tvOS 15.3 beta.

Release Candidate van tvOS 15.3 voor de Apple TV verschenen

Er is weer een nieuwe beta voor de Apple TV: tvOS 15.3 komt eraan. In dit artikel houden we bij wat er verandert in deze aanstaande update.

Met deze derde grote update na het verschijnen van tvOS 15 probeert Apple weer wat puntjes op de i te zetten. We houden onze ogen open voor nieuwe functies, maar onze verwachtingen liggen niet te hoog. Meestal moeten we tot de volgende grote release wachten. Hoe dan ook: ontwikkelaars en mensen die zin hebben om te testen kunnen met deze beta van tvOS 15.3 aan de slag, zodat alle foutjes eruit zijn op het moment dat de publieke release wordt uitgebracht.

Nieuwste tvOS 15.3 beta

tvOS 15.3 Release Candidate

13 januari 2022 – De Release Candidate van tvOS 15.3 staat klaar voor testers en heeft buildnummer 19K545.

tvOS 15.3 beta.

tvOS 15.3 beta downloaden

Ben je ontwikkelaar, dan kun je via de ontwikkelaarswebsite het benodigde betaprofiel downloaden en vervolgens de beta installeren. De tvOS 15.3 beta download is beschikbaar voor de Apple TV HD (voorheen Apple TV 4) en Apple TV 4K. Heb je eerder beta’s van tvOS 14 of 15 geïnstalleerd, dan kan het nodig zijn om eerst het betaprofiel daarvan te verwijderen, voordat je kunt doorgaan met deze nieuwe beta. Publieke testers kunnen zich direct aanmelden via de Apple TV (Instellingen > Systeem > Ontvang beta-updates).

Let op: deze beta’s zijn alleen bedoeld voor ontwikkelaars en publieke testers en zijn niet geschikt om te gebruiken op toestellen die je dagelijks nodig hebt.

Tijdlijn tvOS 15.3 beta

Hieronder vind je een tijdlijn van de tvOS 15.2-beta’s:

  • tvOS 15.3 Release Candidate: 20 januari 2022 (verschenen; buildnummer 19K545)
  • tvOS 15.3 Publieke Beta 2: 12 januari 2022 (verschenen; buildnummer 19K5541d)
  • tvOS 15.3 Beta 2: 12 januari 2022 (verschenen; buildnummer 19K5541d)
  • tvOS 15.3 Beta 1: 17 december 2021 (verschenen)
  • tvOS 15.3 definitief: februari/maart 2022

Over tvOS 15.3
We hebben de uiteindelijke release van tvOS 15 alweer een tijdje achter de rug en ook tvOS 15.2 is uit. In deze versie 15.3 verwachten we geen nieuwe functies, aangezien die in de loop van het jaar maar zelden in tvOS worden toegevoegd. De definitieve versie van tvOS 15.3 verwachten we in het voorjaar.

Over het testen van beta’s
Bij het testen van beta’s kun je vaak tegen problemen aanlopen. Allereerst zijn meestal niet alle functies direct beschikbaar, maar worden deze gaandeweg de testperiode toegevoegd en uitgebreid. Ook kun je last hebben van vastlopers of kunnen sommige apps nog niet goed werken. Hou hier dus rekening mee als je besluit een iOS-update te gaan testen. Het wordt dan ook afgeraden om een beta op een toestel te installeren dat je dagelijks gebruikt, omdat er nog veel problemen in de beta kunnen zitten.

Dit artikel zal bij nieuwe beta’s steeds opnieuw worden gepubliceerd, waarbij we de nieuw toegevoegde functies bijwerken. Daarbij kunnen reacties ook strenger worden opgeschoond dan je van ons gewend bent. Zo voorkomen we dat je je steeds een weg moet banen door tientallen inmiddels verouderde reacties van een paar weken geleden.

Revisiegeschiedenis:

  • 2022 - 20 januari, 19:32: Release Candidate van tvOS 15.3 is nu beschikbaar.
  • 2022 - 13 januari, 19:21: Publieke Beta 2 van tvOS 15.3 is er.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

tvOS 15

tvOS 15 is de aankomende versie van tvOS, het besturingssysteem van de Apple TV. tvOS 15 wordt eind 2021 verwacht. Apple heeft tvOS 15 aangekondigd tijdens de WWDC 2021 in juni. Er zijn verbeteringen voor HomeKit-camera's op de Apple TV, nieuwe functies voor AirPods en HomePod, ondersteuning voor SharePlay en nog veel meer. Lees hier alles wat we al weten over tvOS 15.

tvOS 15
3 reacties

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.