Apple Watch met Mickey Mouse-wijzerplaat

Lagedrukgebied verstoort hoogtemeter in Apple Watch

De hoogtemeter van de Apple Watch Series 6 en SE is flink in de war geraakt door een extreem lagedrukgebied. Heb jij ook last van onrealistische waarden? Dan lees je hier wat je eraan kunt doen.

Hoogtemeter van Apple Watch in de war

Het regent klachten bij Duitse Apple Watch-gebruikers. De hoogtemeter op hun Apple Watch Series 6 of Apple Watch SE is ontregeld door een extreem lagedrukgebied. Dit gebeurde rond de kerstdagen en zorgde ervoor dat de Apple Watch een verkeerde hoogte aangaf. Volgens gebruikers laat de Apple Watch zien dat de gebruiker zich 200 tot 300 meter hoger bevindt dan ze daadwerkelijk zijn.

Hoger dan werkelijk
Normaliter houdt de Apple Watch al een slag om de arm door een speling aan te geven van +/- 5 meter. Op grote hoogtes kan een grotere afwijking van 200 tot 300 meter optreden, omdat daar een lagere druk heerst. Maar de gebruikers hadden er door het lagedrukgebied nu ook last van op normale hoogtes. Ook nu nog kampen sommige gebruikers met het probleem. De oplossing is helaas niet zo simpel.

Een hoogtemeter kun je meestal handmatig opnieuw kalibreren, maar dat is bij de hoogtemeter van de Apple Watch niet mogelijk. Het enige wat je kunt doen is je een factory reset van je Apple Watch én iPhone.

Apple heeft er voor gekozen om een always on-hoogtemeter toe te voegen aan de nieuwste Apple Watch Series 6 en SE. Hiermee geeft de Apple Watch aan hoe hoog je zit boven zeeniveau. Alles over deze functie lees je in onze review van de Apple Watch Series 6.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 januari 2021, 12:46
Bron Bron iPhone-ticker.de
Via Via iMore.com
Categorie iDevices
Onderwerpen Apple Watch SE, apple watch series 6
Devices Apple Watch SE, Apple Watch Series 6

Apple Watch SE

De Apple Watch SE is de nieuwste betaalbare Apple Watch. Het model is gebaseerd op de Apple Watch Series 5 en heeft een modern design, maar dan zonder always-on display en ECG. De Apple Watch SE heeft wel een snelle S5-chip en biedt de belangrijkste functies voor een toegankelijke prijs. De Apple Watch SE is verkrijgbaar in 40mm en 44mm-formaten. Lees ook onze Apple Watch SE review voor meer info.

Apple Watch SE

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

    Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.