Downloaden maar: Apple brengt macOS Monterey 12.2 uit voor iedereen

Je kunt je Mac weer updaten, want macOS Monterey 12.2 is nu uit voor het grote publiek. Lees hier wat er nieuw is.

Apple heeft niet veel functies toegevoegd aan deze update, maar het is wel een belangrijke om te installeren. Er is helaas nog steeds geen spoor te bekennen van Universal Control. Wel is een vervelende Safari-bug opgelost.

macOS 12.2 Monterey beschikbaar

Er zijn drie belangrijke nieuwe veranderingen te melden. Allereerst is er voor iedereen een bug in Safari 15 opgelost. Hiermee kon je browseractiviteit lekken onder bepaalde omstandigheden. Het lek kwam eerder deze week al aan het licht.

Verder heeft Apple ook twee prettige verbeteringen doorgevoerd. Zo zijn er verbeteringen voor muziekliefhebbers. De Muziek-app werkt nu eindelijk volledig native op de Mac. Voorheen laadde de app deels webcontent, maar dat zou nu soepeler moeten werken.

Over soepel gesproken: macOS Monterey 12.2 voegt ook iets toe voor eigenaren van een 14- of 16-inch MacBook Pro van 2021. In de browser kun je nu extra soepel scrollen, want Safari heeft ProMotion-ondersteuning gekregen. Aangezien Safari voor veel mensen de app is die ze het vaakst gebruiken, zal dit voor veel mensen een prettige toevoeging zijn.

macOS Monterey 12.2 downloaden
Je downloadt macOS Monterey 12.2 via de Systeemvoorkeuren, net als bij iOS. Je downloadt deze update daarom als volgt:

  1. Ga naar Systeemvoorkeuren.
  2. Klik op Software-update.
  3. De Mac zoekt nu automatisch naar de nieuwste versie. Klik op Download en installeren om de update binnen te halen.

Je kan de instellingen ook zo aanpassen dat er automatisch gezocht wordt naar de nieuwste versies. Meer over het installeren van een macOS-update lees je in ons artikel.

Let op: houd de reacties on-topic, concreet en overzichtelijk voor anderen. Persoonlijke statusupdates of je download gestart/gelukt is, voegen niets toe aan de discussie. Ook kan het iets langer duren voordat de update zichtbaar is. Ook dit hoef je niet te melden. Deze reacties worden verwijderd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

macOS Monterey

macOS 12 Monterey is de nieuwste grote software-update van macOS. Het is de opvolger van macOS Big Sur (macOS 11). Nieuw zijn onder andere een Focus-functie om je te helpen geconcentreerd te werken, maar er zijn ook vernieuwingen in Safari, FaceTime, Berichten en meer. En met Universal Control kun je één muis en toetsenbord gebruiken voor zowel je Mac als iPad. Lees hier alles over macOS 12 Monterey.

macOS Monterey
1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.