iPhone 12 Pro Max camera.

Kuo: ‘Tot 2022 geen verbeteringen in iPhone-cameralenzen’

Maar de camera krijgt toch nieuwe functies
Volgens Ming-Chi Kuo zal er tot 2022 geen verbetering zijn in de hardware van de cameralenzen. Dit staat in een onderzoeksnotitie die de analist heeft uitgebracht.

Kuo richt zich in zijn analyse op de prijsoorlog tussen Apple’s leveranciers van lenzen, Largan en Genius Electronic Optical. Daarbij zou Genius aan het kortste eind kunnen trekken omdat zij sterk afhankelijk zijn van Apple, terwijl Largan best bereid is om de prijzen te verlagen. Ook is er een nieuwe speler bijgekomen in de vorm van Sunny Opticals. Zij zijn ook in staat om high-end iPhone-cameralenzen te maken.


Largan zal zich waarschijnlijk richten op het midden en hogere segment van de iPhone-lenzen. Dit zal invloed hebben op de marge van Genius. In januari 2021 zal de invloed van de prijsoorlog merkbaar zijn, denkt Kuo.

iPhone 12 Pro camera wijd

Toch nieuwe camerafuncties in 2021 en 2022

Wat de cameralenzen betreft betekent het dat we de komende twee jaar geen innovaties hoeven te verwachten, denkt Kuo. Toch zullen er best vernieuwingen komen voor de camera zelf, maar meer in de zin van software. Ook de andere onderdelen van de camera kunnen verbeteren, zoals de sensor. Apple steekt vaak veel moeite aan het uitbreiden van de camerafuncties, bij elke nieuwe iPhone-generatie.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

2022 iPhone

Welke iPhones kunnen we in 2022 verwachten? Naast de gebruikelijke iPhone 14 en iPhone 14 Pro komt er naar verwachting dit jaar twee grote modellen aan: de iPhone 14 Max en de iPhone 14 Pro Max. Dat betekent dat je qua schermformaat uit twee groottes kunt kiezen: 6,1-inch en 6,7-inch. Volgens geruchten gaat er vooral bij de Pro-modellen veel veranderen: deze hebben geen notch meer maar cameragaatjes. Er wordt ook gesproken over een always on-scherm en een nieuwere processor. We verwachten de iPhone 14 releasedatum in september 2022.

2022 iPhone
3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.