Google Assistant logo

Google Assistant geeft je voortaan een overzicht van je dag

Google Assistant gaat je een overzicht geven van je dagelijkse agenda. In één oogopslag zie je wat er die dag te doen is.

Dagoverzicht in Google Assistant

Bij Google ben je al gewend dat het bedrijf ook echt iets doet met alle info die het over je verzamelt. Zo krijg je advertenties te zien over dingen die je net hebt gezocht en waarschuwt de Google Assistant als het tijd is om te vertrekken. Al die info krijg je nu te zien in de nieuwe ‘Visual Snapshot‘ in de Google Assistant-app op iOS en Android. Zo krijg je een indruk wat er die dag voor jou op het programma staat, hoeveel reistijd je hebt, welke herinneringen en reserveringen er open staan en nog veel meer.

Visual Snapshot in de Google Assistant

Ook staat er nog wat extra info in, zoals aandelenkoersen en mogelijke acties die de Assistant kan uitvoeren. De informatie varieert per moment van de dag en op basis van je locatie. Ben je ergens naartoe gegaan, dan wordt uiteraard de reistijd aangepast. Er wordt ook rekening gehouden met je recente historie in Assistant.

Google Agenda dagoverzicht

De functie zal in de loop van de tijd verder worden uitgebreid, belooft Google. Zo krijg je op termijn ook je notities en todolijsten te zien, een lijstje met mogelijke nieuwe activiteiten, suggesties voor muziek en de plek waar je je auto hebt geparkeerd. Dat moet er allemaal voor zorgen dat je regelmatig de Assistant-app even opstart om te kijken wat er gepland staat.

Binnenkort makkelijker voor Nederlanders
Nu kost dat voor Nederlanders nog wat extra moeite, omdat de Google Assistant-app nog helemaal niet in de Nederlandse App Store staat. Maar daar komt binnenkort ongetwijfeld verandering in als de assistent Nederlands spreekt. De betatest daarvoor is in volle gang. Je hoeft dan geen Amerikaans App Store-account meer aan te maken om de app te kunnen installeren.

Heb je de app al wel, dan kan het een paar dagen duren voordat het te zien is. Bij het opstarten van de iOS-app krijg je het agenda-overzicht te zien.

visual snapshot_gif

Voor Google Assistant is het misschien nieuw, maar als je de voorspellende kaarten van Google Now ooit hebt gebruikt, komt het misschien wel wat bekend voor. Google Now probeerde je antwoord te geven op allerlei vragen, voordat je ze had gesteld. Het ging daarbij om reistijden naar plekken waar je vaak komt, aanstaande afspraken en geplande reizen en het weer. Ook waarschuwde Google Now om tijdig te vertrekken voor een afspraak, op basis van je locatie en de verkeersdrukte. Met de ‘Visual Snaphot’-functie in Google Assistant zijn ze nu terug.

Kun je de app nog niet vinden? Dan moet je een Amerikaans iTunes-account gebruiken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 juli 2018, 8:52
Bron Bron Google
Categorie Apps
Onderwerpen google, google assistant
3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.