MacBook Pro 2021 met Hello-screensaver

Apple past Safari eindelijk aan voor nieuwe ProMotion-scherm op MacBook Pro

In macOS Monterey 12.2 werkt Safari een stuk soepeler op de nieuwste MacBook Pro met ProMotion-display, zo blijkt uit de eerste test van gebruikers.

De MacBook Pro 2021 heeft een mooi nieuw ProMotion mini-LED display. Naast het feit dat het scherm een hogere resolutie heeft met betere kleuren, biedt het dankzij ProMotion een hogere verversingsgraad. Animaties zien er daardoor vloeiender uit en ook scrollen gaat soepeler. Maar niet overal. In Safari bleek het scrollen nog niet op 120Hz te gaan, tot ongenoegen van gebruikers. In macOS Monterey 12.2 komt daar verandering in, zo blijkt uit de beta.

Safari in macOS Monterey 12.2 met ProMotion

Op Twitter werd voor het eerst melding gemaakt van de ondersteuning van ProMotion in Safari op de MacBook Pro. Op diverse fora merken gebruikers het verschil tijdens het scrollen op. Het scrollen gaat volgens hen een stuk soepeler, met vloeiendere bewegingen en tekst die tijdens het scrollen makkelijker leesbaar is.

Bekijk ook

ProMotion: de voordelen van deze 120 Hz schermtechniek

Dankzij ProMotion zien animaties er op een scherm een stuk beter uit. ProMotion is een schermtechniek van Apple die zorgt voor een hoge refresh rate, waardoor alles veel soepeler oogt. Hier lees je er alles over.

ProMotion is één van de belangrijkste verbeteringen aan het nieuwe display van de MacBook Pro 2021. Met ProMotion ligt de verversingsgraad twee keer zo hoog als bij een standaard display, al wordt het wel aangepast aan wat je op dat moment gebruikt. Speciaal voor de professionele MacBook-gebruikers, heeft Apple een optie ongebouwd om de verversinsgssnelheid vast te zetten als de content daarom vraagt. Dat komt bijvoorbeeld van pas bij videobewerking.

Het verbeterde scrollen zit nu dus in de beta van macOS Monterey 12.2. De publieke versie van die update verwachten we ergens begin 2022. Eerst verschijnt binnenkort nog de publieke beta.

Bekijk ook

Release Candidate van macOS Monterey 12.2 nu beschikbaar

Apple heeft de Release Candidate van macOS Monterey 12.2 vrijgegeven. De afgelopen maanden heeft Apple nieuwe versies getest.

MacBook Pro

De MacBook Pro is Apple's krachtigste MacBook van de line-up. Je kan kiezen uit twee formaten (14- en 16-inch) met verschillende specificaties. De nieuwste modellen zijn de 14- en 16-inch uit eind 2023, voorzien van voorzien van de M3, M3 Pro-chip of de nog krachtiger M3 Max-chip. Nieuw is ook de spacezwarte kleur. In de modellen zit geen Touch Bar meer. Deze modellen hebben het vernieuwde design met miniLED-display, zoals die in de 2021-modellen geïntroduceerd werden. De 14-inch MacBook Pro M3 heeft iets minder poorten, maar verder wel hetzelfde nieuwere design en het miniLED-display. Alles over de MacBook Pro kopen, MacBooks vergelijken en meer lees je hier.

MacBook Pro

Reacties: 3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.