07
Categorie Accessoires
Onderwerpen airtag, hond, sleutel
Device AirTag

AirTag

De AirTag is de Bluetooth- en Ultra-Wideband tracker voor het terugvinden van zoekgeraakte voorwerpen. De AirTag is in april 2021 aangekondigd. Het is een klein rond accessoire dat je bijvoorbeeld aan je sleutelbos hangt. De AirTag werkt samen met de Zoek mijn-app en werkt met het grote netwerk van iPhones en iPads om je voorwerpen terug te vinden, zelfs als je zelf buiten bereik bent. Dankzij Ultra-Wideband kun je tot op de centimeter nauwkeurig voorwerpen terugvinden, maar je kunt ook een geluidje afspelen. Er zijn ook diverse accessoires voor de AirTag beschikbaar.

AirTag
6 reacties

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.