iPhone 12 concept met nieuw design.

Dit iPhone 12-concept is waarschijnlijk te mooi om waar te zijn [video]

Een nieuw concept van de iPhone 12 laat een compleet nieuw design en allerlei nieuwe functies zien. Het concept lijkt voor veel iPhone-fans een droom die uitkomt, maar is waarschijnlijk te mooi om waar te zijn.

We hebben al eerder een dergelijk iPhone 12 Pro-concept voorbij zien komen, maar de ontwerper Pallav Raj heeft het tot in de puntjes uitgewerkt. De iPhone 12 in het concept stapt af van de notch en heeft een design dat doet denken aan de huidige iPad Pro-lijn. Daarnaast zijn er vier camera’s, waarbij de flitser in een ring rondom één van de lenzen zit.

iPhone 12 concept in video

In de video concentreert de ontwerper zich vooral op het design en het nieuwe scherm. Het scherm beslaat namelijk de hele voorkant en de maker voegt er ook nog ProMotion-techniek aan toe, dat hij Pro-motion XDR noemt. ProMotion kennen we van de iPad Pro, waarbij de verversingsgraad 120Hz is en animaties er vloeiender uit zien. Met een hoge helderheid van maar liefst maximaal 1400 nits bij HDR-content spat alles van het scherm af.

Vraag je je af waar Face ID in verwerkt zit? Alle benodigde sensoren zitten achter het scherm. Het werkt zelfs 60% sneller, zo droomt de maker van dit concept. Wat betreft de camera zitten er dezelfde drie lenzen als de iPhone 11 Pro in, met een extra lens voor het vastleggen van 3D-beelden. Het verdere ontwerp van de camera komt overeen met die van het huidige model, maar dan dus met vier lenzen in een vierkantje.

De pagina die de ontwerper gemaakt heeft lijkt sprekend op Apple’s eigen productpagina en is de moeite waard om te bekijken.

iPhone 12 concept met camera.

Hoe realistisch is dit?
Met dergelijke concepten laten ontwerpers hun creativiteit de vrije loop. Je kunt je dan ook afvragen hoe realistisch dit is. Er zijn onlangs wel geruchten geweest dat er een prototype iPhone 2020 zonder notch is, maar of dit uiteindelijk ook echt realiteit wordt valt nog te bezien. Verder lijkt het er wel op dat de iPhone 12 een metalen frame zoals bij de iPhone 4 krijgt, dus een rechte rand is niet geheel ondenkbaar. Ook de 3D-camera voor de 2020 iPhones kwam al voorbij, maar of Apple daar nu een vierde lens voor gaat gebruiken lijkt onwaarschijnlijk.

Een overzicht van recente ontwikkelingen over de 2020 iPhones lees je in ons overzicht.

https://www.iculture.nl/iphone/iphone-2020/

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Actuele iPhone 2020 deals

iPhone 12

De iPhone 12 is de nieuwste smartphone die Apple in najaar 2020 uitbracht. De iPhone 12 is de opvolger van de iPhone 11 en heeft een 6,1-inch scherm, ondersteuning voor 5G, een nieuw design en een verbeterde camera. Er zijn zes kleuren, met paars als nieuwste kleur uit april 2021. Lees alles over de iPhone 12 kopen, prijzen en specificaties.

iPhone 12
16 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.