MacBook Pro 2021 met Hello-screensaver

Apple past Safari eindelijk aan voor nieuwe ProMotion-scherm op MacBook Pro

In macOS Monterey 12.2 werkt Safari een stuk soepeler op de nieuwste MacBook Pro met ProMotion-display, zo blijkt uit de eerste test van gebruikers.

De MacBook Pro 2021 heeft een mooi nieuw ProMotion mini-LED display. Naast het feit dat het scherm een hogere resolutie heeft met betere kleuren, biedt het dankzij ProMotion een hogere verversingsgraad. Animaties zien er daardoor vloeiender uit en ook scrollen gaat soepeler. Maar niet overal. In Safari bleek het scrollen nog niet op 120Hz te gaan, tot ongenoegen van gebruikers. In macOS Monterey 12.2 komt daar verandering in, zo blijkt uit de beta.

Safari in macOS Monterey 12.2 met ProMotion

Op Twitter werd voor het eerst melding gemaakt van de ondersteuning van ProMotion in Safari op de MacBook Pro. Op diverse fora merken gebruikers het verschil tijdens het scrollen op. Het scrollen gaat volgens hen een stuk soepeler, met vloeiendere bewegingen en tekst die tijdens het scrollen makkelijker leesbaar is.

ProMotion is één van de belangrijkste verbeteringen aan het nieuwe display van de MacBook Pro 2021. Met ProMotion ligt de verversingsgraad twee keer zo hoog als bij een standaard display, al wordt het wel aangepast aan wat je op dat moment gebruikt. Speciaal voor de professionele MacBook-gebruikers, heeft Apple een optie ongebouwd om de verversinsgssnelheid vast te zetten als de content daarom vraagt. Dat komt bijvoorbeeld van pas bij videobewerking.

Het verbeterde scrollen zit nu dus in de beta van macOS Monterey 12.2. De publieke versie van die update verwachten we ergens begin 2022. Eerst verschijnt binnenkort nog de publieke beta.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

MacBook Pro

De MacBook Pro is Apple's krachtigste MacBook van de line-up. Je kan kiezen uit twee formaten (14- en 16-inch) met verschillende specificaties. Ze zijn voorzien van de nieuwe M1 Pro-chip of de nog krachtiger M1 Max-chip. Hier zit geen Touch Bar meer in. Alles over de MacBook Pro kopen, MacBooks vergelijken en meer lees je hier.

MacBook Pro
3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.