Reacties voor: ‘Duurste MacBook Pro heeft last van hitte bij nieuwe processor’

Lagere kloksnelheid door beperkte koeling
Apple's duurste MacBook Pro met Intel Core i9-processor heeft volgens een populaire YouTube last van warmteproblemen. De processor kan niet genoeg gekoeld worden door de behuizing.

Reacties: 17 reacties

  1. Ik was er al een beetje bang voor.. Erg jammer dat Apple zo weinig aan goede koeling doet; veel producten bereiken nu niet hun volledige kunnen.

  2. Dit zijn normale Apple praktijken. Met het mid 2015 model met dedi gpu heb je er ook last van. Ben hier voor vaak naar de Apple store geweest zonder resultaat. Advies was om voor het zware werk een ander type machine te nemen ipv een macbook pro… oh en de stickers van Dbrand zouden de oorzaak zijn want volgens onderzoek… geloofde hier niks van maar heb de dure stickers er af gehaald. En wat denk je? Het had totaal geen impact. Alleen die covers die de fans afsluiten hebben grote impact…

  3. Ik heb een 13” mac Pro 2017 en die wordt al gloeiend heet bij intensief gebruik. Zo heet dat ik de onderkant niet kan aanraken.

  4. Ik dacht dat Adobe meer geoptimaliseerd was voor Apple producten.

  5. Na 8 jaar Android maar weer eens een iPhone gekocht. Kreeg gister al 2x een melding dat hij te warm was haha.

  6. Mag toch echt niet gebeuren voor die prijzen.

  7. Apple en koeling, jammer dat het een probleem blijft. Had er in 2011 ook al last van en nog steeds komt het probleem terug. Echt bijzonder slecht. Dat is ook de rede waarom ik vorig jaar toch maar ben overgestapt op een iMac.

  8. Wellicht minder mooie oplossing, maar er zijn speciale cooling pads verkrijgbaar voor dit probleem. Deze gebruik je onder de MacBook.

    Via Amazon heb je al zo eentje voor amper €40,-

  9. Origineel geplaatst door Dexterd
    Na 8 jaar Android maar weer eens een iPhone gekocht. Kreeg gister al 2x een melding dat hij te warm was haha.

    Lekker balen en wel apart. Ik ben net een paar weken terug uit Sri Lanka, waar het goed warm is, in de zon helemaal en heb daar, terwijl ik dat wel vreesde, totaal geen last van gehad. Dit ondanks dat mijn iPhone als een gloeiend blok in mijn hand voelde in de zon.

    Mijn MBPro retina 13” van mid 2014 wordt trouwens ook al flink warm als ik foto’s nabewerk in Lightroom om maar eens iets te noemen en ik zie ook niet hee veel mogelijkheden om warmte snel en efficiënt af te voeren in zo’n ding zonder teringherrie van miniventilatortjes, helaas.

  10. Wat een geklaag, er is serieus één persoon die warmte klachten gehad heeft. Misschien moet het eerst eens grondig getest worden…dat ding is nog amper verkrijgbaar.

  11. Origineel geplaatst door Asrael
    Wat een geklaag, er is serieus één persoon die warmte klachten gehad heeft. Misschien moet het eerst eens grondig getest worden…dat ding is nog amper verkrijgbaar.

    Als je beter bekend bent met Macbooks dan weet je dat dit eigenlijk best common is. Het is één persoon die bevestigd dat het probleem nog steeds aanwezig is. Het is bij alle MacBooks in zekere gradatie aanwezig. Het koelsysteem is nagenoeg hetzelfde en dan weet je dus per definitie al dat er beperkingen zijn… Dus ja het is één persoon die een probleem bevestigd die vele anderen hebben.

  12. Maar jongens?!?! Moet ik nu voor i7 of i9 gaan?

    • @Tim:
      De ervaring leert dat de cpu altijd wordt geknepen. Zeker de thermal throtteling zorgt voor het nodige verlies. Ik verkies altijd de basis uitvoering en dan extra geheugen (wat eindelijk weer kan). De GPU steld ook niks voor, dus dat geld kun je jezelf ook besparen. Kun je beter een eGPU eraan hangen.

  13. De snelste kopen heeft dus GEEN zin. Mooi👍 dat bespaart me veel geld!

  14. Origineel geplaatst door Albert
    Ik dacht dat Adobe meer geoptimaliseerd was voor Apple producten.

    Inderdaad, was. Dit is al een lang niet meer zo. Vroeger werden grote gehele code van de Adobe apps eerst geschreven voor OSX en dan geport naar Windows. Nu is het omgekeerd. Groter marktaandeel veronderstel ik? De hoofdreden waarom ik persoonlijk ben afgestapt richting FCP X, Pixelmator en Affinity. Werkt veel sneller en beter dan Adobe software op Windows en Mac.

  15. Origineel geplaatst door Dexterd
    Na 8 jaar Android maar weer eens een iPhone gekocht. Kreeg gister al 2x een melding dat hij te warm was haha.

    Nog nooit gehad dat m’n iPhone te warm was,zeker achter je autoruit laten liggen met 30 graden

  16. @Eric: Nou mijn iPhone gaf de afgelopen paar dagen wel steeds de melding, maar dit komt waarschijnlijk, omdat ik in een auto rijdt zonder airco. Ik moest allerlei reclamemateriaal installeren bij verscheidene AH’s en vaak is er geen schaduw, dus heel irritant als je je iPhone gebruikt voor navigatie!😅

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.