Apple Watch-bandje Jony Ive

Dit zeldzame Apple Watch-bandje werd gemaakt voor Jony Ive

Op internet zijn foto's opgedoken van een uiterst zeldzaam Apple Watch-bandje. Het bandje is ontworpen voor de 50e verjaardag van Apple-designer Jony Ive en er zouden slechts tien van zijn gemaakt.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Spaar jij de meest zeldzame Apple Watch-bandjes, dan moet je deze zeker in je collectie hebben. Het bandje in de kleur Wolkenwit (Engels: ‘Cloud’) verscheen officieel in het najaar van 2016 en werd alleen geleverd bij de Apple Watch Edition van dat jaar. Nóg zeldzamer is de variant die nu op internet is opgedoken. Deze heeft het monogram ‘I50’ of ‘J50’ op de keramische pin aan de binnenkant. Het bandje zou gemaakt zijn voor de 50e verjaardag van Ive en werd samen met de keramieken 42mm Apple Watch Series 2 cadeau gegeven.

Er zouden zo’n 10 prototypes zijn gemaakt om de inscriptie te testen, zowel met zilveren als zwarte pin. Het definitieve exemplaar werd uiteindelijk in februari 2017 aan Ive overhandigd. Ive viert op 27 februari zijn verjaardag.

Sportbandjes zitten al vanaf de introductie in 2014 in de collectie bij Apple, maar slechts enkele zijn voorzien van een gegraveerde pin, namelijk de Apple Watch Hermès- en Black Unity-band. Omdat de pin aan de binnenkant zit tijdnes het dragen, is de inscriptie onzichtbaar. Maar als eigenaar weet je toch dat je een uniek exemplaar te pakken hebt. Wil je ook zo’n uniek bandje, dan kun je die het beste achteraf laten graveren bij een juwelier of lasergraveerbedrijf.

Jony Ive Apple Watch-bandje 50 jaar
I50 of J50? Uit een poll blijkt dat de meeste mensen er een J in zien.

Op zich is de witte keramische Apple Watch Edition ook bijzonder: die verscheen alleen bij de Series 2, Series 3 en Series 5. Apple bracht bij de Series 3 ook nog een grijze variant in keramiek uit. Daarna koos Apple voor titanium en werden er geen Apple Watch-modellen van keramiek meer gemaakt. De Apple Watch Edition is als speciale uitvoering zelfs helemaal verdwenen.

Ive verliet Apple in 2019 en heeft nu een onafhankelijk ontwerpbureau, dat behalve voor Apple ook voor AirBnb en het Britse koningshuis werkt.

Bekijk ook

Apple Watch Edition: alles over deze exclusieve smartwatch

De Apple Watch Edition was een speciale uitvoering van de Apple Watch, die tussen 2015 en 2021 verscheen. Je kon kiezen uit luxere materialen zoals titanium en keramiek. Inmiddels is de Apple Watch Edition niet meer verkrijgbaar.

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015 en daarna verscheen er elk jaar een nieuwe generatie. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en betalen met Apple Pay. Wil je een Apple Watch kopen, bekijk dan de verschillende Apple Watch-modellen die momenteel verkrijgbaar zijn. Je kunt je smartwatch steeds een ander uiterlijk geven met Apple Watch-horlogebandjes.

Apple Watch

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.