iPhone 12 Pro render in blauw met scherm en achterkant.

Overzicht: de beste iPhone 12 concepten [video]

Met enige regelmaat verschijnen er op het web nieuwe concepten van de 2020 iPhones. In dit artikel hebben we de mooiste iPhone 2020 concepten voor je op een rijtje gezet.

Overzicht iPhone 12 concepten

2020 wordt een druk jaar voor Apple. De line-up van de 2020 iPhones in het najaar bestaat volgens geruchten uit maar liefst vier modellen, terwijl Apple dit voorjaar ook al de iPhone SE 2020 uitgebracht heeft. Zoals altijd zijn ontwerpers weer losgegaan op allerlei concepten van de iPhone 12. De meeste concepten gaan uit van dezelfde verbeteringen, maar ze hebben wel elk hun eigen touch toegevoegd. Wat zijn de beste en meest realistische concepten van de 2020 iPhone?

iPhone 12 Pro in diverse kleuren
De Slowaakse website Svetapple.sk heeft mooie renders gemaakt van de iPhone 12 Pro. Deze renders zijn gebaseerd op de meest recente geruchten over de iPhone 12: vlakke zijkanten met drie cameralenzen en een LiDAR-scanner. De randen zijn glimmend, terwijl de achterkant van matglas is. Dit is vergelijkbaar met de iPhone 11 Pro-serie, maar dan dus zonder de ronde zijkanten.

iPhone 12 Pro render in verschillende kleuren.

Qua kleuren is er nog wel wat onduidelijkheid, maar zilver en spacegrijs zijn zo goed als zeker van de partij. Ook de donkerblauwe variant is in deze renders te zien. De gouden variant lijkt wat meer weg te hebben van de nieuwe gouden Apple Watch Series 6 in roestvrij staal.

iPhone 12 Pro render in blauw met camera en lenzen.

Over de camera-indeling is de website zeker: Apple kiest voor dezelfde positionering van de lenzen als in de iPhone 11 Pro. Dat betekent dat de LiDAR-scanner een stuk kleiner is dan in de iPad Pro. Apple zou deze plaatsen op de plek waar nu een microfoon zit. Deze microfoon schuift daardoor een stukje op.


iPhone 12 mini gebaseerd op iPad Air 2020
Als je onder de indruk bent van de nieuwe kleuren van de iPad Air 2020 (zoals hemelsblauw en groen), dan moet je deze nieuwe renders van de iPhone 12 mini eens bekijken. Ze zijn gemaakt door EverythingApplePro, een bekend YouTube-kanaal dat regelmatig de nieuwste geruchten bespreekt. In de nieuwe renders van de iPhone 12 mini, de aankomende 5,4-inch iPhone, zien we kleuren die één-op-één overeenkomen met die van de iPad Air 2020. Of Apple deze kleuren gaat gebruiken is nog niet bekend, maar het ziet er in ieder geval fris uit.

Renders van iPhone 12 mini kleuren.

Als je liever iets fellere kleuren wil, dan kun je ook onderstaande renders bekijken. De blauwe variant is iets donkerder en er is een felroze kleur bij gekomen. We hebben nog niet eerder gehoord over een felroze iPhone 12, dus ga er maar niet vanuit dat het aankomende model er zo uit ziet.

Renders van iPhone 12 mini in verschillende kleuren, waaronder felroze.


Video van iPhone 12 Pro met kleine notch
Er waren dit voorjaar geruchten dat Apple de notch kleiner zou maken, maar inmiddels lijkt het erop dat dat niet het geval is. Deze video toont wel hoe dit eruit zou kunnen zien. Het resultaat mag er zeker zijn: het strakke glimmende ontwerp met de kleinere notch laat zien dat er veel meer ruimte is in de statusbalk bovenaan het scherm.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

iPhone 12 Pro in donkerblauw
Het lijkt er dit jaar echt van te komen: een iPhone in donkerblauw. Nadat Apple de Apple Watch Series 6 al in donkerblauw uitbracht, kan de iPhone natuurlijk niet achterblijven. De geruchten daarover stammen al uit januari en sinds die tijd zijn er ook al diverse renders en concepten voorbij gekomen. De eerste concepten met deze kleur laten een paars-blauwe achtige variant zien. Deze kleur lijkt minder op de blauwe Apple Watch Series 6, dus we denken niet dat Apple voor deze tint kiest.

iPhone 12 Pro in blauw-paars.

De donkerblauwe variant zoals in onderstaande afbeeldingen, is wat ons betreft een stuk logischer. Het heeft in bepaalde lichtomstandigheden wat weg van donkergrijs, zoals ook bij de blauwe Apple Watch Series 6 het geval is. De kleur is niet al te opvallend, maar wel net even wat anders dan je van Apple gewend bent.

iPhone 12 render donkerblauw

Bekijk meer foto’s in ons aparte artikel over de renders van de donkerblauwe iPhone 12 Pro.

Bekijk ook

Ben jij klaar voor een donkerblauwe iPhone 12 Pro?

