macOS Monterey 12.2.1 update.

Apple brengt macOS Monterey 12.2.1 uit: lost batterijprobleem in sluimerstand op

Apple heeft een nieuwe versie van macOS Monterey uitgebracht. macOS Monterey 12.2.1 is nu beschikbaar voor gebruikers en bevat bugfixes.

De afgelopen weken hebben veel MacBook-gebruikers gemerkt dat de batterij om de sluimerstand leegloopt sinds macOS Monterey 12.2. Al snel bleek dat Bluetooth-accessoires de boosdoeners zijn: de MacBook wordt vaak uit de sluimerstand gehaald zolang er nog accessoires verbonden zijn. In macOS Monterey 12.2.1 heeft Apple deze bug opgelost.

macOS Monterey 12.2.1 beschikbaar

De update bevat algemene bugfixes en verbeterde prestaties voor de Mac. In macOS Monterey 12.2 heeft Apple de beveiliging verbeterd. Het ging in totaal om een groot aantal beveiligingslekken, maar daarbij zijn blijkbaar ook wat bugs naar voren gekomen, waaronder dus het batterijprobleem.

In de releasenotes spreekt Apple over verbeterde beveiliging en wordt nadrukkelijk het batterijprobleem in de slaapstand vermeld. Het probleem speelt alleen op Intel Macs en wordt veroorzaakt door Bluetooth-accessoires.

macOS 12.2.1 biedt belangrijke beveiligingsupdates en lost een probleem op voor Intel-Macs waarbij de batterij mogelijk lading verliest tijdens de sluimerstand wanneer er verbinding is met Bluetooth-randapparatuur.

Informatie over de beveiligings­aspecten van software-updates van Apple vind je op deze pagina: https://support.apple.com/kb/HT201222

Ondertussen werkt Apple ook nog aan macOS Monterey 12.3 met nieuwe functies, waaronder Universal Control.

Bekijk ook

Nieuw: deze verbeteringen en nieuwe functies vind je in macOS Monterey 12.3

Apple heeft in macOS Monterey 12.3 een aantal nieuwe functies toegevoegd. Naast de grote toevoeging zoals Universal Control, gaat het ook om een aantal handige kleine verbeteringen.

macOS Monterey 12.2.1 downloaden

Je downloadt macOS Monterey 12.2.1 via de Systeemvoorkeuren, net als bij iOS. Je downloadt deze update daarom als volgt:

  1. Ga naar Systeemvoorkeuren.
  2. Klik op Software-update.
  3. De Mac zoekt nu automatisch naar de nieuwste versie. Klik op Download en installeren om de update binnen te halen.

Je kan de instellingen ook zo aanpassen dat er automatisch gezocht wordt naar de nieuwste versies. Meer over het installeren van een macOS-update lees je in ons artikel.

Bekijk ook

Zo kun je een macOS-update installeren (ook van eerdere versies)

Als er een nieuwe versie van macOS beschikbaar komt, wil je natuurlijk meteen updaten. Maar wat zijn de verschillende opties? In deze tip leggen we uit hoe het updaten van je Mac werkt, ook voor oudere macOS-versies.

Let op: houd de reacties on-topic, concreet en overzichtelijk voor anderen. Persoonlijke statusupdates of je download gestart/gelukt is, voegen niets toe aan de discussie. Ook kan het iets langer duren voordat de update zichtbaar is. Ook dit hoef je niet te melden. Deze reacties worden verwijderd.

macOS Monterey

macOS 12 Monterey is de grote software-update van macOS uit 2021. Het is de opvolger van macOS Big Sur (macOS 11). Nieuw zijn onder andere een Focus-functie om je te helpen geconcentreerd te werken, maar er zijn ook vernieuwingen in Safari, FaceTime, Berichten en meer. En met Universal Control kun je één muis en toetsenbord gebruiken voor zowel je Mac als iPad. In oktober 2022 is deze versie opgevolgd door macOS Ventura.

macOS Monterey

Reacties: 4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.