Breaking
Apple's maart 2024-aankondigingen
UPDATED
Toon of verberg de lijst met posts
MacBook Pro met SD-kaartslot en MagSafe.

Apple verklapt: ‘Nieuwe MacBook Pro krijgt M1X-chip’

Apple lijkt stiekem de komst van de nieuwe MacBook Pro te hebben verklapt. In de YouTube-gegevens van de WWDC-keynote is namelijk de tag M1X MacBook Pro toegevoegd.

In de aanloop naar de WWDC leek het er lang op dat Apple ook nieuwe MacBooks zou aankondigen. Maar vlak voor het event beweerde een betrouwbare bron dat de aankondiging van nieuwe high-end MacBooks toch niet zou gaan gebeuren. En die bron kreeg gelijk: Apple heeft tijdens de WWDC 2021 geen nieuwe MacBook Pro’s onthuld. Maar mogelijk had Apple daar wel degelijk plannen voor. In de YouTube-tags is namelijk de tag M1X MacBook Pro toegevoegd.

‘M1X MacBook Pro is nieuw high-end model’

Om de WWDC 2021-presentatie goed vindbaar te maken op YouTube, heeft Apple allerlei tags toegevoegd. Denk aan “wwdc 2021”, “imac”, “swift” en andere termen waar op gezocht kan worden. Maar Apple heeft ook twee opvallende termen toegevoegd, namelijk “m1x macbook pro” en “m1x”. Dit kan twee dingen betekenen: Apple had daadwerkelijk gepland om de nieuwe MacBooks aan te kondigen maar is de tag vergeten weg te halen of Apple weet dat er veel naar deze term gezocht wordt en voegt het daarom toe. De tags zijn ontdekt door Twitter-gebruiker @maxbalzer_.

De tags zijn niet voor iedereen zichtbaar, maar alleen via een speciale YouTube-extensie te bekijken.

M1X MacBook Pro in YouTube tags.

Het lijkt echter waarschijnlijk dat de nieuwe high-end MacBook Pro een M1X-chip krijgt. Betrouwbare bronnen hebben de afgelopen maanden al gezegd dat de nieuwe MacBooks deze zomer komen en dat er later dit jaar een nieuwe versie van de Apple Silicon-chip komt. Een M2-chip in het najaar voor nieuwe modellen en een M1X-chip voor de krachtige versies van de bestaande MacBooks, klinkt dan ook als een logisch scenario.

De nieuwe MacBook Pro’s krijgen volgens geruchten een nieuw design en meer poorten. De HDMI-poort keert vermoedelijk terug en ook het SD-kaartslot maakt een comeback. De Touch Bar gaat daarentegen vermoedelijk verdwijnen. Apple zou ook kiezen voor een mini-LED display, al spelen er nog wel grote tekorten rondom deze techniek. Ook het chiptekort kan reden geweest zijn om de MacBook Pro’s toch niet aan te kondigen tijdens de WWDC. Lees ook onze verwachtingen van de nieuwe 2021 MacBook Pro’s.

Bekijk ook

De 9 belangrijkste verwachtingen voor de nieuwe MacBook Pro's in 2021

Apple gaat binnenkort weer meerdere nieuwe MacBook Pro's uitbrengen, waarbij er veel lijkt te gaan veranderen. We zetten de negen belangrijkste verwachtingen voor de MacBook Pro in 2021 op een rij.

MacBook Pro

De MacBook Pro is Apple's krachtigste MacBook van de line-up. Je kan kiezen uit twee formaten (14- en 16-inch) met verschillende specificaties. De nieuwste modellen zijn de 14- en 16-inch uit eind 2023, voorzien van voorzien van de M3, M3 Pro-chip of de nog krachtiger M3 Max-chip. Nieuw is ook de spacezwarte kleur. In de modellen zit geen Touch Bar meer. Deze modellen hebben het vernieuwde design met miniLED-display, zoals die in de 2021-modellen geïntroduceerd werden. De 14-inch MacBook Pro M3 heeft iets minder poorten, maar verder wel hetzelfde nieuwere design en het miniLED-display. Alles over de MacBook Pro kopen, MacBooks vergelijken en meer lees je hier.

MacBook Pro

Reacties: 6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.