MacBook Pro 2018 update

Huidige MacBook Pro’s hebben de snelste SSD ooit

Windows-laptops afgetroefd op meerdere tests

De MacBook Pro 2018 heeft een snellere SSD dan ooit. Ook in andere tests blijken de huidige MacBook Pro's beter te scoren dan populaire 13-inch Windows-laptops.

De nieuwe MacBook Pro 2018 is een snel type. Uit de eerste benchmarks blijkt dat de 13-inch MacBook Pro de “snelste in zijn klasse” is. Bovendien is de SSD de snelste ooit voor een laptop. Dat concludeert Laptop Mag na het uitvoeren van een aantal benchmarks. Volgens Apple werkt de SSD met een leessnelheid van 3,2 GB/s en schrijft data weg met een snelheid tot 2,2 GB/s. Kies je een SSD met een hogere capaciteit, dan kan de snelheid zelfs nog iets verder oplopen.

MacBook Pro benchmarks

Laptop Mag testte de 13-inch MacBook Pro met Touch Bar, voorzien van een 2,7GHz quad-core 8e generatie Core i7 processor. Er zat 16GB RAM in en een Intel Iris Plus 655. Voor opslag was een 512GB SSD aanwezig. Deze configuratie kost je in Nederland 2849 euro.

Het apparaat blijkt nogal een snelheidsmonster:

Ik moest twee keer kijken toen ik zag hoe snel de nieuwe 13-inch MacBook Pro 4,5GB aan data kopieerde. Het duurde maar 2 seconden, wat neerkomt op een snelheid van 2.519 megabyte per seconde. Dat is waanzinnig.

Uit de BlackMagic Disk Speed-test benchmark kwam een gemiddelde schrijfsnelheid van 2.682 MB/s.

MacBook Pro SSD benchmark

Dat dit de ‘snelste SSD ooit’ is komt ook door Apple’s nieuwe APFS-bestandssysteem, die het kopiëren van bestanden versnelt dankzij Instant Cloning.

MacBook Pro benchmark met Geekbench

De laptop-experts voerden ook een Geekbench 4 CPU-benchmark uit. Daarin scoorde de 13-inch MacBook Pro een score van 18.055 op de multicore test. Hij versloeg daarmee 13-inch laptops van Dell, HP, Asus en Microsoft. Ook is dit model sneller dan alle MacBook Pro 2017’s en sneller dan sommige iMacs.

MacBook Pro Geekbench benchmark

Wil je een echt snelle laptop, dan kun je kiezen voor de 15-inch MacBook Pro met 6-core Coffee Lake-chips. Daarvoor betaal je minimaal 2799 euro.

Die snelheid blijkt ook bij allerlei andere activiteiten. Het transcenderen van een 4K videoclip naar 1080p met Handbrake kostte slechts 16:57 minuten en dat is tweeënhalf keer sneller dan op de 13-inch MacBook Pro 2017. Bij een Excel-test waarbij 65.000 namen met adressen moesten worden gekoppeld versloeg de MacBook de Surface Book 2 en Huawei MateBook X Pro.

Grafisch kan het nog wat beter
Wat de grafische performance betreft kan de MacBook Pro nog wel wat hulp gebruiken. De 13-inch MacBook Pro 2018 maakt gebruik van Intel’s Iris Plus Graphics 655 met 128MB embedded DRAM. Dat was onvoldoende om een uitstekende prestatie neer te zetten in de Dirt 3 grafische test. Met een score van slechts 38,8 frames per seconde deed de MacBook het minder goed dan de Windows-laptops. Gelukkig is ook daar een oplossing voor: Apple heeft samen met Blackmagic een speciale Blackmagic eGPU ontwikkeld. Die kost je 700 euro en verbetert de grafische prestaties aanzienlijk, dankzij de ingebouwde Radeon Pro 580 GPU.

MacBook Pro grafische benchmark

De MacBook Pro 2018 heeft talloze vernieuwingen gekregen, zoals ondersteuning voor True Tone-weergave, een verbeterd toetsenbord (dat ook kruimelbestendiger is) en snellere Coffee Lake-processor.

Wil je zo’n MacBook Pro kopen, dan vind je in ons overzicht alle prijzen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 juli 2018, 11:00
Bron Bron Laptop Mag
Categorie Mac & macOS
Onderwerpen benchmark, geekbench, macbook pro
Device MacBook Pro

MacBook Pro

De MacBook Pro is Apple's krachtigste MacBook van de line-up. Je kan kiezen uit twee formaten (13- en 16-inch) en verschillende kleuren en specificaties. Er zijn momenteel drie lijnen: de 13-inch MacBook Pro met M1-chip (eind 2020), de high-end 13-inch MacBook Pro met Intel-chip (voorjaar 2020) en de 16-inch MacBook Pro met Intel-chip (eind 2019). De MacBook Pro is ook kenmerkend vanwege de Touch Bar. Alles over de MacBook Pro kopen, MacBooks vergelijken en meer lees je hier.

MacBook Pro

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.