Deze renders laten zien hoe een iPhone 12 in de nieuwe kleur marineblauw eruit zou kunnen zien. Ze zijn gebaseerd op geruchten die momenteel circuleren.


iPhone 12 in meerdere kleuren
Deze onderstaande foto’s laten het mogelijke ontwerp van de standaard iPhone 12 zien. Dit model krijgt volgens geruchten wederom twee cameralenzen en dus geen LiDAR-scanner. Andere designelementen, zoals de vlakke zijkanten, zijn ook bij dit model aanwezig. Of Apple deze kleuren gaat gebruiken is nog maar de vraag, het is wat ons betreft geen verkeerde keuze.

iPhone 12 concept

Maar er zijn ook meer kleurrijke concepten van de iPhone 12 gemaakt. De kleuren daarbij lijken meer geïnspireerd op de iPhone 11, met een gele en groene variant. Maar ook hier geldt dat het algehele ontwerp hetzelfde is: vlakke zijkanten met een dubbele camera.

iPhone 12 Max kleuren.


iPhone 12 met LiDAR-scanner
Al vrij snel na de introductie van de iPad Pro 2020 kwamen er concepten van hoe dit er op de iPhone 12 uit kan zien. Het design van de camera’s is nog altijd een punt van discussie. Plaatst Apple de drie lenzen en de LiDAR-scanner in elke hoek of gebruikt Apple dezelfde indeling als in de iPhone 11 Pro-serie met de LiDAR-sensor in het klein in een hoekje?

iPhone 12 Concept

Bekijk ook

iPhone 12 met LiDAR Scanner: zo kan het eruit zien

De LiDAR Scanner op de nieuwste iPads opent een wereld aan nieuwe toepassingen. Grote kans dat Apple het ook op de iPhone 12 gaat toevoegen. Maar hoe ziet dat er dan uit? Een nieuw concept van de iPhone 12 geeft alvast een voorproefje.


Concept geïnspireerd op iPhone 5
In dit concept heeft de ontwerper goed gekeken naar de iPhone 5-serie. Het ontwerp van de modellen bestaat namelijk uit een rechte rand die sterk aan de iPhone 5 doet denken. Daarnaast past hij de donkerblauwe kleur van de iPhone 12 Pro toe, die volgens geruchten dit jaar de opwachting maakt. Bepaalde dingen van het concept zien wij wel verschijnen, zoals de camera indeling met time-of-flight sensor en een vernieuwde zijschakelaar. Waar de ontwerper iets meer over fantaseert is het verdwijnen van de notch en in plaats daarvan een iets dunner randje aan de bovenkant toevoegt.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.


Nederlands concept iPhone 12
Voor Let’s Go Digital heeft de Nederlandse ontwerper Jermaine Smit op basis van de geruchten onderstaand concept gemaakt. Qua design lijkt het een combinatie van de ronde afwerking van de huidige modellen met de strakke rechte zijkant van de iPhone 5-serie. De positionering van de lenzen in de camerabult is in dit concept iets anders. Dit is om ruimte te maken voor de time-of-flight-sensor waar geruchten over gaan. Ook zien we de Lightning-aansluiting terug en allerlei nieuwe kleuren waaronder de donkerblauwe variant en een groenachtige kleur.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.


Concept zonder notch
Ontwerper Pallav Raj maakte eerder een bijna volledig randloos ontwerp. De notch is helemaal verdwenen, waardoor de iPhone een hele nieuwe look krijgt. Verder is de camera aan de achterkant voorzien van vier lenzen, waarbij de flitser als een ring rondom één van de lenzen zit. De Face ID-sensoren zitten in dit model achter het scherm. Of het uiteindelijke model hierop gaat lijken, is nog maar de vraag. Het cameraontwerp lijkt nogal af te wijken van de geruchten en er zijn ook nog geen berichten geweest dat Apple helemaal afstand doet van de notch. In ons eerdere artikel over dit iPhone 12 concept lees je er meer over.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.


Kleurrijke iPhone 12 concepten
Geruchtenlekker Ben Geskin is vaak goed op te hoogte wat betreft de aankomende toestellen. Hij weet vaak vroegtijdig informatie naar buiten te brengen, al is lang niet altijd alles 100% correct. Dit concept komt uit december 2019, dus is alweer heel wat maanden oud. De meest recente geruchten zie je hier dan ook niet terug. Zijn concept voor de iPhone 12 (dus het model met dubbele camera, als opvolger van de iPhone 11) lijkt erg op de voorganger. Het grootste verschil zit hem in de kleuren van de modellen en de behuizing. Ook dit concept gaat uit van een platte zijkant met vernieuwde mute-schakelaar. Zoals de geruchten voorspellen zien we twee maten: 5,4- en 6,1-inch.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Revisiegeschiedenis:

  • 2020 - 30 september: Artikel geactualiseerd en opnieuw gepubliceerd met de nieuwste concepten en renders.
  • 2020 - 04 februari: Nieuwe conceptvideo van iPhone 9 toegevoegd.

iPhone 12 Pro Max

De iPhone 12 Pro Max is de grootste iPhone van najaar 2020. Het is de opvolger van de iPhone 11 Pro Max maar met een groter 6,7-inch display, ondersteuning voor 5G en een nieuw design met vlakke zijkanten. Dit toestel had de meest uitgebreide camera van de 2020-serie, inclusief een LiDAR scanner voor betere 3D-dieptemeting. Lees hier alles over de iPhone 12 Pro Max kopen, prijzen, functies en meer. Dit model is opgevolgd door de iPhone 13 Pro Max.

iPhone 12 Pro Max

Reacties: 6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.