Universal Control op Mac en iPad

Universal Control officieel uitgesteld, Apple belooft release in voorjaar

Apple heeft Universal Control officieel uitgesteld. Het leek er al op dat het niet meer dit najaar zou komen, maar nu is het hoge woord eruit. Apple heeft ook laten weten wanneer ze de functie nu hopen te releasen.

Apple’s Universal Control is een gewilde maar ook veelbesproken nieuwe functie in macOS Monterey en iPadOS 15. Voor de Mac is het één van de belangrijkste nieuwe functies. Ondanks dat Apple het al in juni aankondigde, heeft niemand het nog kunnen proberen. Op Apple’s pagina is nu te lezen dat Universal Control officieel uitgesteld is.

Universal Control uitgesteld, release nu in voorjaar 2022

Tijdens de beta van macOS Monterey is Universal Control nooit te testen geweest. In de beta is er wel een label van Universal Control opgedoken in de instellingen van de Mac, maar te gebruiken was het nooit. Apple beloofde tot het laatste moment dat de functie nog in het najaar van 2021 zou uitkomen, maar dat is duidelijk niet gelukt. Reden genoeg om de release van Universal Control officieel uit te stellen.

Universal Control tussen Mac en iPad met verslepen van afbeelding.

Apple zegt op haar Engelstalige pagina dat Universal Control ‘this spring’ beschikbaar komt. Bij Apple betekent dit meestal een release ergens in maart. Apple brengt ieder jaar in maart weer een grote tussentijdse update uit, waar nieuwe eerder beloofde functies toegevoegd worden. Voor Universal Control zou dat dus ook zomaar kunnen gebeuren.

We verwachten dat Apple in januari start met de nieuwe betaronde, waarna de release ergens in maart zal zijn. Zodra we meer weten over wanneer Universal Control beschikbaar is, lees je dat op iCulture. In de tussentijd vind je in onze uitleg over Universal Control meer info.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

macOS Monterey

macOS 12 Monterey is de nieuwste grote software-update van macOS. Het is de opvolger van macOS Big Sur (macOS 11). Nieuw zijn onder andere een Focus-functie om je te helpen geconcentreerd te werken, maar er zijn ook vernieuwingen in Safari, FaceTime, Berichten en meer. En met Universal Control kun je één muis en toetsenbord gebruiken voor zowel je Mac als iPad. Lees hier alles over macOS 12 Monterey.

macOS Monterey
1 reacties

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.