MacBook Pro 2018 met scherm.

‘Duurste MacBook Pro heeft last van hitte bij nieuwe processor’

Lagere kloksnelheid door beperkte koeling

Apple's duurste MacBook Pro met Intel Core i9-processor heeft volgens een populaire YouTube last van warmteproblemen. De processor kan niet genoeg gekoeld worden door de behuizing.

Apple’s nieuwe MacBook Pro 2018 is voorzien van de nieuwste achtste generatie Coffee Lake-chips en is een behoorlijke prestatieverbetering ten opzichte van de eerdere modellen. Apple levert zelfs een 15-inch MacBook Pro met Intel Core i9-processor voor €340 extra, maar YouTube Dave Lee heeft problemen met dit specifieke model. Volgens hem wordt deze MacBook Pro erg warm bij intensief gebruik, met als gevolg dat de kloksnelheid bewust lager is gezet.

‘MacBook Pro met i9-processor wordt te warm’

De standaardconfiguraties van de MacBook Pro zijn voor de meeste gebruikers krachtig genoeg, maar wie op zoek is naar extra power kan terecht bij de upgrade van de i7 naar de i9-processor. Zo dacht ook Dave Lee, een techreviewer op YouTube die de nieuwste MacBook Pro in huis haalde. Hij waarschuwt dat deze MacBook Pro te warm wordt, waardoor de daadwerkelijke kloksnelheid lager ligt en het renderen van video’s bijvoorbeeld langer duurt.

In zijn test gebruikte hij Adobe Premiere Pro. Hij geeft toe dat dit programma lang niet zo goed geoptimaliseerd is voor macOS als voor Windows, waardoor het renderen van video’s wat langer duurt. Echter, in vergelijking met de MacBook Pro van 2017 met i7-processor, duurt het renderen op het krachtigste en nieuwste zo’n vier minuten langer. Dat wordt veroorzaakt door de hogere temperaturen die de processor veroorzaakt bij dergelijke taken. Het is normaal dat een computer warmer wordt bij intensief gebruik, maar in het geval van Lee wordt de MacBook Pro zo heet dat de kloksnelheid lager wordt dan de standaard van 2,9-GHz. Zodra hij hem in een koudere omgeving test, schiet de rendertijd naar beneden.

Volgens Lee betekent dit dat de potentie van deze krachtige MacBook Pro onbenut blijft, omdat hij zijn warmte niet kwijt kan door de behuizing. Volgens hem had Apple een ander koelingssysteem moeten inbouwen, omdat de snellere i9-chip nu de moeite niet waard is.

Getest met één app
Of iedere MacBook Pro met i9-processor last van heeft van de warmte, weten we nog niet. Bovendien is het nu getest bij slechts één app, waardoor het onduidelijk is of dit probleem in alle situaties van toepassing is. Mocht je interesse hebben in deze MacBook Pro, dan is dit in ieder geval wel goed om in het achterhoofd te houden. De MacBook Pro heeft naast de snellere processor ook de snelste SSD ooit en een nieuw derde generatie toetsenbord met membraan die beschermt tegen kruimels. Meer over de verschillen lees je in onze MacBook-vergelijker.

De nieuwste MacBook Pro is nu al online te bestellen en zal naar verwachting later deze week ook op te halen zijn in de fysieke Apple Stores.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 juli 2018, 9:24
Bron Bron YouTube
Via Via 9to4Mac
Categorie Mac & macOS
Onderwerp macbook pro
Device MacBook Pro

MacBook Pro

De MacBook Pro is Apple's krachtigste MacBook van de line-up. Je kan kiezen uit twee formaten (13- en 16-inch) en verschillende kleuren en specificaties. Er zijn momenteel drie lijnen: de 13-inch MacBook Pro met M1-chip (eind 2020), de high-end 13-inch MacBook Pro met Intel-chip (voorjaar 2020) en de 16-inch MacBook Pro met Intel-chip (eind 2019). De MacBook Pro is ook kenmerkend vanwege de Touch Bar. Alles over de MacBook Pro kopen, MacBooks vergelijken en meer lees je hier.

MacBook Pro
17 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.